Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор www.haskovo.bg   
23 April 2014
Базар на книгата “Южна пролет”

Базарът на книгата “Южна пролет” в рамките на 42-то издание на Литературни дни

“Южна пролет” бе открит официално днес от Председателя на Общински съвет-Хасково Иван Иванов. Базарът е традиционен за Хасково и ежегодно се посещава от голям брой почитатели на художествената и научна литература. Тази година двадесет от най-известните български издателства в продължение на три дни ще предложат на своите читатели над 3600 книги.

Непосредствено до базара може да бъде видяна изложбата “Хасково – спомени в снимки”. Ретро фотографиите привличат интереса с погледа си към знакови за града места от началото и първата половина на миналия век.

В 42-я Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет” участват 30 автори с произведения, отговарящи на регламента на конкурса. Община Хасково присъжда на наградените звание „Лауреат”, бронзова статуетка „Пегас” и финансова награда в размер на 1000 лева в четирите жанра - проза, поезия, литературна критика и киносценарий. Присъжда се и наградата „Александър Паскалев” за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Дебютантите ще бъдат оценявани от жури с Председател проф.д.ф.н. Боян Биолчев и членове – Иван Павлов, Елена Алексиева, Милена Лилова, Ели Видева и Николай Табаков.

Много и разнообразни са проявите в програмата на Дните. Официалното откриване ще бъде днес от 18.00 часа пред Театър “Иван Димов”. Час по-рано галерия “Форум” ще отвори врати за изложбата "Бяла върволица - черна плетеница" на Симеон Тодев и Светлозар Петков, за по-късно е насрочена премиера на книгата "Пратеник на мъжки времена", посветена на Григор Вачков със специални гости - авторите Мартина Вачкова и Юрий Дачев. На 24 април предстои премиера на книгата "Византия" от Николай Табаков, а в 18.00 часа същия ден Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще представят свои книги и обичани песни в салона на театъра. Тук от 18 часа на 25 април ще се състои и церемонията по връчване на наградите "Южна пролет".

Програма на Литературни дни "Южна пролет"
Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec