Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 1
СлабОтличен 
Автор РИОСВ Хасково   
21 September 2016

С велопоход, игри на открито и ходене пеша Хасково и Димитровград отбелязаха Европейската седмица на мобилността (16-22 септември)

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) стартира в Хасково с инициативата на служителите на РИОСВ- Хасково „Пеша на работа“, които на 17 септември пристигнаха на работните си места пеша или с велосипеди. Учениците и учителите от Спортното училище „Стефан Караджа“- Хасково последваха примера на екоинспекторите и също отидоха „Пеша на училище“ на 19 септември. Трима от участниците чрез томбола получиха награди, осигурени от РИОСВ- Хасково.

Община Хасково, ОП „Младежки център“- Хасково, ОИЦ- Хасково, доброволците от хасковския център към НАРД и РИОСВ- Хасково отбелязаха Европейската седмица на момобилността с велопоход, хип хоп концерт и викторина с награди в парк Кенана. Във велопохода се включиха над 50 участници, начело със зам.- кмета Милена Трендафилова. РИОСВ- Хасково проведе тематична викторина с награди, а всички участници във велопохода получиха светлоотразителни значки.

Община Димитровград за поредна година участва в ЕСМ и организира през уикенда „Семейни игри“ на открито в парк „Марица“, включващи състезания за активно ходене пеша, каране на велосипеди и състезание по силови игри с участието на представители от Българска федерация на силовите атлети. На първите трима победители в семейните игри, РИОСВ- Хасково осигури грамоти и награди.

Школата по фотография към Младежки център- Хасково, откри тематична фотоизложба във фоайето на центъра. В ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров"- гр. Хасково бe представена пред деветокласници презентация на тема "Ходене за здраве и чиста природа“. Много други училища в региона също организират свои събития по повод ЕСМ под формата на открити уроци, тематични презентации, походи и игри на открито.

Седмицата на мобилността ще закрие община Ивайловград с инициатива по повод Деня без автомобили - 22 септември, от 9:00 до 12:00ч. ще бъде затворена за МПС част от ул. "България" и временно ще бъде само пешеходна зона. Туристически информационен център- Ивайловград предоставя безплатно през дните на мобилността велосипеди на желаещите да ги ползват. Така общината призова хората да заменят временно автомобилите си с велосипеди и ходене пеша за по-чиста околна среда! Най-активно включилите се в кампанията получиха грамоти от РИОСВ- Хасково.

Фейсбук страница "ЕСМ в Хасково и региона": Тук.

Снимки от инициативите: Тук.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec