Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало Публикации

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Публикации
Може ли отделният човек да окаже влияние върху опазването на околната среда?
Оценка: / 1
Автор haskovodnes   
05 January 2020

Европейските министри на околната среда официално признаха, че набелязаната от световната общност цел за “спиране загубата на биоразнообразие до 2010 г.” се оказа непосилна за постигане, предаде Euobserver. През 2001 година на среща в Готенбург ЕС си постави за задача да спре загубите на растителни и животински видове до края на 2010 година - Годината на биологичното разнообразие.

 
Чарът и магията на Истанбул
Оценка: / 10
Автор Надие Карагьозова   
26 December 2019


Истанбул е град- магия. Всяко ново пътуване е различно, носи нови преживявания, нови впечатления и моменти. Прегръща те, предлага ти все по нови и нови места, които изпиваш със всичките си сетива, които не изпитват никаква умора при улавянето на мигове красота. Този мегаполис те кани приветливо да го преоткриваш отново и отново и да се потопиш за пореден път в Магията и Чара ,който носи….а те са в Изобилие.

 
Бъдни вечер и Коледа
Оценка: / 3
Автор margaritta.dir.bg   
21 December 2019

Бъдни вечер (24 декември) е един от най- важните семейни празници. Той е посветен на дома, огнището, но и на умрелите предци- родственици, които също се считат за част от семейството. В различните краища на страната народът я нарича Малка Коледа, Кадена вечеря, Вечерня и Неядка. По стара традиция, преди да се нареди празничната трапеза на Бъдни вечер, стопанинът на къщата запалва специален пън в огнището, наречен бъдник.
 
Що е то секта?!
Оценка: / 0
Автор www.pravoslavieto.com   
21 December 2019


Трите основни клона на християнството са православие, католицизъм и протестантство. Каква е основната разлика между църква и секта? Христовата църква е с широко отворени врати за всеки, дори за най-големия грешник, стига да е решил да се покае за греховете си, да промени начина си на живот и да поиска да спаси душата си. Всеки християнин има право на светите тайнства. Сектите са затворени за определен кръг от хора, те не допускат външни посетители, подчиняват се на правилата на своя лидер, личният живот и имуществото на отделния човек стават част от сектата.
 
Спазвате ли етикета в социалния си живот?
Оценка: / 1
Автор haskovodnes   
20 December 2019

Някои правила, с които трябва да се съобразявате: В “стари времена” спазването на определен етикет в ежедневието и при специални събития, изглежда е било повече задължително поведение, отколкото въпрос на личен избор. Представяте ли си баба си да отговори на позвъняването на мобилния си телефон по време на час в училище? Въпреки че възражението би било, че бабите ни не са имали мобилни телефони, все пак е много по-вероятно, ако са имали, да са ги държали изключени по време на час. Добрите маниери са функция на ценностната система и колкото и да са се променили фактите, някои неща не трябва да бъдат отхвърлени.


 
Басня за лисицата и кучето
Оценка: / 1
Автор Д.Подвързачов   
20 December 2019

Лисицата хитраната, веднъж на тясно хваната
в устата с кокоши крак, не търтила страхливо в бяг,
а викнала на кучето: "Нима не си научило, че съм роднина с котката.
Не се изсилвай, кротката!...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 6 от 246

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1809
Връзки: 49
Google
Obrazec