Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 2
СлабОтличен 
Автор moetodete.com   
09 February 2014
Със сълзи от радост мама Руми благодари на добрите хора

Днес успешно приключи кампанията на Национален форум "Моето дете" в помощ на Руми и малката й дъщеричка! Хора с добри сърца от Хасково и градовете София, Пловдив, Ст.Загора, Н.Загора, Варна, Сопот, Харманли, Твърдица и др. осигуриха близо 200 пакета с полезни неща от първа необходимост: дрехи и обувки за всички сезони на годината за майката и детето, спално бельо, домакински електроуреди и посуда, пакетирани хранителни продукти, памперси, играчки и др. Също кухненски шкаф от Мая Иванова и дърва и въглища от Веселина Келемджиева и нейното семейство. Помещението предоставено за нуждите на кампанията в Хасково и микробус за транспортирането на дарението бяха осигурени от Светла Табакова. Огромен доброволчески труд за товаренето и разтоварването на дарението положиха доброволците Светла, Светлана и Антон, верните съседи на Руми бай Юсуф и Ани и дежурният екип на ЕТВ и Хасково нет документирал успешния финал на събитието Мария Ламбова, Павел Одаджиев, Вили Йорданов и Тодор Кръшков. В кампанията участваха със свои дарения потребители от ФБ групите "Хасковски деца", "Сърцето на доброто", "Искам да подаря", "За без пари" и "Дамски клуб НФ Моето дете". Храни и дрехи дариха и учениците и учителите от ОУ "Хр.Ботев"- с.Долно Ботево. Магазин Германос подпомогна майката с 200 лв., а Флирт такси закупиха памперси. Хранителните продукти и част от дарението бяха подредени в къщичката на жената, а останалата част ще се съхранява на сигурно място в дома на семейството на бай Юсуф, благодарение на което Руми и дъщеричката й са оцелели до сега.

Руми през сълзи изказа благодарност за оказаната помощ от толкова много хора с добри сърца. "Никога никой не е помислил за мен, а сега толкова много хора са се сетили за мен и детето, за да ни помогнат. Не зная как да им благодаря...", със сълзи от радост сподели самотната майка. С това дарение майката и детето са подпомогнати с всичко от първа необходимост до края на годината. Жената е подала документи за общинско жилище от фонда за социално слаби лица и за записване на детето в детска градина. В момента тя живее в покрайнините на града в нещо средно между колиба, барака и обор без баня, тоалетна и прозорци и има крещяща нужда от нормален дом. Това, което е похвално обаче е, че тя е една изключително грижовна и всеотдайна майка, която отглежда своето дете с много любов и грижа!
Организаторите на кампанията НФ "Моето дете
" благодарят на всеки един човек, станал част от тази кампания! "Търсим сериозен работодател от Хасково, който може да предложи на жената работа за какъвто и да е неквалифициран труд дневна смяна." е апелът на хората обединили сили за да помогнат на една майка в труден момент. "Всички сме много изморени, но щастливи и удовлетворени, а денят беше преизпълнен с много емоции, сълзи и радост. Благодарим на всички, които участваха с труд и дарения в тази кампания, както и на ЕТв благодарение на които тази история достигна до нас и докосна сърцата на толкова много хора. След успешните кампании в помощ на Руми и детенцето й, Вангел и дъщеричката му Ели и децата от ДМСГД- Хасково се убедихме, че доброто съществува и заедно можем да подобрим живота на човек в беда!", сподели Мариана Йорданова- организатор на кампанията, администратор и създател на родителската организация НФ"Моето дете".Сълзи от радостМикробус пълен с полезни подаръци за майката и детето, дарени от хора от Хасково и различни градовеЧаст от дарението в пункта в ХасковоКамион с дърва и въглища от сем. КелемджиевиЖилището- барака на РумиМариана Йорданова- организатор на кампанията и администратор на НФ "Моето дете" с малката Аслъ.Светла Табакова- един от организаторите, дарител и доброволец в кампаниятаЩастливи и обнадеждени мама Руми и малката принцесаКалният път до Руми и обратно...


Още снимки Тук.
Видео ЕТв. Тук.
Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1816
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec