Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 1
СлабОтличен 
Автор Администратор   
05 October 2018
РИОСВ– Хасково с екоиницатива „Нов живот за отпадъците“
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково стартира инициативата "Нов живот за отпадъците". Тя НЯМА конкурсен характер и в нея могат да се включат деца и ученици от 5 до 19 години. Участниците трябва да изработят сувенири, предмети за бита, коледни играчки или картички от отпадъчни материали от хартия, найлонови торбички, пластмаса, метал, стъкло и др.


С най-идейните и оригинални предмети ще бъде подредена изложба в залата на Регионалната екоинспекция. Тя ще бъде открита на 19 ноември в 15:00 ч. и ще бъде на разположение на желаещите да я разгледат до 23 ноември. Част от творбите ще бъдат безвъзмездно предоставени на някои от коледните благотворителни базари, които традиционно се организират в Хасково, а някои от играчките ще красят коледната елха в инспекцията.

Предметите трябва да бъдат донесени или изпратени (за сметка на подателя) в РИОСВ- Хасково на ул. „Добруджа“№14 от 5 до 15 ноември 2018г. вкл. Всяка творба трябва да има заглавие, описание на използвания материал за изработването, името на автора, училище, възраст/клас, е-поща и телефон за обратна връзка. Всеки участник може да участва с една творба, която не се връща. Допускат се индивидуални и групови участия.

Инициативата се организира по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО), която тази година ще се проведе от 17 до 25 ноември.

Eвропейската седмица за намаляване на отпадъците насърчава държавни и неправителствени организации, учебни заведения, фирми и обществеността да се включат в кампании, дни за почистване и дейности, свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата. Кампанията обхваща три основни теми- намаляването на отпадъците, повторната употреба на продукти и рециклирането на материали. Тя се провежда под патронажа на Европейската комисия. Национален координатор е Асоциацията на еколозите от общините в България. За 2018г.тематичният фокус по време на ЕСНО ще бъде „Предотвратяване на опасните отпадъци“. Своите дейности, може да регистрирате до 9 ноември, тук: www.ewwr.eu/register. За повече информация, посетете официалния сайт на ЕСНО: www.ewwr.eu.

Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1803
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec