Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Б Борисов: Управлявашите страдат от делюзия
Оценка: / 1
Автор gerb-haskovo.com   
14 October 2013

„Всеки ден се чудя на лидерите на трите малки партии в парламента, които откраднаха управлението на държавата, как могат да се наричат победители." Това заяви в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, където се срещна със структурите на МГЕРБ от Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора. "БСП, ДПС и "Атака" имат такова заболяване, казва се делюзия. Това е, когато желаното го приемаш за действителност."
 
МОСВ и Издадателство Сиела обявяват конкурс "Млад автор"
Оценка: / 2
Автор ХД   
23 September 2013

Министерство на околната среда и водите и Издателство Сиела обявяват конкурс за разказ „Млад автор”, който ще се провежда всеки месец до края на 2013 година. В конкурса могат да участват юноши от 13 до 18 години. Темата ще бъде различна всеки месец и за всяка ще се номинират и награждават по трима участници. „Ако можеха да говорят... животните" е първата тема от конкурса.

 
С „Пеша на училище” ученици отбелязаха Европейската седмица на мобилността
Оценка: / 0
Автор ХД   
19 September 2013

Днес СОУ "Васил Левски"- Хасково организира екологична акция под надслов "Пеша на училище" по повод Европейската седмица на мобилността (16- 22 септември), която тази година преминава под мотого „Чист въздух– ти си на ход!” Целта на екоинициативата е ученици, родители и учители, да се възползват от различни алтернативи на автомобила с цел защита на здравето на хората, опазване на околната среда и намаляване на вредните емисии във въздуха.

 
Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова"
Оценка: / 0
Автор ХД   
19 September 2013
Община Хасково и тази година през през октомври ще бъде домакин на Международния конкурс за цигулари "Проф. Недялка Симеонова". Желаещите да се запишат за участие в музикалните дни трябва да подадат лично или да изпратят на адреса на община Хасково необходимите документи до 1 октомври. Наградният фонд за конкурса е 5500 лева, осигурени от Община Хасково.
 
Община Димитровград е официално регистрирана за участие в Европейската седмица на мобилността
Оценка: / 0
Автор ХД   
19 September 2013

Община Димитровград за поредна година официално е регистрирана за участие в Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), която тази година ще премине под мотото „Чист въздух– ти си на ход”. Програмата на тема „В града без моята кола”, посветена на Европейския ден без автомобили- 22 септември включва интересни и полезни за жителите и гостите на града инициативи.

 
Превишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран днес в Димитровград
Оценка: / 0
Автор ХД   
16 September 2013
Превишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран днес в град Димитровград. В три последователни часа от 13:00 часа до 15:00 часа АИС “Раковски” - Димитровград” отчете концентрации на този замърсител над 500 микрограма на кубичен метър въздух, с което е налице превишение на алармения праг. В 16,00 ч. бе отменена необходимостта от предприемане на предпазни мерки, тъй като бе регистрирана първата средночасова стойност, която не превишава стойността на алармения праг– 235.85 µg/m3.
 
Благотворително представление на хасковския театър
Оценка: / 0
Автор ХД   
12 September 2013
„Остани за закуска“ по Рей Куни и Джийн Стоун ще се играе благотворително на хасковска сцена на 19 септември- четвъртък от 19 часа. Приходът от продажбата на билети ще се предостави на Драматичен театър “Н.О.Масалитинов“- Пловдив за необходимия неотложен ремонт след пожара. ДКТ "Иван Димов" кани хасковската публика да подкрепи благотворителната инициатива.
 
Европейската седмица на мобилността 16- 22 септември 2013г.
Оценка: / 0
Автор ХД   
10 September 2013

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда ежегодно от 16 до 22 септември. Тази година мотото на кампанията е "Чист въздух - ти си на ход!". Регистрацията на населените места за участие в ЕСМ вече е отворена. Поканени са всички общини и населени места от региона да организират свои и съвместни инициативи с които да отбележат Европейската седмица на мобилността, като организират...

 
Умрели гълъби в коритото на река Хасковска
Оценка: / 0
Автор Администратор   
10 September 2013
Експерти от РИОСВ- Хасково и Областна дирекция по безопасност на храните- Хасково (ОДБХ) извършиха проверка на място след постъпил сигнал за умрели гълъби в коритото на река Хасковска в района на зеленчуковия пазар. Установено е, че сигналът е основателен и са на лице над 20 видимо болни и мъртви птици.
 
Тържества за Деня на град Хасково 5 - 8 септември 2013 год.
Оценка: / 3
Автор ХД   
25 August 2013

Ден на Хасково- 8 септември 2013г. /неделя/:
08.30 църква “Св. Богородица” - Тържествена литургия по случай Рождество Богородично
11.00 пл. „Атлантически” - Откриване на старинна градска часовникова кула
12.00 ДКТ “Иван Димов - Церемония “Почетен гражданин на Хасково”
18.00 пл. „Свобода” - Концерт на групи за стари градски песни „Нежни думи” и „Детелини”...
 
Протестно писмо от майки от Кърджали
Оценка: / 2
Автор Администратор   
05 August 2013

Ние,от сдружение “Аз искам да дишам”, изказваме възмущението си от евентуалното назначение на г-жа Славея Стоянова на поста директор на РИОСВ – Хасково. Имаме предвид, че същата е работила като изпълнителен директор в ОЦК АД– Кърджали и по това време замърсяванията на град.Надяваме се, че решението ще бъде преразгледано. Ще следим развитието на въпроса и ако е необходимо ще предприемем действия, разрешени от закона.

 
Директорът на РИОСВ е отстранен от пост
Оценка: / 2
Автор ХД   
01 August 2013
Директорът на РИОСВ- Хасково инж. Димитър Илиев е отстранен от поста си. Заповедта за освобождаването му е връчена днес в София. Мотивът е- по преценка на назначаващият орган- Министерството на околната среда и водите. Отстранени са директорите на всички екоинспекции, басейнови дирекции и национални паркове в страната.
 
Приемна за потребители на мобилни услуги в Хасково
Оценка: / 0
Автор ХД   
26 July 2013

Комисия за регулиране на съобщенията открива приемна за потребители на мобилни услуги в гр. Хасково и региона на 02.08.2013г.– петък от 11:00 ч. до 13:00 ч. в сградата на Областна администрация Хасково. Заместник– председателят на КРС Никола Колев, както и експерти от Дирекция „Правна” и Главна дирекция „Контрол на съобщенията” на комисията, ще окажат пълно съдействие на потребителите...

 
Вангел и Ели с помощи от първа необходимост
Оценка: / 2
Автор ХД   
23 July 2013
Днес всички предметни дарения събрани в рамките на две седмици в ОУ "Св.Кирил и Методий"- Хасково, Клуб "Орфей"- Хасково, Община Хасково и ФБ групите "Сърцето на доброто" и "НФ Моето дете" бяха транспортирани в новото жилище на Вангел и дъщеричката му Ели за които ви разказахме преди време, благодарение на осигурените от приятелка на семейството транспорт и помощници.
 
Отбелязваме 176 години от рождението на Васил Левски
Оценка: / 0
Автор Дарик   
18 July 2013

Днес се навършват 176 години от рождението на Васил Левски. Годишнината ще бъде отбелязана с тържества из цялата страна. В Хасково бяха положени венци и цветя от ПП ГЕРБ пред паметника на Апостола до СОУ "В.Левски". „Играем с живота на 7 милиона българи- трябва зряло да се постъпва" и „Ако спечеля, печеля за цял народ- ако загубя, губя само мене си" са само част превъплътените в действия мисли на Апостола.

 
Добрата новина: институции, медии и граждани работят в екип!
Оценка: / 3
Автор ХД   
12 July 2013
Община Хасково осигури жилище на Вангел Христов и дъщеричката му Елисавета за които ви разказахме преди седмица. Семейството от днес е настанено в блокчетата за социално слаби на ул. „Г. Кирков“ в Хасково. Бащата е инвалид, поради болест на Бехтерев и глаукома. Семейството преживяваше с минимални доходи и живееше в крайно мизерни условия в срутваща се къщичка в с. Узунджово.
 
Помощ за Вангел и дъщеричката му Елисавета
Оценка: / 1
Автор moetodete.com   
06 July 2013

Вангел Христов от с.Узунджово, обл. Хасково е със 76% инвалидност, заради болест на Бехтерев, която вкостява ставите и води до пълно обездвижване. Страничен ефект от болестта е и заболяването глаукома, която без лечение води до пълно ослепяване. Мъжът е пенсионер по болест и се грижи сам за 10 годишната си дъщеричка Елисавета, която също има здравословен проблем- бронхиална астма, но е отличничка в местното училище.
 
Диляна и Йълмаз са победителите от Хасково в конкурса "Обичам природата и аз участвам"
Оценка: / 8
Автор ХД   
14 June 2013

Диляна Крушкова, възпитаничка на ПМГ- Хасково е носител на първа награда в Националния конкурс на МОСВ "Обичам природата и аз участвам" с творбата си "Природата муза" в раздел "Рисунка". Йълмаз Юсеин от СОУ "Св. Паисий Хилендарски"- Хасково спечели втора награда в раздел "Предмет изработен от рециклирани материали".

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 163 - 180 от 1494

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1828
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec