Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор ХД   
19 September 2013

С „Пеша на училище” ученици отбелязаха Европейската седмица на мобилността

Днес СОУ "Васил Левски"- Хасково организира екологична акция под надслов "Пеша на училище" по повод Европейската седмица на мобилността (16- 22 септември), която тази година преминава под мотого „Чист въздух – ти си на ход!” Целта на екоинициативата е ученици, родители и учители, да се възползват от различни алтернативи на автомобила с цел защита на здравето на хората, опазване на околната среда и намаляване на вредните емисии във въздуха.

Всички участници в инициативата сутринта пристигнаха в училише пеша, след което попълниха и пуснаха в специална кутия талон, с който ще участват в лотария с награди. Допълнително децата с помощта на своите учители ще изчислят своя принос в опазването чистотата на въздуха. Идеята е подкрепена и съвместно реализирана с РИОСВ- Хасково, като за малките пешеходци бяха осигурени 10 пакета с поощрителни награди (светлоотразители с логото на кампанията, книги, екочанти и брошури), които ще бъдат изтеглети чрез жребий, а училището получи грамота за активно участие в кампанията. Предварително на учебното заведения бяха предоставени информационно- образователни материали по темата и Ръководството "За по-добре защитена и устойчива мобилност".

С интересна програма на тема „В града без моята кола” Община Димитровград ще изненада на 22 септември (неделя) жителите и гостите на града. Общината официално е регистрирана за участие в ЕСМ и организира демонстрационно колоездене и конкурс за байкове и шосейни велосипеди с номинации в няколко категории. За целта ще бъде спряно движението за автомобили в определен от общината участък във времето от 15:00ч. до 18:00ч. РИОСВ- Хасково ще отличи с грамоти и награди най-малкия и най- възрастния участник в инициативата.

Целта на Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември всяка година, е да окуражи европейските местни власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да се поканят всички граждани да се възползват от всички алтернативи на автомобила.

 

 


Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1834
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec