Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

За трета поредна година МОСВ стартира Национална кампания „Зелена България”
Оценка: / 0
Автор riosv.com   
09 May 2013
За трета поредна година Министерството на околната среда и водите стартира Национална кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.
 
Възнаграждения на членовете на СИК
Оценка: / 0
Автор dimitrovgradbg.com   
09 May 2013

Членовете на СИК ще получават възнаграждения между 40 и 50 лева за работата си на Парламентарни избори 2013. Председателите ще вземат по 50 лева, зам. председателите и секретарите по 48 лева, а за членовете са определени 40 лева. По 10 лева повече ще получат хората, които ще предадат протоколите и книжата в РИК в нощта след вота.

 
Национален конкурс „Обичам природата и аз участвам"
Оценка: / 4
Автор ХД   
07 May 2013
За трета поредна година МОСВ организира конкурс за деца „Обичам природата и аз участвам”. В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 г. и да се състезават в категориите разказ, рисунка и предмет изработен от рециклиран материал. Всички творби на участници от областите Хасково и Кърджали трябва да бъдат изпратени в срок до 30 май т.г. до РИОСВ- Хасково.
 
Деца показаха таланти в областен форум
Оценка: / 10
Автор ХД   
27 April 2013

Обединени ученически общежития в Хасково бяха домакин на Шестия областен форум на ученическите клубове за извънкласна дейност, който се състоя днес. Над 50 клуба показаха творчество и талант чрез танци, песни, театрални постановки, изложби и презентации. Организатор на събитието е Регионалният инспекторат по образование.
 
Национален форум "Моето дете" на 7 години
Оценка: / 17
Автор www.moetodete.com   
23 April 2013
На 25 април 2013 г. се навършват 7 години от създаването на Национален форум "Моето дете"- общност от родители и специалисти работещи с деца с безплатно електронно издание за цялото семейство www.moetodete.com. Организацията е със седалище в Хасково, но за нея работи екип от специалисти от цялата страна в името на всички български деца.
 
Хасково сред най- чистите места
Оценка: / 0
Автор ХД   
21 April 2013

Сред най-чистите места с най-малко боклук са Хасково, Смолян и Враца, това показват данните от провелата се вчера инициатива "Да изчистим България за един ден". Доброволците взели участие в почистването на територията на област Хасково са 6073, което е с 1/3 по-малко от предходната година.
 
Община Ивайловград с награда от международното изложение „Културен туризъм” във В. Търново
Оценка: / 0
Автор Диана Овчарова   
21 April 2013
Наградата за оригинално представяне на продукт на културния туризъм получи Община Ивайловград на Х-то юбилейно издание на международното изложение „Културен туризъм” във В.Търново. В най-мащабния и утвърден форум в България, който акцентира върху проблемите, развитието и перспективите на културния туризъм участваха над 30 общини и посолствата на 15 държави.
 
Международен ден на Земята- 22 април
Оценка: / 0
Автор riosv.com   
20 April 2013
Вече 43 години на 22 април правителства, бизнес компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазване на планетата. Международният Ден на Земята през 2013 г. е посветен на „Лицата на изменението на климата”, като призовава всеки човек да фокусира вниманието си и да предприеме действия за постигане на по-устойчив начин на живот.
 
137 години от Априлското въстание
Оценка: / 0
Автор www.cross.bg   
20 April 2013
137 години от Априлското въстаниеНа 20 април 2013 година честваме 137 години от избухването на Априлското въстание. Априлското въстание избухва на 20 април 1876 г. по стар стил (2 май по нов стил). Избухва преждевременно в Копривщица, но същият ден въстават Панагюрище, Клисура, Стрелча, а по-късно Брацигово, Перущица, Търновски революционен окръг, Батак и много други селища
 
Да изчистим България за един ден- 20 април 2013
Оценка: / 0
Автор ХД   
14 April 2013
Тази година кампанията „Да изчистим България за един ден!” ще се проведе на 20 април, събота. За чували, ръкавици и информация за терени за почистване, желаещите да се включат в инициативата следва да се обърнат към съответната община и отговорни лица по общини. Желателно е общините и доброволците да си осигурят допълнителни количества консумативи.
 
ГЕРБ получи номер 15 в изборната бюлетина, БСП е с номер 5 , а ДПС е с номер 40
Оценка: / 0
Автор ХД   
09 April 2013
Днес жребият определи № 15 на ПП ГЕРБ за участие на предстоящите парламентарни избори на 12 май. Коалиция за България е с изборна бюлетина с номер 5. ДПС е с номер 40, партия Атака- с номер 14, РЗС- № 17, ВМРО с бюлетина 18, Коалиция на ДСБ и БДФ са с номер 27.
 
Иво Димов: Листата от кандидати за депутати на ГЕРБ от хасковски избирателен район е балансирана
Оценка: / 3
Автор www.gerb-haskovo.com   
03 April 2013
Листата от кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ от хасковски избирателен район е балансирана с нови и опитни хора,това каза на пресконференция след регистрацията на кандидатите в РИК областният координатор на партията Иво Димов. Сред първите шест кандидати има трима които не са членове на партията и до сега не са се занимавали с политика.
 
Местим часовника с един час напред
Оценка: / 0
Автор ХД   
30 March 2013

В последната неделя на месец март преминаваме към лятно часово време. В 03:00 часа ще преместим стрелките на часовниците с 1 час напред. Тази пролет смяната ще се случи на 31 март, а към зимно време ще се върнем на 27.10.2013 година.
Смяната на зимно с лятно часово време съвпада с периода на пролетната умора, което кара много хора да се чувствате изтощени и безжизнени.
 
Часът на Земята- 2013 г.
Оценка: / 0
Автор ХД   
20 March 2013

И тази година Хасково е сред 98- те населени места, официално потвърдили, че ще се включат в Часът на Земята- 2013 г. Тазгодишното издание на Часът на Земята ще се състои на 23 март, събота от 20.30 ч. По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

 
Световен ден на водата- 22 март
Оценка: / 0
Автор ХД   
20 March 2013

Световният ден на водата се провежда ежегодно на 22 март с цел световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата. Общото събрание на ООН обяви 2013 г. за Международна година на водното сътрудничество.
 
РИОСВ обявява ученически конкурс за литературна творба и фотография посветени на водата
Оценка: / 17
Автор ХД   
14 March 2013

Общото събрание на ООН обяви 2013 г. за Международна година на водното сътрудничество. „Водата- извор на живот и безценно богатство” ще бъде темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за литературна творба и фотография, организиран от РИОСВ- Хасково по повод Международния ден на Земята- 22 април.

 
Индийската култура в Хасково
Оценка: / 8
Автор ХД   
11 March 2013
Семинар за дами на тема "Женската красота в индийската култура" се проведе в холистично студио "РЕА"- Хасково. Гост-водещ на събитието бе преподавателката от НБУ- Стела Христова- Saci-sundari по покана на психолога Кремена Станилова. Дамите освен, че се преобразиха в истински индийки, опитаха и типични индийски вкусотии.
 
Започна регистрацията на дивите животни
Оценка: / 1
Автор ХД   
06 March 2013

От 1 март до 31 декември т.г. подлежат на регистрация в Регионалната инспекция по околната среда и водите всички диви животни, отглеждани извън зоологически градини, центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове, спасителни центрове и бази за интензивно стопанисване на дивеч. Изискването е във връзка със Закона за защита на животните.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 163 - 180 от 1476

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1786
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec