Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор ХД   
12 May 2016

Улица на занаятите и събор на народното творчество в Хасково


Площад "Общински" в Хасково се превърна в Улица на занаятите, съпътстваща проява на фестивала „Китна Тракия пее и танцува“.
В изложението участват 29 занаятчии от цялата страна. Кожухарство, свещарство, ръчна бижутерия, грънчарство и дърворезба са част от произведенията на занаятчийското изкуство, които ще бъдат изложени в къщичките в центъра и в още 10 шатри от 12 до 14 май. Организатор на инициативата е Община Хасково.

Европейският потребителски център България отвори информационен щанд на Улицата на занаятите, като идеята е хората да се запознаят с техните права като потребители в Европейския съюз, както и за какво да внимават, когато пътуват и почиват в чужбина. Освен информация и консултации на място, са предвидени забавни игри с награди.

Туристически информационен център- Хасково също присъства на Улицата на занаятите с информационен щанд, където гостите на града могат да получат безплатно информационни материали или да си закупят рекламни сувенири.

На 14 май 2016 г. в парк "Кенана" ще се проведе Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува”. Вече 51 години, Община Хасково продължава традицията за провеждане на събора, възприет като празник на народното автентично творчество. В 51-то издание на „Китна Тракия пее и танцува” ще участват 65 фолклорни групи и 35 индивидуални изпълнители на две сцени за възрастни. За децата е предвидена трета, Детска сцена, на която ще се изявят 19 индивидуални изпълнители и 19 детски формации. Участниците са от 44 населени места и 18 общини. Община Хасково присъжда златен, сребърен и бронзов медали във всяка категория.

Съборът ще започне в 9.00 часа на 14 май с Фолклорно дефиле от входа на Зоопарка до сцените и ще продължи в 9.30 с изпълнения на трите сцени.

Снимки: Тук.
Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec