Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 1
СлабОтличен 
Автор ХД   
05 September 2018
РИОСВ- Хасково стартира „Да изчистим България заедно“ с фотоизложба

С фотоизложба, РИОСВ- Хасково ще даде старт на кампанията „Да изчистим България заедно“, която ще бъде открита на 7 септември (петък) от 11 ч. Над 60 фотографии с интересни моменти от кампанията в региона в периода 2011-2017г. ще бъдат разположени във фоайето на инспекцията до 17 септември.

Изложба, посветена на кампанията ще бъде организирана и в Кърджали . Тя ще е с творби на млади фотографи от Фотоклуб „От черно до бяло“ към ОДК- Кърджали на тема „Обичам те, Земя!“. Творбите ще бъдат разположени на 14 и 15 септември пред Общината в областния град.

Тази година инициативата „Да изчистим България заедно“ ще се проведе на 15 септември. Всички общини на територията, контролирана от РИОСВ- Хасково отново ще участват в инициативата с организиране на пунктове за раздаване на чували и ръкавици, почистване на замърсени терени и извозване на отпадъците. Събраните отпадъци ще се депонират само на регионални депа, отговарящи на нормативните изисквания. Достъпът до депата ще бъде свободен за всички транспортни средства, които се включат в инициативата. Общините ще могат да получат чувалите и ръкавиците, осигурени от МОСВ на 5, 7 и 10 септември от РИОСВ- Хасково в рамките на работния ден. Община Хасково ще организира пункт за раздаване на чували и ръкавици за гражданите на 15.09 от 9:00 ч. на пл. "Общински", пред сградата на Общината.

Служителите на РИОСВ- Хасково ще се включат в инициативата „Да изчистим България заедно” с почистване на защитени територии в района на връх Аида (ЗМ „Аида”, ПЗ „Огледна скала” и ПЗ „Находище на момина сълза и божур”) край Хасковски Минерални бани. В деня на почистването в РИОСВ- Хасково ще има дежурен експерт по управление на отпадъците, който ще обобщава подадената от общините информация за събраните количества отпадъци и ще информира гражданите на тел. 038/60-16-17.

Не забравяйте да отбележите изчистените от Вас места на картата на daizchistim.bg Изпратете кратка информация и снимки за Вашето участие в кампанията на е-поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите или във Фейсбук страницата за информационно-образователни дейности на РИОСВ- Хасково „Приятели на природата“!

РИОСВ- Хасково кани всички общини, институции, фирми, учебни заведения и граждани да се включат в инициативата "Да изчистим България заедно" на 15 септември!

Фотоалбум: Тук.

Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1803
Връзки: 49

Кой е тук?

В момента 1 гост онлайн
Advertisement 
Google
Obrazec