Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 17
СлабОтличен 
Автор www.moetodete.com   
24 April 2013
Национален форум "Моето дете" на 7 години

На 25 април 2013 г. се навършват 7 години от създаването на Национален форум "Моето дете"- общност от родители и специалисти работещи с деца с безплатно електронно издание за цялото семейство www.moetodete.com. Организацията е със седалище в Хасково, но за нея работи екип от специалисти от цялата страна в името на всички български деца. Първите 7 години са най- важни за детското развитие, така и нашият екип счита че вече сме на една сериозна възраст в своето израстване, сподели Мариана Чомпалова- създател на инициативата. Ето какво още сподели и отчете родителската организация в навечерието на 7-я си рожден ден:
След последната ни среща миналата година успяхме да свършим не малко полезна работа в името на българските деца. Изпратихме нашите предложения до съответните институции и насочихме усилия към разрешаването им.
Подкрепихме отворено писмо и
аргументирано искане от родителски организации до всички отговорни институции с изявена позиция по въпросите, свързани с разглежданите в Народното събрание проектозакон за предучилищното и училищното образование и проектозакон за детето.
Организирахме предложение до съответните институции за отнемане в полза на държавата и преобразуване на годните незаконни сгради в защитени жилища, вместо да бъдат събаряни. Това предложение получи широка обществена подкрепа, но към настоящия момент остана неудовлетворено.
Взехме участие в срещи и дискусии на национално и регионално ниво по въпроси касаещи проблемите с подрастващите и наркотиците, приемната грижа, образованието и социалната политика.
И тази година бяхме официални партньори на инициативата "Международна седмица на брака".
Взехме участие в откриването на новата учебна година в Неделното училище към храм "Св.Димитър"- Хасково, а музикалният педагог Д Мирчева от нашия екип се ангажираха с безплатни музикални заниманията по пиано с даровити деца към класа.
За поредна година организирахме инициатива за коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково, чрез която бяха събрани огромно количество дрехи, играчки, памперси и лакомства. Възпитаниците на дома получиха и музикален подарък с букет от танци от Танцов състав "Етномагия" с художествен ръководител Златка Тимонова, също член на нашия екип.
Екипът на НФ "Моето дете" продължава да споделя абсолютно безвъзмездно своите опит и знания. През годината се проведоха десетки безплатните консултации с наши специалисти в специализирания форум.
Сайтът на инициативата има над 20 400, а форумът близо 7 000 редовни регистрирани потребители. Фейсбук- страницата се радва на над 5 200 приятели., както и на многобройни гости и посетители.
Продължаваме да организираме полезни инициативи в защита на децата, част от които са отразени в медийното пространство.
Поддържаме връзка и си сътрудничим с нашите приятели от Инициативата "Спаси дари на...", Сдружение "Майки срещу дрогата", Проект "Без насилие", НФ "Осиновяване" и др. Благодарим за приятелството и подкрепата на Народен ансамбъл "Златна Тракия", на всички наши приятели и потребители!
Честит Рожден Ден и още години ползотворна работа!


НФМДКоментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec