Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Генералово
Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор Администратор   
01 September 2007

Птиците в региона на Генералово


Птиците са най-младата група гръбначни животни. Произхождат от древните влечуги псеудозухии, широко разпространени през триас (преди 150 милиона години). Приспособили са се към движение чрез летене. Във връзка с това са се появили някои анатомични и физиолигични особености: пера, пневматични кости, силно развита мускулатутра, висока и постоянна температура на тялото, повишена обмяна на веществата и др. Птиците притежават екологична пластичност, подвижност и активност. Благодарение на това в процеса на еволюционното си развитие те са се приспособили към разнообразни условия на живот.
Днес са известни около 8 000 вида птици, разпространени от северния до южния полюс. Най-богато е видовото разнообразие на птиците в областите с тропичен и умерен климат. Видовете, които са се приспособили за живот в области със сруден климат, се срещат най-често в големи колонии.
Нашата страна има богата и разнообразна орнитофауна. Досега у нас са установени 337 вида птици. Срещат се видове, които се отнасят към различни зоогеографски области. По начин на живот птиците, населяващи нашата страна, делим на три групи:

1. постоянни
2. скитащи
3. прелетни

По-голяма част от видовете са прелетни.

 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec