Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 3
СлабОтличен 
Автор rodopi24.blogspot.com   
30 October 2013

Стоянова и Илиев с концепции за развитието на Екоинспекцията

Официално: Славея Стоянова иска да е екоинспектор №1

Бившият директор на ОЦК пише концепция как трябва да работи РИОСВ.
Бившият директор на ОЦК Славея Ангелова Стоянова подаде документи за шефското място в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).
Концепция как трябва да работи екоинспекцията ще бъде представена от Стоянова до 4-ти ноември.

Тя и досегашният директор Димитър Цветанов Илиев са допуснати до втория кръг на надпреварата.Ще припомним, че Стоянова бе посочена за временен шеф на инспекцията в началото на август, когато бяха отстранени всички 28 директори на РИОСВ в страната. След реакции на граждани и организации, че дългогодишният шеф на най-големия замърсител на въздуха в Кърджали – ОЦК, става екоинспектор №1, последва нова заповед и временно Илиев остана на поста си. Двамата трябва да представят концепция на тема: „Прилагане на политиката по околна среда на регионално ниво – управление, опазване и контрол", която трябва да е в обем до 5 машинописни страници. „Управляващите са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова за директор на РИОСВ – Хасково", обяви в своя декларация областната структура на ГЕРБ в Кърджали през август.

„Ако е вярно, че Стоянова е фаворитът на управляващите за поста, това означава две неща. Че мнозинството има или много къса памет, или прекалено къса резервна скамейка. А вероятно и двете взети заедно. В продължение на години оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха на Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова.

Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин, освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района. Доскоро яростен противник на екоинспекцията, сега от нея се очаква да съблюдава екозаконодателството и да санкционира замърсителите. Звучи като анекдот, ако не беше пример за корпоративен натиск и грубо заобикаляне на обществения интерес", се казваше още в декларацията на ГЕРБ.

Източник: rodopi24.blogspot.com


Протестно писмо от сдружение “Аз искам да дишам”: Тук.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1833
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec