Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 3
СлабОтличен 
Автор ХД   
21 May 2016
Театрални празници- Хасково

31 май- 7 юни 2016 г.

31.05.
Гостува Младежки театър “Николай Бинев”
СЕМЕЕН АЛБУМ от Малин Кръстев
режисьор: Малин Кръстев
участват: Герасим Георгиев – Геро, Искра Донова, Владимир Пенев

Ако някоя сутрин се събудиш и кафето е свършило, а навън се извива буря... не оставяй вратата отворена, защото през нея могат да влязат повече тайни, отколкото можеш да запазиш! Това е една семейна история. В дома на двама братя, ексцентрици и самотници, по време на буря влиза красива жена. Тя е първото живо същество, влязло в дома им от много време, и това очаквано води до бурни емоции и нелепи ситуации. Самата гостенка също не е дошла случайно. Три уплашени, странни и свързани от съдбата души се изправят пред страховете си и пред най-доброто в себе си. Докато се разделят отново.

1.06.
Гостува ДТ Пловдив
ДУХЪТ НА ЛЮБОВТА oт Нийл Саймън
режисьор: Андрей Калудов
участват: Христо Гърбов, Албена Павлова, Радина Думанян, Тодор Дърлянов

Една от последните пиеси на големия американски драматург надминава по въображение и майсторство всичко написано от него преди това. Тънък психолог, майстор на театралния диалог и сюжет, авторът тръгва от обикновения факт – една жена загубва любимия си съпруг.
Оттук нататък всяка страница на пиесата ни поднася изненада – реални и въображаеми разговори между тях. Борба за оцеляване, когато си свикнал да бъдеш подкрепян от любимия човек, а него вече го няма. Безпощадната тежест на греха за пренебрегнатото дете и още, и още…

Въпросите се изправят пред героите и заедно с това с пълна сила и пред зрителите. Каква е цената на личния успех? Може ли той да донесе щастие, ако е причинил болка на близките ти? Как се заражда любовта? От един поглед или от една обща болка? От желанието да направиш нещо добро за другия или просто от физическото привличане? Картина след картина авторът ни води към своята философска идея за единствената голяма любов в живота на всеки. И без да натрапва правило, споделя своята позиция – голямата любов е една, но разбираме това, когато другият го няма.

"С присъщото му богато перо Нийл Саймън оцветява характерите на голямата писателка Роуз Стайнер, на нейния вечен любим Уолш Макларън, на младите Арлин и Гевин, които може би ще повторят живота на големите влюбени. Действието носи драматизма на ситуацията – едно семейство пред пълен материален и духовен срив, но заедно с това изпълва сцена с хумор и атрактивност."
Андрей Калудов

2.06.
Stand up comedy WTF
участва: Keny

Всички сме виждали в американските филми: един човек, с един микрофон, разсмива едни хора, в един бар. Това е стендъп комедия. Стендъп или стендап комедията е стил, в който комедиантът представя материала си пред аудитория на живо, като обикновено се обръща директно към тях. В стендап комедията, комикът обикновено разказва няколко забавни и смешни истории, майтапи или така наречени едно-редни пънчове.

Този тип комици могат да използват каквото си поискат на сцената, но обикновено единственото с което разполагат е микрофонът и чувството си за хумор. Stand-up комедията най-често може да се гледа в комедийни клубове, барове, нощни клубове, колежи и театри. В стендъп комедията, обратната връзка е от изключително значение за комика. Ако сте зрител, никога не се притеснявайте да се смеете на висок глас или да ръкопляскате ако намирате нещо за забавно и смешно.

3.06.
Гостува ТФ “Мелпомена”
ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС от Рафи Шарт
режисьор: Владлен Александров
участват: Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков - Шайбата , Диана Любенова, Ернестина Шинова и Жанина Дончева.

Звезден екип от актьори заформя секс афера, изпълнена с интриги, смях и неочаквани обрати в новия комедиен спектакъл „Жена ми се казва Борис".Никой мъж няма да иска да се окаже в положението, когато любовницата му внезапно му заявява, че ще се срещне с жена му, за да й разкаже всичко за тяхната двегодишна интимна връзка. Случайността изпраща на Жорж (Станимир Гъмов) спасител в лицето на артистичния и изобретателен Борис (Румен Угрински).

„Спасителят" обаче забърква такъв вихър от недоразумения, че една провинциална брачна двойка панически бяга от Париж, за да е далеч от столичните безумия, една жена губи мъжа си, друга любовника си, един мъж през съвсем кратки отрязъци от време се чувства ту като рогоносец, ту като щастлив съпруг, друг вече не е наясно със сексуалната си ориентация.

4.06.
ХаХаХа ИмПро Театър
участват: Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Петър Мелтев, Живко Джуранов, Васил Бовянски, Владислав Виолинов, Константин Лунгов, Александър Митрев, Диляна Георгиева, Алиса Атанасова, Драгомир Симеонов

Какво е ХаХаХа?
ХаХаХа е първата професионална трупа за импровизационен театър в България.

А какво е Импро?
Импро (от импровизация) е театрална форма, при която сюжетът, персонажите и диалогът се измислят на момента, като за това актьорите използват предложения, взети от публиката.
Импро е уникално с това, че ако гледате едно представление, то това е … Можете да бъдете сигурни, че никога няма да видите второ такова шоу, изиграно точно по същия начин. Импро е различно всеки път. Импро е като традиционния театър, но без предварително написан текст, с играещи помежду си актьори, режисиращи се сами, и едновременно с това измислящи сюжета, без предварително наговаряне.Импро е спонтанно, енергийно и забавно. Но като всички велики неща, ще трябва да се убедите в това от първа ръка, и едва след като го видите, ще можете да му се наслaдите напълно.

5.06.

Гостува Театър Сити Марк Арт Център
ДОГОДИНА ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ от Бърнард Слейд
режисьор: Георги Михалков
участват: Христо Шопов, Лилия Маравиля

Двама души, двама напълно непознати, се срещат в един забутан ресторант, някъде накрая на света. И двамата са женени, и двамата щастливо, и двамата имат всеки по четири деца. Срещат се, за огромна своя изненада се пожелават и без абсолютно никакви задръжки се оказват в едно легло. Почти банално начало. Обаче баналната изневяра се оказва начало на един епос, надхвърлящ с много отделните съдби, дребните и големи проблеми, които всеки от тях вкарва в тази връзка. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга, тази история се превръща в митология или една любов, срещу която времето е безсилно.

6.06.
Разговор за театъра с дъх на “КАНЕЛА
поетично четене с Елин Рахнев и Жоро от “Остава”
участват: Иванка Шекерова, Димитър Атанасов, Петър Влайков, Стелиян Николов, Стефан Цирков.

Второто издание на „Канела“ (Изд. “ICU”) редува красивите думи на поета с късчета от художника Кольо Карамфилов. Така канеленият дъх е по-плътен, така красивата жена е по-истинска и самотата е по-болезнена.

7.06.
БРУДЕРШАФТ от Анатолий Крим
режисьор: Асен Шопов
участват: Васил Михайлов, Стефка Янорова

БРУДЕРШАФТ – ритуал за сближаване, в който двама души, кръстосали ръце през лактите и гледащи се в очите, отпиват от чашите си с алкохол.Домът на Степан Николаич. Мебели от съветската епоха, ергенски безпорядък. През прозорците се виждат железопътни релси. От близката гара долита монотонният глас на диспечер. След няколко секунди профучава влак, надува свирка, и с мощното си тракане разклаща целия квартал... Така започва пиесата БРУДЕРШАФТ. Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между пенсионирания железничар Степан и красивата му непозната гостенка – София Александровна. Бившата учителка ще въдвори ред в жилището и в живота на мъжа. Но ще успее ли той да разгадае какво се крие зад нейната поява? Ролите изпълняват мощният актьор Васил Михайлов и ослепителната Стефка Янорова. Те ще ви запленят с убедителната си, задълбочена игра, с която пресъздават надиграването между своите герои.

А режисьорът-доайен Асен Шопов, с деликатно майсторство и прекрасно усещане за чаровното и нежното, разкрива най-тънките нюанси на сюжета. Авторът на БРУДЕРШАФТ – Анатолий Крим – е сред най-поставяните рускоезични драматурзи на нашето време. В един и същи момент двадесет и седем театъра играят негови пиеси само в родната му Украйна. Постановките на текстовете на Крим по света са безчет. Дойде време Театър 199 да включи в своята репертоарна палитра една от ярките творби на Крим – БРУДЕРШАФТ. Насладете се на романтичната наздравица на фона на железопътния каданс.

Детски представления:

4.06.

11ч.
Кучето, което не може да лае oт Стефка Йорданова
Постановка Ст. Йорданова,
Участват Радослава Неделчева и Аксиния Боснева(Катерина Илкова)

Малкото Куче не може да лае. „Да се научи, пък тогава ще видим.” - казват животните и го изхвърлят от къщата. Амбицирано, то се научава и да кукурига, и да мучи. Но скоро разбира, че няма да се научи да лае, защото всеки го използва за своите амбиции. И точно, когато е най-отчаяно, се появява Патето. Защо и как малкото Куче се научава да лае, ще разберете в нашия театър. Приятно гледане!

17ч.
Гостува Илкова театър
ЕДИН ВЪЛШЕБЕН ДЕН от Михаил Супонин
режисьор: Катерина Илкова
участват: Наталия Лечева и Георги Георгиев/Игнат Игнатов

В най-необикновения ден на света, на небето светят и слънцето и луната и звездите едновременно. Това е единствения ден, в който се появява лековитата роса. Мечо е болен и събира капките й, за да се излекува. Но ето, че се появява странно същество. Това е Ежко, който е играл на сметището и се е разболял тежко. Той прилича на огромна гъба и всички му се подиграват. Дали той ще се излекува, дали подигравачите ще бъдат наказани, какво ще се случи с и с Мечо? За този вълшебен ден разказва и нашата приказка.

5.06.
11ч.
ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА “ЗА РОДОПИТЕ” с. Бостина
в сътрудничество с Родопски драматичен театър “Николай Хайтов”- Смолян представя КОКОШКА С БРОШКА
спектакъл с кукли за деца и техните родители
по мотиви от приказки на Маргарит Минков,
с участието на ДЕСИСЛАВА МИНЧЕВА
Сценарист, режисьор и продуцент ПЕТЪР ТОДОРОВ

КОКОШКА С БРОШКА е спектакъл с кукли за деца и техните родители. В него се разказва историята на една Кокошка, която вместо яйце снася шоколадов бонбон и това я хвърля в ужасна паника. След безуспешни опити да намери успокоение от сполетялата я “трагедия” при приятелката си Патицата, при Доктора и при Царя, накрая хубавият слънчев ден и децата я убеждават, че всъщност не се е случило нищо страшно, а напротив. Колко прекрасно е да направиш нещо различно и с това да зарадваш някого, например децата...
Спектакълът има повече от 250 представления в България, Норвегия, Словения, Албания, Румъния, Пакистан, Исландия, Хърватска, Словакия, Холандия, Германия, Турция, САЩ, Индия и се играе на български, турски, словенски и английски.

Спектакълът “Кокошка с брошка” e отличен със следните награди:
Номинация за куклено изкуство от САБ за наградите “Икар” 2006.
Първа награда за най-добър български спектакъл от Холандското жури на XV международен куклен фестивал “Двама са малко, трима са много”, Пловдив 2006.
Награда за изключително актьорско майсторство на Десислава Минчева на XV международен куклен фестивал “Двама са малко, трима са много”, Пловдив 2006.
Награда за Най-добра актриса на фестивала за спектакли с един актьор "GALA STAR" в Бакъу/Румъния през април 2007, както и отличието за
Награда за Най-добра актриса на фестивала "Albamono" в Корча/Албания през май 2007.
Награда за Hай-добра актриса на фестивала "Гумбекови дни" в Загреб/Хърватска през март 2009.

17ч.
Гостува Център за изкуства “За Родопите”
СЛИВИ ЗА СМЕТ по българска народна приказка
режисьор: Петър Тодоров
участва: Десислава Минчева

Постановката „Сливи за смет” е създадена по оригинален сценарий на Петър Тодоров, базиран на българската народна приказка със същото заглавие. Юнак обикаля от село на село, предлагайки сливи срещу смет с надеждата да срещне добра и работна мома, за която да се ожени. Тази необичайна история, в която много от съвременните зрители могат да разпознаят себе си с усмивка, е пресъздадена с колорит и хумор. С помощта на оригинални, комични, необичайни кукли във виртуозното изпълнение на актрисата Десислава Минчева на сцената оживяват редица безкрайно цветисти герои, които със запленяващи български фолклорни танци и песни изиграват своите роли в историята. След много смях и трогателни емоции, щастливият край радва както малките зрители, така и техните по-големи придружители.

“Сливи за смет” е спечелил следните награди:
• Най-добър българоезичен спектакъл от международното жури на 19-я международен фестивал “Двама са малко, трима са много”, Пловдив, септ. 2010 г;
• 1-ва награда за Най-добър български спектакъл от холандското жури на 19-я международен фестивал “Двама са малко, трима са много”, Пловдив, септ. 2010 г;
• Номинация за Националните награди на САБ “Икар 2011” на Десислава Минчева в категория “Куклено изкуство”;
• Награда за Най-добра женска роля на Десислава Минчева на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник”, Ямбол, април 2011;
• Награда за Сценография и кукли на Ханна Шварц на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник”, Ямбол, април 2011;
. Награда за актьорско майсторство на международния театрален фестивал "Вълшебната завеса", Търговище, май 2011.


Информация на телефон: 038/590492
Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec