Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 2
СлабОтличен 
Автор ХД   
27 March 2014

РИОСВ- Хасково обявява Регионален ученически конкурс „Красотата на природата”


Красотата на природата” ще бъде темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за фотография и презентация/ видеоклип, организиран от РИОСВ- Хасково по повод Международния ден на Земята- 22 април. Конкурсът се провежда за четвърта поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване. Надпреварата ще се проведе в две категории- за фотография и за презентация или видеоклип.

Фотографиите трябва да бъдат съобразени с темата и да показват красиви места от българската природа, природни забележителности, цветя, животни, птици, растения и други, които са впечатлили младите фотографи. Снимките трябва да бъдат паспартирани и надписани в долния ъгъл, съответно изпратени или донесени от участниците в срок на адрес: РИОСВ- Хасково, ул. Добруджа”.-14, за „Връзки с обществеността”.

Предходните години участниците мериха сили във втората категория от конкурса чрез рисунки, приказки, есета или разкази, но тази година за първи път ще трябва да изработят презентация или видеоклип по проблем свързан с природата, който вълнува младите хора. В своите презентации или видеоклипове учениците могат да покажат и разкажат за красивата природа на своя роден край, за любима природна забележителност или защитен вид, за определен празник на природата от екологичния календар, за своя екоинициатива или за конкретни примери показващи положителното или отрицателно въздействие на човека върху природата. Презентациите не трябва да са по-дълги от 30 слайда, а продължителността на видеоклипа да не надвишава 10 мин. Своите презентации участниците следва да изпратят на е-адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите На същия е-адрес следва да бъдат изпратени и линковете към участващите в конкурса видеоклипове, качени на избран сървър за споделяне на файлове. Всички творби следва да бъде придружени с текст съдържащ заглавие на творбата, име на автора, възраст, училище, адрес, телефон, е-поща и … послание.

Крайният срок за приемане на творбите е 04.04.2014г.вкл. В седмицата преди Деня на Земята по традиция ще организираме изложба с участващите в конкурса фотографии, а отличените презентации и видеоклипове ще бъдат публикувани в нашия сайт. Жури ще определени по 3 награди във всяка от двете категории, като победителите ще получат предметни награди и грамоти. В конкурса могат да участват ученици от областите Хасково и Кърджали. Всеки от участниците може да представи до две свои творби, които не са участвали в други конкурси.

Миналогодишните носители на първи награди бяха Станимир Каракашев от Фотоклуба към ОДК- Кърджали с фотографията си "Полет сред дъждовните капки над язовир Кърджали" и Андон- Димитър Марков от ПМГ- Димитровград за разказа "Колко е ценна водата".

За допълнителна информация: 038/60-16-23- М.Йорданова.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec