Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор ХД   
23 October 2013
В Димитровград откриха първия Автоматизиран Рециклиращ център за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България
 

На официалната церемония днес в Димитровград бе открит първия Автоматизиран Рециклиращ център за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. На събитието присъстваха експертите по управление на отпадъците от РИОСВ- Хасково и представители на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд, Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ) и Община Димитровград.

Рециклиращият център е по проект „Национална информационна кампания за популяризиране на разделното събиране на отпадъци чрез пилотно внедряване на най-модерния технологичен Рециклиращ център за оползотворяване на отпадъци и намаляване на емисиите парникови газове”, финансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд. Проектът изпълнява политиката на Европейския съюз за насърчаване и постигане на максимално рециклиране и повторна употреба на отпадъците във всички страни- членки на ЕС чрез насърчаване и по-широко приложение на целите, определени в Пътната карта за ефективно използване на ресурсите 2012 г., за постигане на нулево депониране.

След официалното откриване, събитието продължи с практическа демонстрация на работата на Автоматизирания Рециклиращ център за отпадъци от опаковки– представяне на машината, технически капацитет и възможности за експлоатация и дискусия. Центърът приема опаковките и ги компресира, като по данни на производителя за 1 минута в системата могат да се преработят до 42 опаковки, а капацитетът за събиране, сортиране и пресоване на опаковки в съоръжението се равнява по обем на 12 контейнера за разделно събиране на отпадъци, съобщиха от АРИ.

 


Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec