Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 1
СлабОтличен 
Автор ХД   
25 September 2017

Кой е виновен за лошото управление на Хасково?

Част първа: Декларация от името на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Хасково и общинските съветници от ГЕРБ Хасково

Във връзка с появили се твърдения в общественото пространство, че ГЕРБ иска оставката на кмета Добри Беливанов, заявяваме, че такова решение не е обсъждано и вземано от нашите структури.
Прекратените конкурси за директори на дирекции и за секретар на община Хасково не са сериозен мотив за искане на тази крайна мярка.
Факт е, че от месеци съществува напрежение между нас и кмета Добри Беливанов. То е породено от провала на кмета в управлението.

Първият много показателен сигнал за разминаване между нас бе монтирането на бариера на входа на общината и пълната изолация на кмета от гражданите. Това беше знак, че заявяваното пред хората и пред нас открито управление, меко казано е било неискрено.
Ние споделяме недоволството на гражданите от липсата на адекватни кметски решения и първи реагирахме срещу безсилието на Добри Беливанов да се справи с:

– Бездомните кучета.
– Липсата на каквато и да е инициатива и позиция по повод питейната вода в Хасково, нейното замърсяване с уран и вариантите за изход от кризата. Тук отсъствието на Добри Беливанов е очевадно.
– Пълен провал при зимното снегопочистване.
– Изключителна мудност в работата на подчинената му администрация и зреещо недоволство сред гражданите, че местната власт не изпълнява задълженията си.
– Никаква комуникация и липса на инициатива при преговори с инвеститори, затова те избягват Хасково и насочват проектите си към съседните общини.
– Липса на диалог и прозрачност при вземане на решения в управлението на общината, пълна изолация на заместник- кметовете и експертите.
– Безстопанственост спрямо общинската собственост – няма проекти за благоустрояване на града дори в предоставените от държавата имоти, в това число парка зад ДНА, за който кмета половин година отлага проектиране, въпреки нашето настояване.
– Избягване на директни срещи с гражданите при конкретни проблеми: с храната в детските гради; с ремонтите и условията, при които живеят децата в градините и учениците и още много други. При тези конкретни ситуации, кметът абдикира от отговорностите си и не се появява пред обществеността нито лично, нито чрез медиите.
– Няма общински проекти. В Хасково се реализират единствено проекти, финансирани със средства от евро-фондовете или от държавния бюджет. Това се случва въпреки кмета и благодарение на волята и упоритата работа на ГЕРБ, общинските съветници, заместник-кметовете и част от екипа на общината.
– Пълно неглижиране на проблемите на селата и неизпълнени ангажименти към кметовете на населените места за собствен бюджет и благоустрояване на селата.
– Безотговорно хвърляне на обещания от страна на Беливанов, които не са финансово и проектно обезпечени. Например, обещание за канализация на кв. Болярово, което подвежда и хората и нас, а в последствие се оказва, че той дори не е подал документи за този проект.
– Разследвания срещу общината по повод някои съмнителни сделки и сриване имиджа на местната власт, заради съмнения за корупция и зависимости /„златния” светофар, багера, купен на многократно по-висока цена, 400 откраднати радиатори и пълна безстопанственост/.

Всичко това са сериозни предпоставки за пълното ни недоверие към кмета Добри Беливанов.
Защото ние сме част от тази община и носим отговорност за всяко управленско решение. Защото не можем да обясним на нашите избиратели необяснимите постъпки на Добри Беливанов.
Защото няма как да кажем на хората, че „добрият администратор” всъщност не е никакъв администратор.
Защото той допусна интриги, сплетни и дребнотемие да определят дневния ред на общината.
Искахме кмет, който да управлява компетентно, справедливо и прозрачно. Добри Беливанов беше такъв. Но явно властта и ласкателите го превърнаха в кмета, който ние никога не сме искали. За съжаление действията на Добри Беливанов още от първия ден на управлението му носят само разочарования.
Затова информациите за напрежение са основателни, но решение за искане на оставката му все още не е взето. Като открити, отговорни и честни хора ще обявяваме решенията си публично пред обществеността и медиите в община Хасково, както винаги сме правили.

Ръководството, членовете
и общинските съветници от ГЕРБ Хасково


Част втора: Отговорът на кмета!

(Писмена позиция на кмета Добри Беливанов, разпространена тази сутрин до медиите от общинската администрация, в която отговаря на обвиненията, че се е провалил в управлението на общината. Текстът е публикуван без съкращения и без редакторска намеса.)

Нямам намерение да коментирам публикуваната анонимна декларация в медиите, но като мажоритарно избран кмет съм задължен да отговоря на въпросите на съгражданите си.

1. Поставянето на бариера на входа на общината, е един от визираните „проблеми“.

Бариерата не е приумица или каприз на кмета, това е изискване за ред и безопасност във връзка с усложнената международна обстановка и бежанската криза. Никога не е имало проблем граждани да идват в общината и да се срещат с кмета или неговите заместници или с когото и да е от служителите. Освен това, аз ежедневно съм сред хората, придвижвам се в повече пеш и ежедневно говоря с моите съграждани.

2. Проблема с бездомните кучета.

Обсъждан бе вариант за постоянен приют за бездомни кучета, но това е изключително скъпо начинание, което общината не може да си позволи. Затова предпочетохме варианта – временен приют. Той вече се строи до бившата ОСМА. Проектът е съгласуван с БАБХ. Завършването на приюта в изисквания от закона вид ще бъде възложено с обществена поръчка, която ще обявим скоро. Към момента разчитаме на договора с „ Ветеринарни практики“ ЕООД. Това, което наетите ветеринари правят е единственото позволено от закона– кастриране, обезпаразитяване и маркиране на кучетата. В България е забранено убиването на животни, за което настояват много от гражданите на Хасково. Ефекта от законовите действия не е мигновен, той ще се прояви след няколко години според ветеринарите. И приюта, който правим също е съобразен със закона, и там само ще се кастрират кучета и ще престояват определени часове. Такъв е закона в България и аз не мога да го наруша! Предлагани са варианти от граждани за масово избиване на кучетата, за извозването в друг район. Не мога да се съглася на тази незаконни действия.

3. Липсата на каквато и да е инициатива и позиция по повод питейната вода в Хасково, нейното замърсяване с уран и вариантите за изход от кризата. Тук отсъствието на Добри Беливанов е очевадно.

Моята позиция е ясна, съобразявам се със всички предписания на здравните власти. Правителството отпусна средства за изграждане на дублиращи кладенци за питейна вода. Басейнова дирекция Пловдив, все още не е дала необходимите документи за започване строежа на първият кладенец. Това което зависи от общината и е възложено с решение на Министерски съвет е направено: търг по спешна процедура – само един кандидат отговаряше на условията, върви търг за следващите кладенци.

Всичко, което съм направил е само разрешеното ми от закона. ВиК Хасково е държавно дружество. ВИК асоциацията, която обединява ВиК дружествата в областта се ръководи от областния управител, общината е член в асоциацията. Качеството на водата се следи от ВиК и РЗИ – общината няма права и капацитет да се намесва в определяне качеството на водата. Можем да направим търгове за да се вложат отпуснатите от правителството пари в кладенци – правим ги. Чакаме държавната структура – Басейнова дирекция да даде разрешение за следващ етап.

Веднага след като стана известно, че част от водата на Хасково не отговаря на изискванията за питейна вода съм се срещал многократно със специалисти включително с ректора и декана на Минно-геоложкия университет. Те са на мнение, че трябва да се търси вариант за пречиствателна станция на водоизточник от повърхностни води. Проучваме и такъв вариант. Но разбира се това не може да стане за няколко месеца.

Освен това продължаваме да търсим възможност не само за подобряване качеството на водата но и за подмяна на водопроводната инсталация, т. нар. воден цикъл. Към момента огромен процент от добитата вода се губи в остарялата мрежа. Честите аварии са причина за разкопаването на улиците.

4. Пълен провал при зимното снегопочистване.

Миналата зима над 50 дни в Хасково имаше снежна покривка, дебелината беше повече от 70 сантиметра, повече от месец температурите не се покачиха над минус 10 градуса. Бях възложил контрола по снегопочистването на Евгени Консулов, Велин Балкански и секретаря на общината Биляна Димитрова. Няколко пъти дневно те ми докладваха, че се прави всичко възможно с наличните машини. Не еднократно те бяха и пред медиите за да обяснят, че се работи по график, чистят се всички улици, и че обстановката е овладяна. И в действителност беше така – централните улици бяха изчистени „ до асфалт“, всички улици бяха изчистени със снегорин, стръмните бяха опесъчени. Не допуснахме да има непроходими пътища до селата от общината. Имаше изключително тежък момент с пътя за Въгларово. Там се работеше няколко денонощия непрекъснато за да не се допусне затварянето на отсечката.

Невъзможно е да се изчисти „до асфалт“ целия град с междублоковите пространства – няма къде да бъде извозен събраният сняг и лед, освен че това и изключително скъпо и няма заделени толкова средства за такава дейност. Въпреки всичко извозвахме снега от спирки на градския транспорт, големи кръстовища и т. н. Много граждани пък благодаряха за добре свършена работа и казваха, че никога по тяхната улица не е минавал снегорин в предишни зими за разлика от тази. С около половин милион лева, може да се наеме толкова техника, която може да свърши толкова работа. Общинският съвет е преценил също, че така гласуваната сума в бюджета е достатъчна за снегопочистване и зимно поддържане. Съобразявайки се с решението на общинските съветници е обявена и обществената поръчка.

5. Изключителна мудност в работата на подчинената му администрация и зреещо недоволство сред гражданите, че местната власт не изпълнява задълженията си.

Правил съм забележки и на зам.-кметове и на секретаря на общината за забавяне на срокове. Ще търся отговорност за всяко забавяне.

6. Никаква комуникация и липса на инициатива при преговори с инвеститори, затова те избягват Хасково и насочват проектите си към съседните общини.

Дайте конкретен пример, кой инвеститор е поискал да инвестира в Хасково и е предпочел друга община по време на моя мандат!? Само да уточня, че „Язаки“ например им е отнело повече от 4 години от първите разговори с община Димитровград до първата копка на завода. Има инвеститори вече и в Хасково – в момента се строи завод до Химмаш. „Ариете“ стъпиха тук и вече сглобяват части за автомобили в бившата“ Мануела“. Продължава наемането на работници.

Десетки представители на големи инвеститори сме водили аз и заместник кметовете на оглед на терените. Няма какво да се лъжем големите инвеститори не идват сами в общините тях ги водят представители на правителството, на Българската агенция за инвестиции и т. н. От първите разговори с инвеститорите от първите огледи до самата инвестиция минават години– илюзия е някой да си мисли, че като дойдоха китайци с намерение да си намерят терен където на произвеждат трактори ще го решат и построят в рамките на година.

Идваха Луфтханза на оглед за да използват бившето военно летище Узунджово за утилизация на техни самолети – чакаме решението им. Не съм отказал на нито един потенциален инвеститор да се видя с него, не съм отказал информация или оглед. Знам, колко е важно за региона да има нови работни места, затова няма да се откажа да съдействам. Нека да подчертая, че фирмите си правят техни проучвания например за наличие на работна ръка, квалификацията ѝ, които проучвания отнемат време.

За да имаме по-големи шансове да бъдем предпочетени от инвеститорите сключихме меморандум за сътрудничество с най-успешната икономическа зона тази край Пловдив“ Тракия икономическа зона“. В момента в тази зона работят 140 предприятия, инвестициите в нея са над 1.5милиарда евро. Към зоната се присъедини и Бургас.

7. Липса на диалог и прозрачност при вземане на решения в управлението на общината, пълна изолация на заместник – кметовете и експертите.

Изключително разчитам на моя политически екип – заместник кметовете и секретаря на общината. Възможно е да имаме различия по някои въпроси но те са в интерес на работата ни.

Разпределил съм ресори на заместник кметовете, те си ги следят и докладват за свършената работа

8. Безстопанственост спрямо общинската собственост – няма проекти за благоустрояване на града дори в предоставените от държавата имоти, в това число парка зад ДНА, за който кмета половин година отлага проектиране, въпреки нашето настояване.

Очаквам от главния архитект техническо задание за обявяване на обществена поръчка за проект за изграждане на парк до ДНА. Има време защото средствата, на които разчитаме за изграждането на този парк можем да ги ползваме през 2019 година. Това са спестени средства от проведени обществени поръчки по ОП Региони в растеж. Общината ще кандидатства за промяна на инвестиционния план и тогава ще обявим и обществената поръчка за изграждането на парка. Подобен парк в Стара Загора също на терен на бивше военно поделение струва над 5 милиона лева. Общината не разполага със такава сума в бюджета си за да изгради сама този парк. Има възможност да се използват средствата останали от другите проекти по Региони в растеж и ще ги използваме.
Подготвено е задание за общ устройствен план на общината, съгласувано е с всички необходими институции, изработването му ще бъде финансирано от Държавата.

9. Избягване на директни срещи с гражданите при конкретни проблеми: с храната в детските градини; с ремонтите и условията, при които живеят децата в градините и учениците и още много други. При тези конкретни ситуации, кметът абдикира от отговорностите си и не се появява пред обществеността нито лично, нито чрез медиите.

Ежедневно се срещам с граждани, не само в приемния ми ден който е всеки петък.
Храната в детските градини от много години е с централна доставка. Закрити са кухните по детските градини, които са приготвяли храна само за децата от конкретната градина. Аз също мисля, че храната на децата може да бъде подобрена, затова изграждаме една кухня в детската градина в кв. „Орфей“, предстои набиране на персонал, обявяване на обществени поръчки за доставка на продукти.

Сегашната доставка на храна се контролира от РЗИ, нямам сигнал от тях че има проблем с храната на децата. Имаше някакво недоволство в социалните мрежи но назначеният от общината технолог, който контролира ежедневно спазването на одобрените от РЗИ менюта и рецептури провери случая и се оказа, че предлаганата храна винаги е отговаряла на изискванията заложени в наредбите.

10. Няма общински проекти. В Хасково се реализират единствено проекти, финансирани със средства от евро-фондовете или от държавния бюджет. Това се случва въпреки кмета и благодарение на волята и упоритата работа на ГЕРБ, общинските съветници, заместник-кметовете и част от екипа на общината.

Това не отговаря на истината има общински проекти, те са изключително в социалната сфера.
Общината спечели и проект за доставка на храна на социално слаби граждани. Хиляда души получават ежедневно безплатен топъл обяд. За първи път храна получават в домовете си хората от селата в община Хасково.

След като общината има възможност да използва европейско и държавно външно финансиране е длъжна да го направи. Бюджета на никоя община не е толкова голям за да отказва такова финансиране. По груби сметки в община Хасково за строителство за тази година се влагат над 130 милиона лева външни средства – това са средствата за санирането на около 100 блока по Националната програма и пълен ремонт на две училища и осем сгради на четири детски градини. Кой кмет би отказал такава сума в бюджета на общината ако собствения бюджет на общината годишно е близо 60 милиона?! Още повече аз в предизборната си програма съм обещал че ще работя за такова външно финансиране– и го правя. Никога община Хасково не е управлявала толкова много строителни проекти. По мое мнение се справя отлично.

До дни започва строителството по обявената обществена поръчка за ремонт на междублокови пространства за около 4 милиона лева. В двата най-големи квартала „ Орфей“ и „ Бадема“ ще има освен нови алеи, паркинги, детски площадки така също игрища с изкуствена трева. По този проект ще се благоустрои и пространството между улиците „ Булаир“ и „Одрин“, така също детска площадка на улица „Атон“. Подготвя се обществена поръчка за ремонт и изграждане на 10 детски площадки в града.
Освен това предстои ремонт и на детска градина „Незабравка“ на улица „ Добруджа“.
В ремонтираните осем детски градини по ОП „ Региони в растеж“ с общински средства се подменя оборудването – нови легла, нови шкафчета, столове, маси и т. н. Всичко, което поискаха директорите на градините. В бюджета за следващата година ще предвидим подмяна на оборудването и в другите детски градини.

Газифицират се всички общински сгради, детски градини, училища. Освен, че газта е екологично гориво за отопление е и по-евтино.
В ход е обществената поръчка за ремонт на тоалетни и отоплителна инсталация в читалище „Заря“. Най-голямата зала в Хасково през зимата не работи заради липса на отопление от сигурно 30-тина години. Този проблем скоро ще бъде разрешен. По проект по Трансгранично сътрудничество ще бъде подновено озвучаването и осветлението на сцената на читалището. По същия проект ще се модернизира и сцената на театъра. По трансгранично сътрудничество ще бъде изградена кула за видеонаблюдение срещу пожари. Като споменах видеонаблюдение предстои изграждане на видеонаблюдение по основните кръстовища и ключови места в Хасково. Системата заедно с центъра за видеонаблюдение ще се изградят изцяло с общински средства т. е изцяло общински проект.

До дни стартира строителството на довършителните работи по моста за село Любеново, отново един проект забавен от десетилетия.
Имахме проект за подмяна на уличното осветление на Хасково с енергоефективно, но не беше одобрен по програма Трансгранично сътрудничество, не сме се отказали търсим друг вариант за финансиране
По отношение на уличното осветление има още една промяна– създадохме ново звено за поддръжка на осветлението към ОП „ Екопрогрес“. Преди това бе възлагано на външна фирма, което многократно оскъпяваше услугата.
Като заговорихме за улиците вече се асфалтират най-натоварените и в най-лошо състояние улици в Хасково – сумата за ремонтите и близо един милион лева.
Предоговарянето на кредита от „ Райфайзен“ банк спести стотици хиляди левове в общинския бюджет.

11. Пълно неглижиране на проблемите на селата и неизпълнени ангажименти към кметовете на населените места за собствен бюджет и благоустрояване на селата.

Никога селата от община Хасково не са получавали толкова много средства както сега. Миналата година бяха над милион и сто хиляди лева. Ремонтирани бяха редица обществени сгради там.
Тази година за селата са отделени близо 2 милиона лева. В ход е обществена поръчка за ремонти на много сгради на кметства и други сгради по селата, които бяха оставени на произвола от много години. До дни започва асфалтиране на пътища между селата от фирмата спечелила обществената поръчка.
За следващата година се обмисля вариант селата да имат самостоятелни бюджети, естествено те ще трябва да ги защитят, да планират дейностите.

12. Безотговорно хвърляне на обещания от страна на Беливанов, които не са финансово и проектно обезпечени. Например, обещание за канализация на кв. Болярово, което подвежда и хората и нас, а в последствие се оказва, че той дори не е подал документи за този проект.

Документите за канализацията на Болярово са внесени в ПУДООС от няколко месеца. Разработен е проект, който бе представен на жителите на квартала.
Очаквам на предстоящото заседание на ПУДООС да се вземе решение за финансиране и в какъв размер ще бъде това финансиране.
Разработен е и доклад за втори цикъл на водоснабдяването на село Маслиново за един милион и 200 хиляди лева, очакваме финансиране от МРРБ

13. Разследвания срещу общината по повод някои съмнителни сделки и сриване имиджа на местната власт, заради съмнения за корупция и зависимости /„златния“ светофар, багера, купен на многократно по-висока цена, 400 откраднати радиатори и пълна безстопанственост/.

Аз съм спокоен за тези разследвания, нека се провери всичко за да стане ясно дали има проблем. Време е да „осветля“ кой проведе обществената поръчка за прословутият багер – председател на комисията е секретаря на общината Биляна Димитрова. Тя е одобрила провеждането на поръчката подписала е документите без забележки, нямам сигнал от нейна страна, че има нещо нередно. Няма сигнал от юристите в комисията по обществената поръчка, че има някакъв проблем. В интерес на истината този багер върши прекрасна работа, натоварен е напълно.

За всяка дейност относно подмяната на светофара до театъра си има необходимите документи. Нека компетентните органи преценят дали има нарушение.
За радиаторите също тече разследване нека изчакаме становището на компетентните органи. Разпоредил съм да се направи пълна инвентаризация на складовете в ОП“ Екопрогрес“.

В заключение държа да кажа, че не е разумно да се водят подобни спорове чрез медиите. Ако има проблем е редно да седнем и да говорим. Ако тези, които са писали т. нар. позиция застанат с имената си зад нея, съм готов да проведа и с тях конструктивен разговор.

Добри Беливанов- Кмет на Община Хасково


Част трета: Заместник-кметовете на Община Хасково Евгени Консулов и Милена Трендафилова подадоха оставки. Скоро след това бяха последвани от Биляна Димитрова и Росица Гаргова. Пресконференцията, вижте Тук.

Четвърта част: Открито писмо на Добри Беливанов

До Г-н Бойко Борисов, Председател на ПП ГЕРБ
До Г-н Цветан Цветанов, Председател на парламентарната група на ПП ГЕРБ
До Г-жа Евгения Ангелова, Общински координатор на ПП ГЕРБ
До Инж. Даниел Панов, Председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/
До Г-жа Гинка Чавдарова, Изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/
До Г-жа Таня Захариева, Председател на Общински съвет Хасково

ОТВОРЕНО ПИСМО
от
ДОБРИ БЕЛИВАНОВ - Кмет на Община Хасково

Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в град Хасково. Назначението на ръководни административни кадри в общината трябва да става след проведени законни, прозрачни конкурси съгласно Закона за държавния служител. Това не е лична моя прищявка или субективна преценка, а действие за съблюдаването на Закона.
Аз съм кмет на гражданите на Хасково и желая да управлявам с екип, чието назначение не е в нарушение на Закона. Прозрачността в управлението и ясните критерии за назначенията в Общината са едни от целите на едно демократично и честно управление. Чисто партийните, семейни и приятелски назначения не са подходящи за постигане на тези цели, така че не е допустимо установяването на монопол в ръководството на общината. Няма да коментирам препоръчаните от г-н Делян Добрев назначения нито в община Хасково, нито в енергетиката, за които излезе информация в медиите. Ако Хасково е малък район и в управлението трябва да има приоритетно негови близки, то и секторът енергетика ли е малък?

Възложих провеждането на кадровата политика на заместник кметовете и на съответните комисии и сега съжалявам за това. Научавам, че напускащите заместник-кметове ще се върнат на по-скъпо платените си предишни длъжности, съжалявам само, че не са усетили моето уважение и респект към жертвата им за Хасково. Надявам се на тяхно място да дойдат също достойни хора и добри професионалисти.

След като отмених опорочените конкурси на 21.09, на 22.09 излезе статия, че ГЕРБ ми искат оставката, а след това и местната структура на ГЕРБ излезе с осъдителна декларация, на която аз вече отговорих. Управлението в Хасково е успешно и смело заставам зад тези си думи. Постигнати са много успехи и всички те са плод на екипна работа. Разчитам, че всички поръчки са възложени законосъобразно. Горд съм, че сме сред първенците в санирането. Неприятно е, че заради един изкуствено създаден конфликт относно конкурсите за назначения, обществото ще гледа с недоверие на цялостната дейност в общината. Дадохме повод на опозицията да ни атакува.
Избран съм с подкрепата на ГЕРБ, изпълнявам политиките на партията, самият аз съм от ГЕРБ, член на Общинското ръководство на ГЕРБ и като кмет на всички граждани трябва да съблюдавам Закона, в това число и относно назначенията в Община Хасково. Смятам също, че именно заради подкрепата на партия ГЕРБ трябва да пазим доброто име и да пресичаме практики, които уронват престижа и доверието в политическата ни сила.

Управлението на ГЕРБ има силно изразена визия и цели и функционира в отличен синхрон и скаченост с всички местни административни единици. В тази връзка, аз с моето управление продължавам да стоя твърдо зад политиките и принципите на ГЕРБ. Ще работим за оптимизирането на процеси и проекти, забавянето на които отбеляза г-н Цветанов, до колкото тези процеси са зависими от технологични и законови срокове.

Отдавна съм във властта и уважавам всички партии, включително и БСП в качеството й на градивна опозиция. Не съществува цена, която може да купи убежденията ми. А и от БСП никога не са се опитвали да сторят това, защото добре ме познават. Споменатия от г-н Добрев, г-н Иван Стаматов не зная да е от БСП, познавам го от много години. Лично аз не участвам в процеса по възлагане на обществени поръчки, за това съм упълномощил зам.-кмета Консулов.

През 2003г. Делян Добрев беше назначен в областната управа на Хасково, на която бях Главен секретар. Той бе младеж, завършил в САЩ и се справяше добре. В момента съм наскърбен от поведението му. Наскърбен съм като баща, а не като политик. Отдавам поведението му на емоцията, начина му на мислене и амбициите му за упражняване на влияние.

Обвинен бях, че имам любовница на 35 години. Аз съм на 71г., а спряганата любовница беше финансов контрольор - уволних я, за да им угодя и да покажа, че грешат. Сега съжалявам, че заради клевети уволних един добър служител. Друга любовница се оказа дама, с която през 2016г. съм бил на море. Любовницата беше всъщност дъщеря ми...
Връщам се от пътуване, на което бях заедно със зет ми, който шофира автобуса. Ако не бях на автобусна екскурзия, може би щях да успея да се върна още в понеделник. Бил съм абдикирал в петък, 28.09.9! Всъщност, имаше непредвидена ситуация и престоят ни се удължи с един ден - трябваше да пристигнем в четвъртък, екскурзията беше седемдневна. Изтече видео материал, че се снимам като забележителност до автомобил с марка Бентли. Вижда се, че ме снима именно зет ми - съпругът на дъщеря ми. Вижда се също и, че ни наблюдават и снимат от черна луксозна лимузина... Това поражда въпроса кой е изпратил снимащите и с каква цел. И не е ли всъщност това една добре режисирана ситуация
Аз не се дистанцирам от ГЕРБ, а от г-н Делян Добрев, който създаде нелепо напрежение в Община Хасково. Един човек да каже, че той е издействал от централното управление едно или друго нещо, е обидно за екипа ни, най-малкото, че ГЕРБ има още двама депутата от Хасково. Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант - фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно.

Последните медийни изяви показват, че с опитите за омаскаряването ми се дискредитира управлението на ГЕРБ. Разбира се, че има наболели проблеми в града, решения се търсят, процесите са започнати, добри неща се случват. Разчитам на подкрепа от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Борисов. Имам силата и волята да довърша мандата си в името на доброто за Хасково и съгражданите ми. Целя ефективност, прозрачност и законосъобразност - принципи, които съм следвал през целия си живот и които не бих нарушил.

Дали действия на насаждане на антагонизъм ще спомогне за утвърждаване принципите и авторитета на ГЕРБ? Дали всичко това е в полза на гражданите, които са ни гласували доверие? Нека разумът да надделее, за да се фокусираме върху разрешаване на важните и наболели проблеми в Хасково и страната ни.

С уважение, Добри Беливонав
Кмет на Община-Хасково

Кой е виновен за лошото управление на Хасково, трябва да си отговорят гражданите.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1828
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec