Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 1
СлабОтличен 
Автор ХД   
06 February 2014

МОСВ и ПУДООС обявяват конкурс „За чиста околна среда– 2014 г.“ с мото „Обичам природата– и аз участвам“

МОСВ и ПУДООС обявяват конкурс „За чиста околна среда– 2014 г.“ с мото „Обичам природата– и аз участвам". Крайният срок за подаване на документите е 21 февруари 2014 г.

В конкурса с екопроекти могат да участват общини и кметства от цялата страна, както и училища, детски градини и обединени детски комплекси. За реализиране на всеки от класираните проекти от общини и кметства (нпр. залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, изграждане или ремонтиране на детски площадки, спортни съоръжения и др.) ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева . А за проекти от училища, детски градини, обединени детски комплекси (нпр. озеленяване, организиране на екологични събития, създаване на еко- кът, осигуряване на оборудване и учебни пособия, спортни уреди и съоръжения за игра на открито и др.)- до 5 000 лева. Целта на кампанията „За чиста околна среда 2014 г.“ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда.

Конкурсните проекти се изпращат до деловодството на ПУДООС само по пощата с обратна разписка. За приемане и въвеждане в деловодната система на ПУДООС ще бъдат допуснати само заявления, носещи пощенско клеймо с дата на изпращане преди обявената крайна дата за приемане на проектни предложения– 21.02.2014г. Подават се заявления в свободна форма като се следва последователността по съдържанието на проекта, указана в поканите за кандидатстване за съответните групи бенефициенти.

В класирането няма да бъдат включвани проекти на Заявители, които са получили финансиране в Националната кампания „За чиста околна среда“ през 2012г. и 2013г. Целта на налаганото ограничение е даване на възможност на по-голям брой нови, нефинансирани през последните 2 години, участници да се възползват от предоставянето на финансови средства за реализацията на екологични проекти в Кампанията „За чиста околна среда“ през 2014г.

Част от критериите за оценка и подбор на проектите са тясна връзка между посочените дейности в проекта и целта и идеите на кампанията „Чиста околна среда“, оригиналност, устойчивост, активно участие на жителите на населеното място или на учениците и децата от съответното детско или учебно заведение и др. Допълнителна информация относно Кампанията „ За чиста околна среда – 2014 г. „ може да получите от експертите на ПУДООС на тел: 02/9406540, 02/9406062, 02/9406652.

Покана за участие в Националната кампания „За чиста околна среда- 2014г.” за общини и кметове от цялата страна и Покана за участие в Националната кампания „За чиста околна среда- 2014г.” за училища, детски градини, обединени детски комплекси могат да се изтеглят от сайтовете на РИОСВ- Хасково, МОСВ и ПУДООС.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec