Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 1
СлабОтличен 
Автор gerb-haskovo.com   
14 October 2013
Б Борисов: Управлявашите страдат от делюзия

„Всеки ден се чудя на лидерите на трите малки партии в парламента, които откраднаха управлението на държавата, как могат да се наричат победители." Това заяви в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, където се срещна със структурите на МГЕРБ от Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора.
"За първи път ние спечелихме изборите веднага, след като бяхме управлявали един мандат; за втори път българите ни повериха управлението на държавата. И сега, лидерите на тези три партии се наговориха, и пред обществото твърдят, че са различни, но всъщност командният им център е един. Всеки ден се питам – как Сергей Станишев има морал да говори, че е победител, след като е докарал България до това положение? Тези хора нямат нито морал, нито силата да си признаят", каза Бойко Борисов.
Според председателя на ГЕРБ, Орешарски е забравил за всички официални входове и не знае нищо друго, освен задните входове. „Освен у нас, Орешарски вече месеци наред е в изолация и от света. Нито е ходил някъде другаде освен един път в Китай, нито световните лидери идват у нас. Това е тотална изолация”, каза Борисов.
„На този фон се чудя как Местан обяснява на своите хора, че е в коалиция с партията, направила Възродителния процес? Как им обяснява, че управлява с бившите комунисти – защото БСП е партия на бившите комунисти, която не се е реформирала...Тези хора са направили лагерите в Белене; взривявали са църкви, а 1944 г. са избили цвета на българската нация”, каза Борисов.
„Ами Сидеров? Как обяснява на своите избиратели, че държи на власт ДПС? Местан казва кой ще е министър, а има 30 – 40 депутата, но Сидеров не говори за това. Той прости ли им на БСП и ДПС за всичко, което правеха, и за всичко, което той самият говореше преди 4 години, че днес говори само за ГЕРБ”, каза още Бойко Борисов.

"Ако БСП наистина води в социологическите проучвания, щяха да направят избори и да ги спечелят.... Пуснали са в действие и лъжливите си социолози”, заяви Борисов, по повод последните социологически проучвания.
„Първото, което направиха, беше да затворят държавната НЦИОМ, защото очевидно им пречеше и даваше верни резултати. Сега техните хора излизат и всеки ден твърдят, че БСП изпреварвала ГЕРБ и това било трайна тенденция. Е как ще ни водят? След като само преди два месеца на изборите във Варна ги бихме за пореден път всичките, победихме 17 партии срещу нас. Преди две седмици в Гърмен имаме 2500 гласа; повече от миналите избори. В червения бастион Трън ги бихме още на първия тур. Е, как ще ни водят по социологията тогава”, каза Бойко Борисов.
Според председателя на ПП ГЕРБ, ако БСП наистина е водила по социологическите изследвания, щяха да направят избори веднага, да ги спечелят, да си направят правителство, „а ние да сме опозиция”. „Само че дори и Първанов, и много други хора в БСП знаят, и казват публично, че те не са спечелили, и Станишев няма моралното право да управлява с ДПС и Сидеров”, каза Бойко Борисов.

"Единственото, което правят сега БСП, ДПС и „Атака”, е да се вкопчат здраво във властта, защото знаят, че те повече няма да се върнат и хората нямат да им простят това, което правят с България...Ако сега ГЕРБ беше на власт, щяхме да дойдем по автомагистрала „Марица”, защото тя щеше да е готова”, отбеляза лидерът на ГЕРБ. „Всяка година президентите Ромпой и Барозу идваха в България, за да ни откриват проектите – метрото, околовръстното, пътищата. А вчера Зинаида Златанова има наглостта да говори, че съм рязал много ленти. Е как да им обясня, че преди рязането на лентата има много работа, която трябва да се свърши – прави се проект, договаря се финансирането, осигуряваш съфинансиране, строиш, проверяваш и чак накрая е лентата. Как да им го обясня?! Те това не го разбират, защото са некомпетентни. Когато ГЕРБ дойде на власт внасяхме около 1 млрд. на година в Европейския съюз, а получавахме по-малко пари, точно заради некомпетентността им”, посочи Бойко Борисов. Според него - когато ГЕРБ е дошъл на власт, усвояването на евросредствата е било 0,7%. „Техните некадърни министри бяха виновни за това, че нищо не се усвояваше. Ние стигнахме 37%, но ни се наложи месеци наред да преодоляваме недоверието на хората заради далавери като „братко – батко” и други. Аз сега не мога да обясня това на Зинаида Златанова, защото тя не разбира нищо”, коментира още Борисов.
„Освен всичко друго сега смеят да уволняват поголовно в цялата страна”, посочи лидерът на ГЕРБ по повод политическата чистка, която тече в цялата страна. „Следващият път, когато ГЕРБ се върне, вече няма да бъдем толкова добри. Ние не правихме чистки, не сменяхме никого, а само тези, за които знаехме, че крадат като например министърът на здравеопазването Таня Адреева. Тя стана шеф на „Шейново” по време на нашия мандат. Тя беше временно изпълняваща длъжността директор и сега тази жена дойде и уволнява наред всички шефове на болници, които са станали директори след конкурс. А на нас ни викат „диктатори””, каза още Борисов.

"БСП, ДПС и "Атака" имат такова заболяване, казва се делюзия. Това е, когато желаното го приемаш за действителност." На въпрос за симптомите за болестта, Борисов обясни: "Желаното го представят за истина. Тя датира още от първите евроизбори, когато откраднаха пресконференцията. Тогава ГЕРБ победи с 5000 гласа, а Станишев направи пресконференция, че е спечелил изборите, и така до ден- днешен".
"Те излизат и говорят като суверени на народа, а народът посочи ГЕРБ за първа политическа сила, не е посочила третата или четвъртата да управлява. Това, че Конституцията е така направена, че да иска тълкование за всяко нещо, и да може да бъде тълкувано по начин, изгоден за управляващите, това не им дава никакво морално оправдание", каза Борисов.
На срещата Борисов е напомнил още веднъж на младежите - да имат ясното самочувствие на партия, която за първи път е победила повторно на парламентарни избори.
Партията победител на последните избори е ГЕРБ и в никакъв случай не трябва да има ниско самочувствие у тези млади хора, защото са изключителни експерти и много неща са направени, каза Борисов.
"Казах им, че сега, ноември месец, магистрала „Марица" щеше да е готова, сега не знам, кога ще е готова. Ние, разбира се, сме си отчели слабостите. Те много неща поставят като теми, с които ние се съобразяваме. Затова всеки уикенд, аз се срещам с партийните организации в страната, защото се оказа, че имаме изключителни кадри, изключително подготвени хора, които са готови да заемат в следващото управление ръководни места", каза Борисов.

Планът Орешарски, който уж беше за разкриване на по 5 хиляди работни места, по-точно е - за това да се увеличава безработицата с по 5 хиляди на месец, и включва в рамките на мандата, да достигне до 250 000 нови безработни. Планът Орешарски включва - да се взимат заеми и да се вкарва държавата във финансова катастрофа, което е безспорно, и този план включва да се купи време и да могат да се постигнат евентуално по-добри резултати тези партии, на едно нови предсрочни избори. Това е неговият план и той друг план няма, и няма как да има - каза Бойко Борисов.
„Планът „Орешарски” изисква - да го четем внимателно. Когато той казва, че ще прави работни места, това означава, че има съкращения. Освен това, аз не знам какви съкращения ще направи, като първо увеличиха министерствата. Отново върнаха по n на брой зам.-министри в министерствата. Отново възстановиха партийните бордове, в които вкараха криминално проявени или с присъди. Аз не знам какви действия ще предприемат, но при всички случаи, те са пагубни", заяви Бойко Борисов.
На срещата със структурите на МГЕРБ Борисов коментира и вчерашното изказване на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова. "Да отрежеш лентичка, това е последният акт. Тя няма как да го знае, защото нейният премиер, когато беше министър, и участваше в аферата „батко и братко” и заради което бяха спрени всички фондове от Европейския съюз, няма как да знае, че първо се правят проекти. Те траят понякога с години. След това трябва да се осигури финансиране, след това - да се проведат конкурси, след това да се построи, след това да се узакони с Акт 16, и едва тогава идва тази една минута, когато се отрязва една лентичка. Сиреч понякога една лентичка струва трудът на стотици, по някой път на много хиляди хора. Така както на магистрала „Тракия”, "Люлин", "Струма" и на всички останали. Така че те няма как да кажат, защото след тяхното управление, те няма какво да оставят да се отреже като лентичка. Докато след нашето, 4 месеца само това правят, на това, което ние сме построили", каза Бойко Борисов.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec