Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Меричлери
Оценка: / 1
СлабОтличен 
Автор Администратор   
02 September 2007

Меричлери е известен със своята
Минерална вода

Местоположение Хидроминералният източник се намира до гр. Меричлери, разположен в централната равнина част на Южна България, на 60 км източно от гр. Пловдив, близо до река Марица, на 150 м надморско равнище.
Минералната вода се характеризира главно като хипертермална, умерено минерализирана, хидрокарбонатно-сулфатно-натриева, силициева и леко флуорна, с неутрална реакция, неголяма твърдост, бистра, безцветна, с добри питейно-вкусови качества и значителен дебит.

    Индикации за питейно лечение и профилактика

1. Заболявания на храносмилателния тракт

      хронични колити, предимно с обстипация хронични гастрити язва на стомаха и дуоденума следоперативни състояния хронични хепатити, холецистити, ангиохолити дискинезии на жлъчните пътища холелитиаза

2. Заболявания на обмяната на веществата

      затлъстяване захарен диабет подагра и хеперурикемични състояния

4. Хронични интоксикации с тежки метали и техните съединения (преди всичко олово, но също живак, бисмут и др.) от професионално и от екологично-битово естество

5. За широко използване като трапезни води и бутилирани безалкохолни напитки

Пациентите с посочените заболявания могат да разчитат на благоприятно повлияване и на други болестни нарушения, съпътстващи основното им заболяване:

  • профилактика и лечение на възрастова остеопороза (разрехавяване на костната тъкан), която у възрастните хора води до лесно настъпващи и трудно зарастващи костни фрактури; усилване на резистентността на организма срещу радиоактивното облъчване - от рисково професионално или от екологично-битово естество (ефекти на микроелемента флуор в минералната вода)
  • противодействие срещу процесите на преждевременното стареене (антигеронтологичен ефект на метасилициевата киселина в минералната вода)
  • минимално наличие на арсен (под формата на метаарсениста киселина) в минералната вода усилва анаеробното (безкислородното) тъканно дишане, което е полезно при намалено снабдяване на тъканите с кислород (атеросклеротични процеси в сърдечния мускул, мозъка, крайниците, анемии; освен това се повишава и общата резистентност на организма срещу простудно-инфекциозни заболявания и срещу алергични въздействия) 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec