Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало Публикации

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Публикации
Кореспондентът на БТА в Турция Нахиде Дениз с филм за Кемал Ататюрк
Оценка: / 2
Автор Нади Карагьозова   
19 September 2023

Прожекцията на документален филм за създателя на светска Турция Кемал Ататюрк, предизвика голям интерес сред жителите и гостите на родопския град Ардино в дните на традиционния фестивал на чистите храни, който се проведе през месец август тази година. Филмът "Софийските години на Мустафа Кемал, 1913-1915" разказва за годините на турския дипломат като военен аташе в София. По време на престоя си в българската столицата Ататюрк създава много лични връзки и приятелства с елита на България.
 
Великден
Оценка: / 3
Автор haskovodnes   
16 April 2023

Възкресение Христово
Първият и най-големият от празниците на новозаветната църква е Великден, или Възкресение Христово. На този ден се отбелязва възкресението на Исус Христос-
- Божият Син, който със смъртта Си изкупил греховете на човечеството, а с възкресението Си дал надежда за живот след смъртта.
 
Дните преди Великден: Лазаровден, Цветница и страстна седмица
Оценка: / 5
Автор haskovodnes   
10 April 2023

Седмицата преди Великден се нарича Страстна седмица. Лазаровден е
християнски празник, носещ името на Свети Лазар, който се празнува на осмия ден преди Великден.
Поради това, че Великден се определя по лунния календар, а не по слънчевия, Лазаровден се пада всяка година на различна дата, но винаги в събота.

 
Хелоуин
Оценка: / 28
Автор haskovodnes   
31 October 2022

Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн (Samhain) и се чества на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им "изиграят номер".


 
Евродепутатът Илхан Кючюк: „Вярвам в потенциала на младите хора, те просто имат нужда от възможности
Оценка: / 1
Автор Надие Карагьозова- Нади   
19 October 2022

Все по-задълбочаващата се духовна криза, липсата на система откъм ценности адекватни на новите реалности, все по ясно показват острата липса от авторитети, от светли примери. Все повече се питаме къде са съвременните будители, които да вдъхновяват, да мотивират, насърчават и привличат все повече последователи. Те са като „кръжащи бели лястовички“, които в смутни времена ни вдъхват надежда, кураж и вяра, че някой ден, в някоя по-близка пролет, ще кръжат в голямо ято, което ще промени света около нас и ще го направи по-хармоничен, по-сплотен и по-мирен.
 
Разказче за калинката
Оценка: / 1
Автор Мариана Йорданова   
04 February 2022

Имало едно време една калинка, от онези симпатични, мънички, червени калинки с черни точици на гърба, които обичаме да лазят по ръцете на хората. Тази калинка обаче била различна, тя имала огромна мечта- да порасне и да стане кмет, началник, директор... Един ден се съюзила с бръмбара- кадровик и хвърлили око на един мравуняк. Мравунякът си имали майка-мравка, издигнала се в йерархията на мравешкото семейство стъпка по стъпка през годините, дори се явила на конкурс за мястото си, представила концепция за развитието на мравуняка и всички единодушно я признали за свой ръководител.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 6 от 259

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49
Advertisement
Google
Obrazec