Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор ПП ГЕРБ- Хасково   
25 January 2017
ГЕРБ- Хасково изригна срещу БСП!

ГЕРБ Хасково: БСП от сега знае, че ще им спират еврофондовете и лъже за вина на ГЕРБ!

По повод лъжливите твърдения на Корнелия Нинова от БСП, че “Балонът за успехите на ГЕРБ в усвояването на европейските средства се спука“ от ГЕРБ Хасково заявяват, че „Ако лъжата е последният начин за спасение на слабия, е ясно защо г-жа Нинова е надеждата за БСП. Г-жа Лъжа неслучайно започва речта си с еврофондовете. Там, където най ги боли, че сме силни, където най ги е страх и където най-добре знаят колко можем ние и не могат те. Боли я, защото знае, че нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните.

Нинова твърди, че за три години от настоящия седемгодишен програмен период- изплатените средства от Европейските фондове, по официални данни на Министерство на финансите, са малко над 7 %. Това категорично не отговаря на истината защото в средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 - над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския. Имаме вече сключени договори за 36% от бюджета за България. Тоест над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет. Сиреч служебното правителство и нито лев да не договори или разплати в следващите 2 месеца, пак ще има кой в Европа да гони България по резултат.

Госпожа Лъжа казва, че България е изправена пред опасността да бъде спряно финансиране по ОП "Околна среда", заради неизпълнение на задължителните мерки ЕК комисия може да започне и наказателна процедура срещу страната ни. Лъжа е, че програма Околна среда е застрашена от спиране. Ако г-жа Нинова разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП. Подготвя ги, че предстои страшно, ако нас ни няма. Страшно ще е, но вие си карайте работата, г-жо Лъжа, и оставете кметовете на мира, а администрацията – да работи.

Поредна лъжа на Нинова и БСП е, че след две години управление на ГЕРБ, България отново е изправена пред опасността от спиране на еврофондове. ГЕРБ оставя е системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт. Европа ни вярва, защото знае какво можем и вижда ясно какво постигаме. Утре, ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас някой може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират. Няма как днес да съм виновен за нещо, което те утре ще сбъркат.

Друга лъжа на БСП е, че страната ни не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020. Неизпълнените условия касаят статистическите системи, науката и иновациите, превенцията от бедствия, водите, транспорт. Срокът за изпълнението на предварителните условия беше до края на 2016 г. От ГЕРБ заявяваме, че предварителните условия, 45 на брой, с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които сме обещали на Европа да изпълним и които вече сме въвели. Ние вече сме докладвали като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Т.е работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство.

Корнелия Нинова и представляваната от нея БСП лъжат, че цитирам „Има опасност ЕК да спре плащанията по съответните програми. Това може да стане реалност през втората половина на 2017 г. предупреждаваме отсега, че втори път няма да допуснем на правителство на БСП да бъде приписано спиране на европейски програми. „На нас ни ги пускат, а тях им ги спират”, няма да бъде повече реплика на управление на ГЕРБ, отсега да се знае. Отсега предупреждавам, че ако това се случи, отговорността е на сегашното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов.“

От ГЕРБ заявяваме, че Европа не работи като БСП– със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да има опасност Европа да ни спре парите. Или ни ги спира, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време. През 2014, когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като не бяхме на власт! Дойдохме и само месец по-късно, когато демонстрирахме разбиране и воля да поправим техните грешки, плащанията бяха възстановени. Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.

ГЕРБ Хасково: БСП разчита на популистки обещания!

БСП разчитат на популистки обещания, заявяват от ГЕРБ Хасково. От левицата твърдят че ще напарвят така, че от 8 млн. българи нито един от тях няма да е под и на прага на бедността. От ГЕРБ отговорно заявяваме, че ако БСП мисли да раздава пари на хората, за да са над прага на бедността, ще фалира държавата. Борбата с безработицата е важна, а в момента безработицата в България е на най-ниските си нива за последните 8 години – тя е на нива от 8%. През миналата година работа са започнали над 210 000 души. От тази година е веведена и още една мярка за безработните – държавата ще им плаща част от разходите в продължение на една година, ако си намерят работа на повече от 50 км от там, където живеят. За хората с най-ниски заплати- от 1 януари 2017 г. минималната заплата се увеличава на 460 лв. – с 40 лв. повече спрямо 2016 г. В сравнение 2011 г. ръстът е със 70%. Тогава размерът й е бил 270 лв. Производителността на труда се е увеличила с 4,2%, тоест за един час труд един човек произвежда продукт за 17,4 лв. По данни на Евростат производителността в БГ е най-ниска в целия ЕС.

Ако приемем, че хората под прага на бедността са предимно пенсионери, то става въпрос за около 1,2 млн души - толкова получиха Коледна добавка по критерия, че са под прага на бедност. За мярката на БСП ще са нужни над 1,6 млрд лв. Годишно,колкото трябваха, за да се реализира предложението на ПФ за 300 лв. минимална пенсия .

Поредна лъжа на БСП е, че ще преизчисли пенсиите и това ще доведе до поне 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии. От ГЕРБ заявяваме, че сме гарантирали, че от 1 юли 2017 г. всички пенсии ще се увеличат с 2,4%. Освен това за всяка Коледа и Великден правителството на ГЕРБ е подпомагало и хората с най-ниски пенсии – над 250 млн. лв. струва това на държавата. Така се вдигат пенсиите, но и се намалява дефицита в системата. А това гарантира стабилност. В сравнение с 2013 г. средната пенсия е нараснала с 16%.

Подобно увеличение на пенсиите, което предлага БСП трябва да е за сметка на много по-високи данъци и осигуровки, ако не искат да срутят пенсионната система. Но това разбира се не се казва.

И тази мярка на БСП ще струва над 1,5 млрд.лв. годишно. В момента дефицитът в НОИ е 4,4 млрд. лв. С тяхното предложение ще се увеличи с 30%. БСП за пореден път лъжат, че има опасност от спиране на европари в социалната сфера. Катерогично няма опасност за спиране на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Тя е сред най-успешно изпълняваните програми в момента. Програмираните средства са над 60%. Отделени са 360 млн. в подкрепа на бизнеса, 194 млн.лв., за да живеят децата от домовете по-добре. Работят 14 000 лични асистенти в помощ на нуждаещите се.

БСП обещават по 50 лв. за всяко дете на работещ родител. Това е типично по социалистически. Защо трябва да е на всеки му по равно, къде е истинския социален модел, държавата трябва да се съобрази с конкретните нужди на хората. По-справедливо е хората, които работят, да имат по високи доходи и тези 50 лева да се инвестират в качествено образование. И още една лъжа на БСП: Замразени са помощите за хора с увреждания. Това категорично не отговаря на истината защото за първи път от тази година се въвежда диверсификация на помощите за децата с увреждания , като децата с увреждания ще получават по 930 лв. месечно. БСП дава обещания в социалната сфера за над 3 млрд.лв. годишно, без обяснения от къде ще се вземат тези пари. За един цял мандат това са 12 млрд.лв. – обещания за пенсии и доходи. Или лъжат за данъците, или за пенсиите. Най-вероятно и за двете.

Позиция на ПП ГЕРБ- Хасково


Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec