Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 2
СлабОтличен 
Автор haskovodnes   
31 May 2017


Международен ден на детето!На 1-ви юни се отбелязва Международният ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година. В България по традиция всички шофьори се призовават на 1 юни да се движат и през деня с включени фарове на къси светлини. На 1 юни 1949 г. е учреден Международен ден за защита на децата. Това става с решение на сесията на Съвета на Международната демократична федерация на жените през ноември 1949 г. в Москва. За първи път 1 юни е честван през 1950 г. в 51 страни по света. На 20 ноември 1959 г.

Генералната асамблея на ООН приема Декларация за правата на детето, която провъзгласява равни права на децата в областта на възпитанието, образованието, социалната защита, физическото и духовното развитие независимо от цвета на кожата, националната принадлежност, имущественото състояние и др. Декларацията призовава родителите, обществените организации, правителствата да признаят правата на децата и да съдействат за тяхното осъществяване.

Младежки център- Хасково, съвместно със СК "Слънце" ще организират на 1 юни детски спортен празник в Градската градина. "Заедно ще поиграем на различни позабравени детски игри, ще се състезаваме в щафета, ще рисуваме и танцуваме!!! За всички деца са предвидени малки изненади и много добро настроение! Тази година за първи път ще има и бебешки кът с играчки и за най-малките празнуващи, на който майките могат да поседнат и да поиграят с децата си!", обещават организаторите!


Честит 1-ви юни- Международен ден на детето! Желаем много здраве, щастливо детство и весели игри на всички деца!
Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1785
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec