Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор Администратор   
26 April 2015

Министър Ивелина Василева откри новопостроената пречиствателна станция на Свиленград


Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Свиленград инж. Георги Манолов откриха новопостроената пречиствателна станция на града.

Станцията е изградена по проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ и е с общ бюджет на безвъзмездната финансова помощ 46 463 012 лв. По проекта е реконструирана и модернизирана и канализационната мрежа на Свиленград.

„Чрез европейските средства с подкрепата на държавата, жителите на Свиленград ще използват съвременна канализационна и водопроводна мрежа и пречиствателна станция. С нея се постига 100 % третиране на отпадните води“, каза по време на откриването министър Ивелина Василева.
Новоизградената пречиствателна станция ще обслужва 18 000 души. С реализацията на проекта ще се предотвратят загубите на вода и замърсяването на околната среда с непречистени канализационни води. С приключването на проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград“ се осигурява качествена инфраструктура за питейните и отпадни води на цялата територия на града.

а откриването присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министър Ивайло Московски, областният управител Добри Беливанов, народният представител Делян Добрев, кметът на Димитровград Иво Димов, директорът на РИОСВ- Хасково инж.Димитър Илиев и др.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1815
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec