Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор ХД   
23 April 2014
Да изчистим България- 2014г.


РИОСВ- Хасково кани всички жители от областите Хасково и Кърджали да се включат в инициативата!

За трета поредна година ще се проведе инициативата „Да изчистим България за един ден”. Министър Искра Михайлова е изпратила писмо до кметовете на общините за съдействие и координация на дейностите по транспортиране на отпадъците по време на почистването.

Със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), МОСВ ще предостави за кампанията 38 500 чувала и 38 500 чифта ръкавици, които ще бъдат разпределени по общини в страната. Министерството ще предостави на областните администрации 3550 единични ваучери за гориво, всеки на стойност 20 лева, които ще бъдат разпределени от ПУДООС на база официално публикувани данни за събраните количества отпадъци по области през 2013 г. На 26 и 27 април 2014 г. общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат насърчени да организират събирането на отпадъка от своята територия. Ще бъде осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за транспортните средства, които ще се включат в инициативата.

На Зеления телефон на РИОСВ- Хасково 038/60-16-28 в деня на почистването ще има дежурни експерти по управление на отпадъците за въпроси на гражданите, свързани с организацията по предаване на отпадъците. Служителите на Регионалната инспекция ще се включат в почистването на града в района на парк Кенана край Хасково.

За информация за замърсени терени и за набавяне на чували и ръкавици, гражданите следва да се обръщат към съответната община. Желателно е всички доброволци да си подсигурят допълнителни количества консумативи. Инициативата е особено подходяща за колективно почистване на околоблокови пространства, паркове и градинки и др. По предварителна информация много училища от региона в рамките на отбелязването на Деня на Земята планират да се включат в кампанията с почистване на своите училищни дворове.

Община Хасково призовава гражданите на 26.04.2014г. (събота) да се включат
в инициативата “Да изчистим България за един ден”, като участват в почистването на замърсени с отпадъци терени на територията на Община Хасково.

Община Хасково определя следните райони за почистване:
- лесопарк "Кенана";
- Младежки хълм;
- междублокови пространства в жилищните квартали на града;
- терени около училища и детски градини;
- вилни зони;
- районa на горичката до бившия ДАП;
- околовръстен път и ТЕЦ;
- кв.Република – район Ерозията;
- старо пловдивско шосе.

На желаещите да се включат в инициативата ще бъдат раздавани чували и ръкавици на 26.04.2014 г. (събота) от 8.30 до 10.00 часа пред сградата на Община Хасково. Събраните отпадъци да се оставят до най-близко разположения в района съд за смет.
За допълнителна информация: тел. 038 603 370, 038 664 166.

Всичко за кампанията: ТУК
Указания за общини и областни администрации: ТУК
Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec