Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 2
СлабОтличен 
Автор http://haskovo.riosv.com   
28 April 2016

Стотици хора се включиха в засаждането на дръвчета за Деня на Земята в региона на Хасково и Кърджали


При голяма активност премина организираната от РИОСВ- Хасково през април инициатива за засаждане на дръвчета на територията на областите Хасково и Кърджали „Посади дърво!” На поканата се отзоваха общини, училища, детски градини, фирми, граждани. Най-активните получиха 25 колективни грамоти от Регионалната екоинспекция. Инициативата се проведе във връзка тазгодишната тема на Международния Ден на Земята – 22 април „Дърветата на планетата Земя. Нека ги посадим!” с цел да се увеличи броят на посадените дървета в света.

Най-активно в кампанията се включи община Стамболово, която осигури дръвчета за всички училища и детски градини на територията си. В инициативата по засаждане на дръвчета в своите дворове се включиха всички училища и детски градини, заедно с учители и родители. А учениците от СОУ „Св. Кл. Охридски“ от с.Стамболово озелениха и стадиона в селото с фиданки на дъб и кедър, също предоставени от общината.

Община Любимец, съвместно със СОУ „Ж.Терпешев“ засадиха 50 дръвчета на 7 различни места на територията на общината. Община Момчилград се включи със засаждане в града на 30 фиданки кълбовидна акация. Община Свиленград също засади 30 дръвчета в местни училища. Засаждане на дръвчета и почистване на терени бе част и от програмата на община Кърджали, посветена на Дните на Земята. Заедно с младите природолюбители, в акциите по места участваха кметове и общински служители.

Фирма „Сокотаб” ЕООД и „Зелени Балкани“, съвместно с община Ивайловград засадиха 330 дръвчета черен бор край с. Пелевун, в района на Бяла река, община Ивайловград. „Вулкан цимент“АД от Димитровград, съвместно с Академията за таланти засадиха фиданки чинар, явор, върба, рустифина и китайски мехурник, които вече са част дворната флора на Академията.

Заедно с родители и учители засадиха първите си дръвчета ОДЗ „Пролет” в Харманли, ОДЗ „Слънце“ в Димитровград и ОДЗ „Зорница“ в Хасково. Възпитаниците на ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров“ в Хасково засадиха 2 бели брези и явор в двора на гимназията и организираха тематична фотоизложба. Дворовете на ОУ „Св. Кирил и Методий” в с. Малево, община Хасково, СОУ „В.Левски“ в Димитровград, СОУ „Хр.Ботев” в с. Караманци и ПГОД ,,Евридика” в Кърджали също се радват на новозасадени дръвчета. Много детски и учебни заведения покрай засаждането на дръвчета, почистиха и зацветиха дворовете си, а други организираха образователни екоинициативи и празнични програми посветени на Земята.

РИОСВ- Хасково благодари на всички участници в инициативата, след която със сигурност регионът е много по-зелен.

Снимки Тук.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec