Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор Администратор   
24 April 2022

Ден на Земята и награди за фотография в Хасково

С пъстър празник беше отбелязан Денят на Земята в Хасково по време на който бяха връчени и наградите на отличените ученици от Регионалния фотоконкурс "Аз обичам природата"!

Резултати от Регионалния ученически фотоконкурс по повод Деня на Земята

Жури в състав:

1. Председател: Славян Костов- професионален фотограф
2. Мариана Чомпалова- Йорданова- педагог и администратор на сайта „Моето дете“ и Фейсбук страницата „Приятели на природата“
3. Нели Кирилова- управител на Център за развитие „Интелект“- гр. Хасково

Присъди:

Първа награда: Борис Тилев, ОУ "Св. Климент Охридски"- гр. Хасково за снимката "Капилярите на природата".

Втора награда:Мелек Бекир, СУ “Йордан Йовков”- гр. Кърджали за снимката "Римски мост" край с. Ненково.

Трета награда: Лъчезара Григорова", ПГДС „Цар Иван Асен II”- гр. Хасково за снимката "Меандрите на река Арда" край село Боровица.

Поощрителна награда: Камен Каменов, ПГЕЕ "Капитан Петко войвода"- гр.Кърджали за снимката "Чуковски водопад" край Момчилград.

Поощрителна награда: Теодор Тодоров, I ОУ "Иван Вазов"- гр.Свиленград за снимката "Удивителната богомолка"

Награда на публиката с 620 гласа: Радостина Радева, СУ "Св. Паисий Хилендарски"- гр. Хасково за снимката "Чуковски водопад".

Регионалният ученически фотоконкурс на тема „Аз обичам природата“ се организира от Център за развитие "Интелект"- гр. Хасково и НФ "Моето дете" по повод Международния ден на Земята- 22 април. Официалното връчване на грамотите и наградите се състоя на 20 април в двора на Център за развитие „Интелект“ в гр. Хасково, на ул. „Милин камък“- 9. Темата за Деня на Земята през 2022 г. е „Инвестираме в нашата планета“.В надпреварата участваха 244 фотографии на 138 ученици от 23 училища от областите Хасково и Кърджали. Извън класацията свои творби изпратиха и деца от други части на страната и от чужбина. Най-активно участие взеха учениците от ОУ "Йордан Йовков"- гр. Кърджали, СУ "Христо Ботев"- с.Караманци, общ. Минерални бани, обл. Хасково и СУ "Св.Климент Охридски"- с. Стамболово, обл. Хасково, които получиха грамоти.
Победителите във фотоконкурса получиха грамоти и награди- плодни дръвчета (кайсии и ябълки ), предоставениот Гората.бг, къщички и хранилки за птици осигурени от г-жа Тонка Атанасова, филтриращи бутилки за вода, пъзели и др. от съорганизаторите. Отличените имат задължението да засадят дръвчета и да поставят хранилките за птици на подходящи места, да се грижат за тях и да изпратят снимки, които ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата „Приятели на природата“. Идеята е да станат част от тазгодишната кауза за Деня на Земята „Инвестираме в нашата планета!“.
Инициативата беше съпътствана с богата празнична програма за Деня на Земята. След награждаването на победителите от фотоконкурса в двора на Център за развитие „Интелект“ на ул. „Милин камък“ беше поставена преса за рециклиране на алуминиеви кенчета, която след разрешение от Общината ще се постави отвън, за да може да се ползва, както от посетителите на Центъра, така и от минувачите. Идеята се реализира със съдействието на “Капачки за БЪДЕЩЕ” с представител Таня Челебиева. Преди това беше организирана работилничка “ЕКОтворци-ДОБРОтворци” с рък. Мариана Йорданова по време на която чрез творчество, фантазия и принципа на рециклирането, деца изработваха красиви вазички от отпадъчни материали- пластмасови и стъклени бутилки, консервни кутии, хартия и др. В нея се включиха четвъртокласници от ОУ "Св. Климент Охридски"- гр. Хасково. За доброто настроение на наградените и гостите се погрижиха малките танцьори от Детски танцов състав "Пъстрица" към Тракийско дружество "Г.Сапунаров"- гр. Хасково с худ. ръководител Иван Йорданов. Всички те получиха малки дръвчета от вида летен дъбот „Зеленият отбор на България“. Дръвчета получиха и част от гостите на събитието. Не липсваше и сладка почерпка от организаторите и спонсорите на събитието. За да се увековечи инициативата, в двора на Центъра беше засадено и плодно дръвче. Фотоконкурсът се провежда за 12-та поредна година в региона по идея на Мариана Йорданова. Тя посвети екоинициативата и на 16-я рожден ден на сайта www.moetodete.com
Организаторите на конкурса благодарят на всички спонсори и съмишленици, благодарение на които се реализира тазгодишното му издание, така и на всички участници за прекрасните фотографии, показващи красотата и уникалната природа в нашия регион и в други части на страната! Надяваме се, творбите да достигнат до повече хора, а посланията им да докоснат много сърца, посявайки любов към природата. Бъдете все така любознателни, наблюдателни и талантливи!
Албум с всички участващи в конкурса фотографии е публикуван във Фейсбук страницата "Приятели на природата": Тук. Моменти от събитието: Тук и Тук.
Инициативата се организира, благодарение на: Център за развитие "Интелект"- гр. Хасково, НФ „Моето дете“, „Зеленият отбор на България“, Гората.бг,“Капачки за БЪДЕЩЕ”, ПИМ- гр. Хасково, ПАК ДИЗАЙН- гр. Хасково, ЕКОНТ, SkyPhone, инж.Тонка Атанасова, Мариана Йорданова, Нели Кирилова, Таня Челебиева, Славян Костов, Детски танцов състав "Пъстрица" към Тракийско дружество "Г.Сапунаров"- гр. Хасково с худ. ръководител Иван Йорданов.
Снимки от празника: Сл.Костов, Й.Йорданов, М.Йорданова и Ева-Мария.
Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec