Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор ХД   
15 September 2015

Европейската седмица на мобилността стартира на 16 септември

Служителите от РИОСВ- Хасково и тази година ще се включат в Европейската седмица на мобилността с личен пример. На 18 септември провеждат инициативата „Пеша на работа” и ще стигнат до работното си място пеша или с велосипед .

С поредица от събития в Седмицата на мобилността се включва и Община Димитровград. Програмата вече стартира с атрактивно пътуване с влак за малките граждани на Димитровград до Хасково и обратно. На 16 септември ученици ще се състезават по катерене в парк Вапцаров. На 17 септември следобед ще бъде ограничено движението на МПС по ул. „Захари Зограф”, където ще се проведе ученическо състезание с велосипеди, а в парк „Марица” деца от детски градини ще рисуват на асфалт . Победителите в състезанията по колоездене и катерене ще получат грамоти и награди от РИОСВ- Хасково.

С инициативи в Седмицата на мобилността ще се включат и ученици от Хасково. На 17 септември началните класове на ОУ „Ш.Петьофи”- гр. Хасково ще посетят туристическите забележителности и държавни институции в града. Разходката им ще приключи с открит урок- беседа в РИОСВ- Хасково, където ще получат светлоотразителни значки и информационно- образователни материали.

Над 60 ученици от ОУ „Л.Каравелов”- гр.Хасково ще се включат в инициативата с велопоход и игри на открито на 17 септември в парк Кенана. Учениците от СИП „Колоездене” към СОУ „П.Р.Славейков”- гр.Кърджали ще организират на 19 септември велопоход до село Широко поле. А нетърпеливи децата от ОУ „П.Славейков”- Димитровград, вече стартираха със състезание по колоездене. Много училища в региона организират по повод Седмицата на мобилността различни екоинициативи - велопоходи, игри на открито, открити уроци и разходки сред природата .

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда от 2002 г. и ежегодно се отбелязва в периода 16-22 септември. Целта на инициативата е насърчаване на европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт. Тази година кампанията се провежда под мотото „Избери. Промени. Комбинирай.“ Повече от 2 000 градове от 44 страни са взели участие през 2014 г. Повече от половината от тях са приложили постоянни мерки (общо 8 543), които основно са акцентирали върху управлението на мобилността, достъпността и подпомагане на колоезденето и ходенето пеша. Седмицата кулминира в „Ден без коли“, в който участващите по-малки и по-големи градове отделят една или няколко зони само за пешеходци, колоездачи и обществен транспорт. Всяко издание на ЕСМ се фокусира върху конкретна тема, свързана с устойчивата мобилност. Тазгодишната тема за мултимодалността стимулира хората да мислят за набор от достъпни транспортни варианти и да избират правилния вид транспорт, когато пътуват.

Допълнителна информация за ЕСМ: Тук.
Програма на Община Димитровград: Тук.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1815
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec