Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Направиха първа копка на водния проект в Димитровград
Оценка: / 0
Автор haskovo.riosv.com   
24 October 2013
Първа копка на дейностите по проект„Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на град Димитровград- десен бряг” бе направена днес в гр.Димитровград от кмета на общината Иво Димов, директора на РИОСВ-Хасково инж. Димитър Илиев и представителят на консорциума- изпълнител на ремонтните дейности инж. Георги Станилов. Проектът е на стойност 13 274 503 лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на ЕС и Оперативна програма “Околна среда 2007– 2013г.”
 
Петър Вълчев от Хасково е носителят на първа награда от първия етап на конкурса "Млад автор"
Оценка: / 3
Автор ХД   
24 October 2013
Приключи първият етап от конкурса „Млад автор“ организиран от издателство Сиела и МОСВ на тема „Ако можеха да говорят … животните“. Наградени са трима млади автори:Първа награда - за разказа „Кучешки истории”, автор Петър Вълчев, 18 г., ученик от ПМГ "Акад. Боян Петканчин"- гр.Хасково. Темата на втория етап от конкурса е "Магията на чистата вода".
 
В Димитровград откриха първия Автоматизиран Рециклиращ център в България
Оценка: / 0
Автор ХД   
23 October 2013

На официалната церемония днес в Димитровград бе открит първия Автоматизиран Рециклиращ център за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. На събитието присъстваха експертите по управление на отпадъците от РИОСВ- Хасково и представители на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд, Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ) и Община Димитровград.

 
ХХХVІІІ музикални дни "Недялка Симеонова"- 2013г.
Оценка: / 1
Автор www.haskovo.bg   
17 October 2013
От 25 до 27 октомври 2013 г. Хасково ще бъде домакин на Международния конкурс за цигулари "Проф. Недялка Симеонова", който е част от 38-то издание на едноименните традиционни Музикални дни. 32 музикални таланти от България, Узбекистан, Молдова, Украйна, Македония, Румъния, Турция, Гърция, Австрия, Тайван, достойни наследници на именитата хасковска цигуларка проф. Недялка Симеонова, ще представят пред хасковската публика своите умения.
 
Б Борисов: Управлявашите страдат от делюзия
Оценка: / 1
Автор gerb-haskovo.com   
14 October 2013

„Всеки ден се чудя на лидерите на трите малки партии в парламента, които откраднаха управлението на държавата, как могат да се наричат победители." Това заяви в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, където се срещна със структурите на МГЕРБ от Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора. "БСП, ДПС и "Атака" имат такова заболяване, казва се делюзия. Това е, когато желаното го приемаш за действителност."
 
МОСВ и Издадателство Сиела обявяват конкурс "Млад автор"
Оценка: / 2
Автор ХД   
23 September 2013

Министерство на околната среда и водите и Издателство Сиела обявяват конкурс за разказ „Млад автор”, който ще се провежда всеки месец до края на 2013 година. В конкурса могат да участват юноши от 13 до 18 години. Темата ще бъде различна всеки месец и за всяка ще се номинират и награждават по трима участници. „Ако можеха да говорят... животните" е първата тема от конкурса.

 
С „Пеша на училище” ученици отбелязаха Европейската седмица на мобилността
Оценка: / 0
Автор ХД   
19 September 2013

Днес СОУ "Васил Левски"- Хасково организира екологична акция под надслов "Пеша на училище" по повод Европейската седмица на мобилността (16- 22 септември), която тази година преминава под мотого „Чист въздух– ти си на ход!” Целта на екоинициативата е ученици, родители и учители, да се възползват от различни алтернативи на автомобила с цел защита на здравето на хората, опазване на околната среда и намаляване на вредните емисии във въздуха.

 
Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова"
Оценка: / 0
Автор ХД   
19 September 2013
Община Хасково и тази година през през октомври ще бъде домакин на Международния конкурс за цигулари "Проф. Недялка Симеонова". Желаещите да се запишат за участие в музикалните дни трябва да подадат лично или да изпратят на адреса на община Хасково необходимите документи до 1 октомври. Наградният фонд за конкурса е 5500 лева, осигурени от Община Хасково.
 
Община Димитровград е официално регистрирана за участие в Европейската седмица на мобилността
Оценка: / 0
Автор ХД   
19 September 2013

Община Димитровград за поредна година официално е регистрирана за участие в Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), която тази година ще премине под мотото „Чист въздух– ти си на ход”. Програмата на тема „В града без моята кола”, посветена на Европейския ден без автомобили- 22 септември включва интересни и полезни за жителите и гостите на града инициативи.

 
Превишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран днес в Димитровград
Оценка: / 0
Автор ХД   
16 September 2013
Превишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран днес в град Димитровград. В три последователни часа от 13:00 часа до 15:00 часа АИС “Раковски” - Димитровград” отчете концентрации на този замърсител над 500 микрограма на кубичен метър въздух, с което е налице превишение на алармения праг. В 16,00 ч. бе отменена необходимостта от предприемане на предпазни мерки, тъй като бе регистрирана първата средночасова стойност, която не превишава стойността на алармения праг– 235.85 µg/m3.
 
Благотворително представление на хасковския театър
Оценка: / 0
Автор ХД   
12 September 2013
„Остани за закуска“ по Рей Куни и Джийн Стоун ще се играе благотворително на хасковска сцена на 19 септември- четвъртък от 19 часа. Приходът от продажбата на билети ще се предостави на Драматичен театър “Н.О.Масалитинов“- Пловдив за необходимия неотложен ремонт след пожара. ДКТ "Иван Димов" кани хасковската публика да подкрепи благотворителната инициатива.
 
Европейската седмица на мобилността 16- 22 септември 2013г.
Оценка: / 0
Автор ХД   
10 September 2013

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда ежегодно от 16 до 22 септември. Тази година мотото на кампанията е "Чист въздух - ти си на ход!". Регистрацията на населените места за участие в ЕСМ вече е отворена. Поканени са всички общини и населени места от региона да организират свои и съвместни инициативи с които да отбележат Европейската седмица на мобилността, като организират...

 
Умрели гълъби в коритото на река Хасковска
Оценка: / 0
Автор Администратор   
10 September 2013
Експерти от РИОСВ- Хасково и Областна дирекция по безопасност на храните- Хасково (ОДБХ) извършиха проверка на място след постъпил сигнал за умрели гълъби в коритото на река Хасковска в района на зеленчуковия пазар. Установено е, че сигналът е основателен и са на лице над 20 видимо болни и мъртви птици.
 
Тържества за Деня на град Хасково 5 - 8 септември 2013 год.
Оценка: / 3
Автор ХД   
25 August 2013

Ден на Хасково- 8 септември 2013г. /неделя/:
08.30 църква “Св. Богородица” - Тържествена литургия по случай Рождество Богородично
11.00 пл. „Атлантически” - Откриване на старинна градска часовникова кула
12.00 ДКТ “Иван Димов - Церемония “Почетен гражданин на Хасково”
18.00 пл. „Свобода” - Концерт на групи за стари градски песни „Нежни думи” и „Детелини”...
 
Протестно писмо от майки от Кърджали
Оценка: / 2
Автор Администратор   
05 August 2013

Ние,от сдружение “Аз искам да дишам”, изказваме възмущението си от евентуалното назначение на г-жа Славея Стоянова на поста директор на РИОСВ – Хасково. Имаме предвид, че същата е работила като изпълнителен директор в ОЦК АД– Кърджали и по това време замърсяванията на град.Надяваме се, че решението ще бъде преразгледано. Ще следим развитието на въпроса и ако е необходимо ще предприемем действия, разрешени от закона.

 
Директорът на РИОСВ е отстранен от пост
Оценка: / 2
Автор ХД   
01 August 2013
Директорът на РИОСВ- Хасково инж. Димитър Илиев е отстранен от поста си. Заповедта за освобождаването му е връчена днес в София. Мотивът е- по преценка на назначаващият орган- Министерството на околната среда и водите. Отстранени са директорите на всички екоинспекции, басейнови дирекции и национални паркове в страната.
 
Приемна за потребители на мобилни услуги в Хасково
Оценка: / 0
Автор ХД   
26 July 2013

Комисия за регулиране на съобщенията открива приемна за потребители на мобилни услуги в гр. Хасково и региона на 02.08.2013г.– петък от 11:00 ч. до 13:00 ч. в сградата на Областна администрация Хасково. Заместник– председателят на КРС Никола Колев, както и експерти от Дирекция „Правна” и Главна дирекция „Контрол на съобщенията” на комисията, ще окажат пълно съдействие на потребителите...

 
Вангел и Ели с помощи от първа необходимост
Оценка: / 2
Автор ХД   
23 July 2013
Днес всички предметни дарения събрани в рамките на две седмици в ОУ "Св.Кирил и Методий"- Хасково, Клуб "Орфей"- Хасково, Община Хасково и ФБ групите "Сърцето на доброто" и "НФ Моето дете" бяха транспортирани в новото жилище на Вангел и дъщеричката му Ели за които ви разказахме преди време, благодарение на осигурените от приятелка на семейството транспорт и помощници.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 163 - 180 от 1497

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec