Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 9
СлабОтличен 
Автор ХД   
23 December 2013
Голямо дарение и празнична програма зарадваха децата от ДМСГД в Хасково


Кампанията на Национален форум „Моето дете” и приятели "Коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково" приключи успешно. Инициативата се проведе за трета поредна година и бяха събрани над 1500 памперси, детски храни- лечебна хумана, пюрета, каши и лакомства, също така мокри кърпи, дрехи, обувки, много играчки, книжки за оцветяване, люлка, проходилка и други полезни неща в полза на децата от социалното заведение. В кампанията се включиха дамите от Дамския клуб към НФ”Моето дете”, служители от РИОСВ, Флирт такси, І- ви „А” клас от ОУ „Хр.Смирненски”, ФБ група "Хасковски деца" и много граждани от Хасково, Фейсбук групата „За без пари”- партньори на кампанията, както и дарители от Нови Искър и София.
Специален гост на събитието бе приятелят на дома Божидар Илиев от Нови Искър, който вече 3 години организира кампания сред своите съграждани и дарява солидно количество необходими за отглеждането на децата неща. Вчера дарението бе лично предадено от организаторите на кампанията на директора на ДМСГД- Хасково д-р Гузгунов, който го прие с благодарност.

От НФ”Моето дете” бяха организирали и празнична програма с участието на деца от школите към читалище „Заря”- Хасково със съдействието на секретаря Александър Милушев, също децата от танцов състав „Етномагия” към ОУ „Н.Вапцаров”- Хасково с ръководител Златка Тимонова и народната певица от Нови Искър Елена Илиева, които поздравиха децата и персонала от социалното заведение с песни, танци и музикални изпълнения. За коледното тържество пристигна и Дядо Коледа със Снежанка, който раздаде подаръци на децата. Не липсваха много гости, празнично настроение и усмивки. "Идеята ни е инициативата да продължи да обединява хасковлии и хора с добри сърца от други населени мeста в полза на децата лишени от родителски грижи! Искрено се надяваме, че днешният ден внесе светлина и радост в ежедневието на децата.", сподели Мариана Чомпалова, администратор и създател на родителската организация НФ "Моето дете".
ДарениетоОрганизаторитеПредаване на дарението на директора на ДМСГД д-р ГузгуновНародната певица от Н.Искър Елена ИлиеваМалката певица Атина от читалище "Заря"- ХасковоЕлена Илиева и Дядо КоледаТанцов състав "Етномагия" към ОУ "Н.Вапцаров"- Хасково с рък. Златка ТимоноваНародната певица Елена Илиева поздрави децата и персонала с китка шопски песниДеца от музикалната школа към читалище "Заря".
Талантливите танцьори и техният ръководител Петя Милушева от читалище "Заря" също допринесоха за доброто настроени на домакините и гостите на празника.

Още снимки: Тук.
Видео репортаж на ЕТв: Тук.
Изпълнението на Елена Илиева: Тук.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1833
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec