Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало Публикации

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Публикации
Дните преди Великден: Лазаровден, Цветница и страстна седмица
Оценка: / 5
Автор haskovodnes   
08 April 2020

Седмицата преди Великден се нарича Страстна седмица. Лазаровден е
християнски празник, носещ името на Свети Лазар, който се празнува на осмия ден преди Великден.
Поради това, че Великден се определя по лунния календар, а не по слънчевия, Лазаровден се пада всяка година на различна дата, но винаги в събота.

 
За прошката, вярата и любовта
Оценка: / 0
Автор Надие Карагьозова   
28 February 2020

ПРАЗНИЦИТЕ, се чакат от малки и големи с огромно нетърпение и неистов копнеж да се случи нещо ново, нещо различно, нещо,което ще се запомни трайно и ще се превърне в мил спомен. Празниците носят много атмосфера , много уют, топлина и задушевност. Празниците дават и онези красиви поводи, в които се виждат и срещат приятели и близки, и споделят онези послания, които идват и се изричат от сърцето.
 
За небесните, земните и подземните хора
Оценка: / 1
Автор Георги Изворски   
08 February 2020

На Земята живеят три основни групи хора– едните са небесните хора, вторите са обикновени земни хора и третите са подземните хора– три вида основни съзнания.

Небесните хора са онези, които са родени на Небето, Аватарите, които слизат тук с космическо съзнание. Те са прекрасни, светли души́ и ангели. Те работят на Земята за повдигането на човечеството, работят безусловно, безкористно и всеотдайно. Те са пример за всички и са между нас. За тях са присъщи всички добродетели – благородство, благоразумие, великодушие, щедрост – те са щедри и дават, нямат абсолютно никакъв егоизъм.
 
Може ли отделният човек да окаже влияние върху опазването на околната среда?
Оценка: / 1
Автор haskovodnes   
05 January 2020

Европейските министри на околната среда официално признаха, че набелязаната от световната общност цел за “спиране загубата на биоразнообразие до 2010 г.” се оказа непосилна за постигане, предаде Euobserver. През 2001 година на среща в Готенбург ЕС си постави за задача да спре загубите на растителни и животински видове до края на 2010 година - Годината на биологичното разнообразие.

 
Чарът и магията на Истанбул
Оценка: / 10
Автор Надие Карагьозова   
26 December 2019


Истанбул е град- магия. Всяко ново пътуване е различно, носи нови преживявания, нови впечатления и моменти. Прегръща те, предлага ти все по нови и нови места, които изпиваш със всичките си сетива, които не изпитват никаква умора при улавянето на мигове красота. Този мегаполис те кани приветливо да го преоткриваш отново и отново и да се потопиш за пореден път в Магията и Чара ,който носи….а те са в Изобилие.

 
Бъдни вечер и Коледа
Оценка: / 3
Автор margaritta.dir.bg   
21 December 2019

Бъдни вечер (24 декември) е един от най- важните семейни празници. Той е посветен на дома, огнището, но и на умрелите предци- родственици, които също се считат за част от семейството. В различните краища на страната народът я нарича Малка Коледа, Кадена вечеря, Вечерня и Неядка. По стара традиция, преди да се нареди празничната трапеза на Бъдни вечер, стопанинът на къщата запалва специален пън в огнището, наречен бъдник.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 6 от 246

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1813
Връзки: 49
Advertisement
Google
Obrazec