Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 2
СлабОтличен 
Автор Хасково днес   
22 November 2013
Празник в Обединени Ученически Общежития

В едно общежитие на улица една...


Денят на християнското семейство- 21 ноември бе изпълнен с много вълнения, подготовка и трепетно очакване. В този ден ръководството на Обединени ученически общежития- Хасково очакваше гости от цялата страна– директори от Сдружението на самостоятелните ученически общежития в страната от Ловеч, Шумен, Смолян, Кърджали, Пазарджик, Девин, Добрич, Плевен и Генерал Тошево.
Срещата премина под надслов ”Общежитието– втори дом за нашите деца и място за полезно осмисляне на свободното им време”. С вълнуващата презентация ”Заедно в мечтите” за сътвореното в ОУО от деца, възпитатели и ръководство , пред очите на гостите от страната , общината и регионалния инспекторат по образованието се завъртя пъстър калейдоскоп от спомени в черно - бели и цветни снимки. Те показваха моменти от богатия и наситен с разнообразни извънкласни , клубни дейности и благотворителни инициативи живот в големия дом на улица „Стефан Стамболов”№8.

След добрите думи и адмирации за всичко сътворено и направено с много желание, ентусиазъм и екипност между ръководство и възпитатели в общежитията гостите бяха поканени да присъстват на поредното и традиционно за ОУО състезание на тема ” Животът е винаги с предимство! Спазвай правилата!”. С презентацията ”В едно общежитие на улица една”, показващи общежитието и моменти от делника на децата по пътя им от и до общежитието започна състезанието.Два отбора от прекрасните деца на ОУО показаха знания и умения за правилата на пътното движение, за оцеляване в кризисни ситуации, сглобяваха пъзели от пътни знаци, откриваха технически неизправности на велосипед.Капитаните на отборите бяха облечени в сигнални светлоотразителни жилетки и предизвикаха истинско одобрение сред жури и публика.Отборите се подготвяха за състезанието от старши
възпитател Недялко Атанасов, който от тази година ръководи и клуб на велосипедистите в общежитието.Публиката реагираше емоционално на зададените от водещите Стефани и Никола въпроси и получените награди.Журито с членове от ОУО, БЧК и Пътна полиция– Хасково искрено се радваше на знанията и демонстрациите на децата от общежитията. По случай деня на християнското семейство поздрави и искрени послания за живота и приятелството отправиха Светозар от първи блок и Гизем от втори блок на общежитията. Светозар и Танер от втори блок участваха и в Националния конкурс за рисунка на тема” Не на войната по пътищата” организиран от симеоновградските родители на загиналите преди няколко години деца.

Към поздравите се присъедини и Теодор от ФСГ ”Атанас Буров”, който обра аплодисментите на публиката с прекрасния си певчески талант. Поздрави и пожелания с награди отправиха Мариана Йорданова от Настоятелството на ОУО и Венета Стойчева от БЧК. Директорът на ОУО г-н Стайко Колев награди с предметни награди и сладки торти състезателите от двата отбора, като първото място спечели отборът на оранжевите, с разлика от 1 точка след него се нареди и отборът на зелените. Накрая и по традиция г-жа Наска Ангелова– помощник– директор на ОУО събра децата от вокалната група и участниците в състезанието, за да изпеят заедно химна на общежитията, написан преди година от Недялко Атанасов.

Възпитаници, възпитатели и гости – всички аплодираха и пяха заедно химна на ОУО.
С пожелания за здраве на всички деца,с послания за спазване на правилата на уличното движение и правилата в живота, с благодарност към всички възпитатели, участващи в организацията на това състезание и приятелите на общежитията – фотографът и видео оператор Георги Мирчев и диджей- Петър Сталев и с пожелания за нови срещи на коледното парти завърши поредното тематично състезание в Обединените ученически общежития.

В есенната вечер удовлетворени от видяното директорите на общежитията бяха заредени с оптимизъм и надежда, че това, което се прави в ОУО- Хасково е правилния път за работа с децата. Защото, ако искаш да постигнеш каквато и да е цел в работата си , трябва да напуснеш зоната си на удобството , да вярваш в себе си, в екипа си и в децата.Работната среща на директорите продължи с дискусии, мнения и предложения касаещи живота и дейността в самостоятелните общежития, а на 7 етаж на ОУО започваше нова поредна тематична вечер с момичетата от етажа на тема”Трафикът на хора- робството на века”. Такъв полезен и наситен с много информация, усещане за заедност и желание да работят с децата премина този 21 ноември в ОУО- Хасково.
В едно общежитие на улица една …

Повече снимки вижте във ФБ страницата на ОУО Тук.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1834
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec