Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

ХХХVІІІ музикални дни "Недялка Симеонова"- 2013г.
Оценка: / 1
Автор www.haskovo.bg   
17 October 2013
От 25 до 27 октомври 2013 г. Хасково ще бъде домакин на Международния конкурс за цигулари "Проф. Недялка Симеонова", който е част от 38-то издание на едноименните традиционни Музикални дни. 32 музикални таланти от България, Узбекистан, Молдова, Украйна, Македония, Румъния, Турция, Гърция, Австрия, Тайван, достойни наследници на именитата хасковска цигуларка проф. Недялка Симеонова, ще представят пред хасковската публика своите умения.
 
Б Борисов: Управлявашите страдат от делюзия
Оценка: / 1
Автор gerb-haskovo.com   
14 October 2013

„Всеки ден се чудя на лидерите на трите малки партии в парламента, които откраднаха управлението на държавата, как могат да се наричат победители." Това заяви в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, където се срещна със структурите на МГЕРБ от Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора. "БСП, ДПС и "Атака" имат такова заболяване, казва се делюзия. Това е, когато желаното го приемаш за действителност."
 
МОСВ и Издадателство Сиела обявяват конкурс "Млад автор"
Оценка: / 2
Автор ХД   
23 September 2013

Министерство на околната среда и водите и Издателство Сиела обявяват конкурс за разказ „Млад автор”, който ще се провежда всеки месец до края на 2013 година. В конкурса могат да участват юноши от 13 до 18 години. Темата ще бъде различна всеки месец и за всяка ще се номинират и награждават по трима участници. „Ако можеха да говорят... животните" е първата тема от конкурса.

 
С „Пеша на училище” ученици отбелязаха Европейската седмица на мобилността
Оценка: / 0
Автор ХД   
19 September 2013

Днес СОУ "Васил Левски"- Хасково организира екологична акция под надслов "Пеша на училище" по повод Европейската седмица на мобилността (16- 22 септември), която тази година преминава под мотого „Чист въздух– ти си на ход!” Целта на екоинициативата е ученици, родители и учители, да се възползват от различни алтернативи на автомобила с цел защита на здравето на хората, опазване на околната среда и намаляване на вредните емисии във въздуха.

 
Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова"
Оценка: / 0
Автор ХД   
19 September 2013
Община Хасково и тази година през през октомври ще бъде домакин на Международния конкурс за цигулари "Проф. Недялка Симеонова". Желаещите да се запишат за участие в музикалните дни трябва да подадат лично или да изпратят на адреса на община Хасково необходимите документи до 1 октомври. Наградният фонд за конкурса е 5500 лева, осигурени от Община Хасково.
 
Община Димитровград е официално регистрирана за участие в Европейската седмица на мобилността
Оценка: / 0
Автор ХД   
19 September 2013

Община Димитровград за поредна година официално е регистрирана за участие в Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), която тази година ще премине под мотото „Чист въздух– ти си на ход”. Програмата на тема „В града без моята кола”, посветена на Европейския ден без автомобили- 22 септември включва интересни и полезни за жителите и гостите на града инициативи.

 
Превишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран днес в Димитровград
Оценка: / 0
Автор ХД   
16 September 2013
Превишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран днес в град Димитровград. В три последователни часа от 13:00 часа до 15:00 часа АИС “Раковски” - Димитровград” отчете концентрации на този замърсител над 500 микрограма на кубичен метър въздух, с което е налице превишение на алармения праг. В 16,00 ч. бе отменена необходимостта от предприемане на предпазни мерки, тъй като бе регистрирана първата средночасова стойност, която не превишава стойността на алармения праг– 235.85 µg/m3.
 
Благотворително представление на хасковския театър
Оценка: / 0
Автор ХД   
12 September 2013
„Остани за закуска“ по Рей Куни и Джийн Стоун ще се играе благотворително на хасковска сцена на 19 септември- четвъртък от 19 часа. Приходът от продажбата на билети ще се предостави на Драматичен театър “Н.О.Масалитинов“- Пловдив за необходимия неотложен ремонт след пожара. ДКТ "Иван Димов" кани хасковската публика да подкрепи благотворителната инициатива.
 
Европейската седмица на мобилността 16- 22 септември 2013г.
Оценка: / 0
Автор ХД   
10 September 2013

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда ежегодно от 16 до 22 септември. Тази година мотото на кампанията е "Чист въздух - ти си на ход!". Регистрацията на населените места за участие в ЕСМ вече е отворена. Поканени са всички общини и населени места от региона да организират свои и съвместни инициативи с които да отбележат Европейската седмица на мобилността, като организират...

 
Умрели гълъби в коритото на река Хасковска
Оценка: / 0
Автор Администратор   
10 September 2013
Експерти от РИОСВ- Хасково и Областна дирекция по безопасност на храните- Хасково (ОДБХ) извършиха проверка на място след постъпил сигнал за умрели гълъби в коритото на река Хасковска в района на зеленчуковия пазар. Установено е, че сигналът е основателен и са на лице над 20 видимо болни и мъртви птици.
 
Тържества за Деня на град Хасково 5 - 8 септември 2013 год.
Оценка: / 3
Автор ХД   
25 August 2013

Ден на Хасково- 8 септември 2013г. /неделя/:
08.30 църква “Св. Богородица” - Тържествена литургия по случай Рождество Богородично
11.00 пл. „Атлантически” - Откриване на старинна градска часовникова кула
12.00 ДКТ “Иван Димов - Церемония “Почетен гражданин на Хасково”
18.00 пл. „Свобода” - Концерт на групи за стари градски песни „Нежни думи” и „Детелини”...
 
Протестно писмо от майки от Кърджали
Оценка: / 2
Автор Администратор   
05 August 2013

Ние,от сдружение “Аз искам да дишам”, изказваме възмущението си от евентуалното назначение на г-жа Славея Стоянова на поста директор на РИОСВ – Хасково. Имаме предвид, че същата е работила като изпълнителен директор в ОЦК АД– Кърджали и по това време замърсяванията на град.Надяваме се, че решението ще бъде преразгледано. Ще следим развитието на въпроса и ако е необходимо ще предприемем действия, разрешени от закона.

 
Директорът на РИОСВ е отстранен от пост
Оценка: / 2
Автор ХД   
01 August 2013
Директорът на РИОСВ- Хасково инж. Димитър Илиев е отстранен от поста си. Заповедта за освобождаването му е връчена днес в София. Мотивът е- по преценка на назначаващият орган- Министерството на околната среда и водите. Отстранени са директорите на всички екоинспекции, басейнови дирекции и национални паркове в страната.
 
Приемна за потребители на мобилни услуги в Хасково
Оценка: / 0
Автор ХД   
26 July 2013

Комисия за регулиране на съобщенията открива приемна за потребители на мобилни услуги в гр. Хасково и региона на 02.08.2013г.– петък от 11:00 ч. до 13:00 ч. в сградата на Областна администрация Хасково. Заместник– председателят на КРС Никола Колев, както и експерти от Дирекция „Правна” и Главна дирекция „Контрол на съобщенията” на комисията, ще окажат пълно съдействие на потребителите...

 
Вангел и Ели с помощи от първа необходимост
Оценка: / 2
Автор ХД   
23 July 2013
Днес всички предметни дарения събрани в рамките на две седмици в ОУ "Св.Кирил и Методий"- Хасково, Клуб "Орфей"- Хасково, Община Хасково и ФБ групите "Сърцето на доброто" и "НФ Моето дете" бяха транспортирани в новото жилище на Вангел и дъщеричката му Ели за които ви разказахме преди време, благодарение на осигурените от приятелка на семейството транспорт и помощници.
 
Отбелязваме 176 години от рождението на Васил Левски
Оценка: / 0
Автор Дарик   
18 July 2013

Днес се навършват 176 години от рождението на Васил Левски. Годишнината ще бъде отбелязана с тържества из цялата страна. В Хасково бяха положени венци и цветя от ПП ГЕРБ пред паметника на Апостола до СОУ "В.Левски". „Играем с живота на 7 милиона българи- трябва зряло да се постъпва" и „Ако спечеля, печеля за цял народ- ако загубя, губя само мене си" са само част превъплътените в действия мисли на Апостола.

 
Добрата новина: институции, медии и граждани работят в екип!
Оценка: / 3
Автор ХД   
12 July 2013
Община Хасково осигури жилище на Вангел Христов и дъщеричката му Елисавета за които ви разказахме преди седмица. Семейството от днес е настанено в блокчетата за социално слаби на ул. „Г. Кирков“ в Хасково. Бащата е инвалид, поради болест на Бехтерев и глаукома. Семейството преживяваше с минимални доходи и живееше в крайно мизерни условия в срутваща се къщичка в с. Узунджово.
 
Помощ за Вангел и дъщеричката му Елисавета
Оценка: / 1
Автор moetodete.com   
06 July 2013

Вангел Христов от с.Узунджово, обл. Хасково е със 76% инвалидност, заради болест на Бехтерев, която вкостява ставите и води до пълно обездвижване. Страничен ефект от болестта е и заболяването глаукома, която без лечение води до пълно ослепяване. Мъжът е пенсионер по болест и се грижи сам за 10 годишната си дъщеричка Елисавета, която също има здравословен проблем- бронхиална астма, но е отличничка в местното училище.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 163 - 180 от 1495

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1830
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec