Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Оценка: / 0
СлабОтличен 
Автор ХД   
16 September 2013
Превишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран днес в Димитровград

Превишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран днес в град Димитровград. В три последователни часа автоматичната измервателна станция “Раковски” - Димитровград” в града отчете концентрации на този замърсител над 500 микрограма на кубичен метър въздух, с което е налице превишение на алармения праг. Измерените нива на серен диоксид са както следва:
В 13.00 часа е регистрирана концентрация от 960,03 микрограма на кубичен метър въздух.
В 14.00 часа е регистрирана концентрация от 969,45 микрограма на кубичен метър въздух.
В 15.00 часа е регистрирана концентрация от 609,62 микрограма на кубичен метър въздух.

РИОСВ – Хасково предприе всички мерки съгласно инструкцията за информиране на населението при превишение на установените алармени прагове за нивата на серен диоксид и информира Областна дирекция „Гражданска защита”– Хасково, Областна управа– град Хасково, Общинска администрация– град Димитровград, РЗИ– град Хасково за привеждане в действие на мерките необходими за опазване здравето на населението. Аларменият праг за серен диоксид, изискващ уведомяване на обществеността е 500 µg/m3, измерени през три последователни часа в пунктовете за мониторинг. Информацията своевременно бе качена на сайтовете на РИОСВ- Хасково и МОСВ.

Причините за регистрираните високи стойности са емисии от ТЕЦ “Марица 3” АД. ТЕЦ “Марица 3” АД е предприело мерките съгласно изискванията на Комплексно разрешително за намаляване на масовия поток на SO2, чрез промяна в количеството и качеството на подаваното гориво.

Чувствителна група са деца, възрастни и хора с астма, сърдечно-съдови или хронични белодробни заболявания. Препоръчителни предпазни мерки, които следва да се вземат от засегнатото население са: да не напускат жилищните или работните помещения като затворят плътно прозорците на стаите, да се избягва физическа дейност на открито; занятията по физкултура в училищата да се провеждат на закрито.

В 16,00 ч. бе отменена необходимостта от предприемане на предпазни мерки, тъй като е регистрирана първата средночасова стойност, която не превишава стойността на алармения праг– 235.85 µg/m3.

РИОСВ- Хасково и РЛ- Хасково продължават да следят данните за концентрациите на серен диоксид и останалите атмосферни замърсители, контролирани в пункт АИС „Раковски”, Димитровград. При необходимост от РИОСВ ще бъдат предприети необходимите мерки за уведомяване на обществеността.


Коментар (0)Add Comment

Напишете коментар
Вие трябва да влезете в системата и тогава да пишете коментари към темите. Ако нямате акаунт моля регистрирайте се.

busy
 

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec