Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 7
СлабОтличен 
Автор Хасково днес   
22 October 2019

Авторите на нецензурни и клеветнически послания под публикации носят съдебна отговорност!


Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторите на коментари под която и да е публикация носят съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически!

В
сички уважаващи себе си електронни медии и новинарски Фейсбук страници, следва да поставят това съобщение под публикациите си и да оказват пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, разпространяващи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа. Услугата коментари под публикации не само, че не е анонимна, но и не е кош за боклук, а троленето в интернет не е безнаказано. Факт е, че за да имат право на коментари потребителите на авторитетните медии в цял свят, първо трябва да попълнят определен обем от лични данни, за да се възползват от тази опция.

С това никой на никого не забранява да изрази лично мнение, но преди да очерните нечие име, застанете с лицето и с името си, предоставете неоспорими доказателства, застанете зад думите си и имайте готовност да ги отстоявате дори пред съда. Време е медиите да върнат една от основните си обществени функции- възпитателната и да издигнат морала над пошлостта, интригата и сензацията! Свободата на словото и правото на мнение са едно, но клеветите и очернянето на която и да е личност е друго и подлежи на съдебна отговорност.

Обидата е криминализирана и в чл. 146 ал.1 и чл. 148 ал. 1. от Наказателния кодекс.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1815
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec