Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало Публикации

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Публикации
Великден
Оценка: / 3
Автор haskovodnes   
19 April 2022

Възкресение Христово
Първият и най-големият от празниците на новозаветната църква е Великден, или Възкресение Христово. На този ден се отбелязва възкресението на Исус Христос-
- Божият Син, който със смъртта Си изкупил греховете на човечеството, а с възкресението Си дал надежда за живот след смъртта.
 
Разказче за калинката
Оценка: / 1
Автор Мариана Йорданова   
04 February 2022

Имало едно време една калинка, от онези симпатични, мънички, червени калинки с черни точици на гърба, които обичаме да лазят по ръцете на хората. Тази калинка обаче била различна, тя имала огромна мечта- да порасне и да стане кмет, началник, директор... Един ден се съюзила с бръмбара- кадровик и хвърлили око на един мравуняк. Мравунякът си имали майка-мравка, издигнала се в йерархията на мравешкото семейство стъпка по стъпка през годините, дори се явила на конкурс за мястото си, представила концепция за развитието на мравуняка и всички единодушно я признали за свой ръководител.
 
Съществува ли Дядо Коледа?
Оценка: / 0
Автор haskovodnes.moetodete.com   
15 December 2021

През 1897 г. 8-годишната Вирджиния О’ Ханлън написва писъмце на в.“Ню Йорк Сън”, в което пита: “Съществува ли Дядо Коледа?”. С отговора се заема лично главният редактор на известното издание Франсис Парселъс Чърч. В него той не казва нищо по-различно от това, което всеки вече знае, а именно: “Да не вярваш в Дядо Коледа е като да не вярваш в приказките!

 
Бъдни вечер и Коледа
Оценка: / 3
Автор margaritta.dir.bg   
15 December 2021

Бъдни вечер (24 декември) е един от най- важните семейни празници. Той е посветен на дома, огнището, но и на умрелите предци- родственици, които също се считат за част от семейството. В различните краища на страната народът я нарича Малка Коледа, Кадена вечеря, Вечерня и Неядка. По стара традиция, преди да се нареди празничната трапеза на Бъдни вечер, стопанинът на къщата запалва специален пън в огнището, наречен бъдник.
 
Коледа по света
Оценка: / 3
Автор santaclausbg.hit.bg   
15 December 2021

Всяка домакиня приготвя коледен пудинг, в който пъхва монета от шест пенса. Някои семейства предпочитат пая пред пудинга или пък маслени сладкиши от бадемово тесто със захаросани плодове. В менюто преди десерта е включена и знаменитата супа от костенурки и, разбирасе пуйката. В навечерието но Коледа и на следващия ден по улицитемогат да се видят многобройни карнавали и тайствени пиеси в които играят маскирани актьори.
 
Хелоуин
Оценка: / 28
Автор haskovodnes   
30 October 2021

Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн (Samhain) и се чества на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им "изиграят номер".


 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 6 от 257

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1833
Връзки: 49
Advertisement
Google
Obrazec