Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор haskovo.riosv.com   
24 October 2013
Направиха първа копка на мащабен проект за реконструкцията и доиграждането на канализационната мрежа в Димитровград


Първа копка на дейностите по проект„Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на град Димитровград- десен бряг” бе направена днес в гр.Димитровград от кмета на общината Иво Димов, директора на РИОСВ-Хасково инж. Димитър Илиев и представителят на консорциума- изпълнител на ремонтните дейности инж. Георги Станилов. Проектът е на стойност 13 274 503 лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма “Околна среда 2007– 2013г.”

Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот в Димитровград, чрез реконструкция на главните канализационни колектори за отвеждане на отпадъчните води на град Димитровград -десен бряг. Това ще доведе до подобряване екологичното състояние на града, разрешаване на проблема с отпадъчните води и достигане на европейски стандарти в качеството при отвеждането и пречистването им, елиминиране замърсяването на водите на р.Марица и предпазване на подземните води от замърсяване. Около 38 000 жители на Димитровград ще се ползват от новата канализация, ще бъдат подменени 4 219 метра канализационна мрежа по 13 улици. В разработката са предвидени и средства за асфалтиране на разкопаните пътни участъци.

Договорът за изпълнение на проекта бе подписан в Министерството на околната среда и водите от кмета Иво Димов в началото на ноември миналата година. Проектът трябва да приключи 31 декември 2014 година. Изпълнител на строителните дейности на територията на Димитровград ще бъдат фирмите "Ти Ви Би" и "Станилов"., партньор в проекта е ВиК-Димитровград.Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1834
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec