Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 3
СлабОтличен 
Автор haskovodnes   
31 May 2019


Международен ден на детето!


На 1-ви юни се отбелязва Международният ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година. В България по традиция всички шофьори се призовават на 1 юни да се движат и през деня с включени фарове на къси светлини. На 1 юни 1949 г. е учреден Международен ден за защита на децата. Това става с решение на сесията на Съвета на Международната демократична федерация на жените през ноември 1949 г. в Москва. За първи път 1 юни е честван през 1950 г. в 51 страни по света. На 20 ноември 1959 г.

Генералната асамблея на ООН приема Декларация за правата на детето, която провъзгласява равни права на децата в областта на възпитанието, образованието, социалната защита, физическото и духовното развитие независимо от цвета на кожата, националната принадлежност, имущественото състояние и др. Декларацията призовава родителите, обществените организации, правителствата да признаят правата на децата и да съдействат за тяхното осъществяване.

На първи юни в Хасково:
- "Ротаракт клуб" организира празник с изненади "Страхотен ден да си дете" в парк "Кенана" от 9,30ч.
- Детски празник "Здравей, лято!" организира "Да за Димитровград" в местността "Светилище на нимфите и Афродита" край с. Каснаково от 10ч.. В програмата са включени забавни ателиета, образователни и спортни игри, батут, сцена на талантите, балони, тениски и много изненади. За всички деца са предвидени безплатни сандвичи, вода и сладолед.
- Дентална медицина "Александър Киряков" организира дентално събитие с безплатни профилактични прегледи и много изненади, което ще се проведе от 10ч. на площад "Свобода" в Хасково.
- Община Хасково подарява на децата постановката „Как се лекува лъвски страх“ от 11 часа в театър „Иван Димов“. Децата ще могат да се забавляват и на балетния спектакъл „Снежанка и седемте джуджета“ на Държавна опера– Стара Загора от 16 часа в читалище „Заря“. Входът и за двете събития е свободен.
- На 1 юни хасковският музей отваря вратите си за безплатно посещение на деца. РИМ– Хасково ще бъде отворен в събота от 9:30 до 16 часа. Децата ще могат безплатно да разгледат и Паскалева къща, която е отворена от 10 до 17 часа.

Честит 1-ви юни- Международен ден на детето! Желаем много здраве, щастливо детство и весели игри на всички деца!Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1815
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec