Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало Публикации

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Публикации
Хелоуин
Оценка: / 28
Автор haskovodnes   
31 October 2022

Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн (Samhain) и се чества на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им "изиграят номер".


 
Евродепутатът Илхан Кючюк: „Вярвам в потенциала на младите хора, те просто имат нужда от възможности
Оценка: / 1
Автор Надие Карагьозова- Нади   
19 October 2022

Все по-задълбочаващата се духовна криза, липсата на система откъм ценности адекватни на новите реалности, все по ясно показват острата липса от авторитети, от светли примери. Все повече се питаме къде са съвременните будители, които да вдъхновяват, да мотивират, насърчават и привличат все повече последователи. Те са като „кръжащи бели лястовички“, които в смутни времена ни вдъхват надежда, кураж и вяра, че някой ден, в някоя по-близка пролет, ще кръжат в голямо ято, което ще промени света около нас и ще го направи по-хармоничен, по-сплотен и по-мирен.
 
Великден
Оценка: / 3
Автор haskovodnes   
19 April 2022

Възкресение Христово
Първият и най-големият от празниците на новозаветната църква е Великден, или Възкресение Христово. На този ден се отбелязва възкресението на Исус Христос-
- Божият Син, който със смъртта Си изкупил греховете на човечеството, а с възкресението Си дал надежда за живот след смъртта.
 
Разказче за калинката
Оценка: / 1
Автор Мариана Йорданова   
04 February 2022

Имало едно време една калинка, от онези симпатични, мънички, червени калинки с черни точици на гърба, които обичаме да лазят по ръцете на хората. Тази калинка обаче била различна, тя имала огромна мечта- да порасне и да стане кмет, началник, директор... Един ден се съюзила с бръмбара- кадровик и хвърлили око на един мравуняк. Мравунякът си имали майка-мравка, издигнала се в йерархията на мравешкото семейство стъпка по стъпка през годините, дори се явила на конкурс за мястото си, представила концепция за развитието на мравуняка и всички единодушно я признали за свой ръководител.
 
Съществува ли Дядо Коледа?
Оценка: / 0
Автор haskovodnes.moetodete.com   
15 December 2021

През 1897 г. 8-годишната Вирджиния О’ Ханлън написва писъмце на в.“Ню Йорк Сън”, в което пита: “Съществува ли Дядо Коледа?”. С отговора се заема лично главният редактор на известното издание Франсис Парселъс Чърч. В него той не казва нищо по-различно от това, което всеки вече знае, а именно: “Да не вярваш в Дядо Коледа е като да не вярваш в приказките!

 
Бъдни вечер и Коледа
Оценка: / 3
Автор margaritta.dir.bg   
15 December 2021

Бъдни вечер (24 декември) е един от най- важните семейни празници. Той е посветен на дома, огнището, но и на умрелите предци- родственици, които също се считат за част от семейството. В различните краища на страната народът я нарича Малка Коледа, Кадена вечеря, Вечерня и Неядка. По стара традиция, преди да се нареди празничната трапеза на Бъдни вечер, стопанинът на къщата запалва специален пън в огнището, наречен бъдник.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 6 от 258

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1834
Връзки: 49
Advertisement
Google
Obrazec