Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви



 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Татяна Димитрова
Оценка: / 1
Автор Администратор   
22 September 2007

Пореден скандал около Татяна Димитрова!

СесияПо време на предизборната кампания община Хасково ще бъде управлявана от сегашния заместник кмет Татяна Димитрова. Решението за промяната бе прието с 29 гласа „ за”,един въздържал се и един против. Позицията против Татяна Димитрова да замества Георги Иванов по време на кампанията – предизвика поредния бурен дебат в днешното 46 последно заседание на общинския съвет.


 
Сграда застрашава сигурността на децата!
Оценка: / 1
Автор Мариана Чомпалова   
20 September 2007

Тази гледка ежедневно виждат, когато излизат от дома си жителите на блок № 61 на бул. “Васил Левски”. Останки от стени, висящ бетонен трегер, боклуци, а наоколо играят деца и всичко това на едно място. Наоколо няма детски площадки. Преди време осъмнаха и без единствената си макар и амортизирала люлка. В топлите дни и особено през лятото, децата от съседни блокове се събират и играят в руините на изоставената сграда. Жителите на блок 61 не знаят към кого да се обърнат.
 
Дарителски жест от ГЕРБ
Оценка: / 0
Автор Мариана Чомпалова   
20 September 2007

Инж. Антон Иванов кандидат за кмет на Хасково от ПП ГЕРБ и представители от партията посетиха местния ДМСГД и донесоха на малките възпитаници полезни подаръци на стойност 700 лв. Дарението включваше памперси, пюрета, детски храни и лакомства. Гостите се запознаха с живота в социалното заведение, радостите и тревогите на работещите там.


 
Протестен автопоход организират днес учителите в Хасково
Оценка: / 0
Автор Администратор   
19 September 2007

Протестен автопоход организират днес учителите в Хасково

Над 90 коли се включиха в протестния автопоход, който организираха хасковските учители днес. Под мотото "Достоен труд, достойна заплата" шествието тръгна в 17:00 час от "Тих труд" и премина по централните хасковски улици. Своите преподаватели подкрепиха и ученици. Към протестното шествие се присъединиха и работещи в други сфери, както и бивши учители. Следващият вторник учителите ще започнват ефективни стачни действия.

 
Общинската избирателна комисия
Оценка: / 0
Автор Администратор   
19 September 2007

Общинската избирателна комисия остава в същия състав

51 партии, коалиции и инициативни комитети са регистрирани в ОИК за участие в изборите за общински съветници, а 25 за кмет на общината. За кандидат- кметове на населени места са се регистрирали 29 формации. 33 са кметствата в общината, в които ще проведат избори за кмет. Кметски избори няма да има в селата Любеново, Родопи и Момино, чиито жители са под 150.


 
Помощи за първокласници от септември
Оценка: / 0
Автор Администратор   
19 September 2007

Помощи за първокласници от септември

Приемът на молби-декларации за отпускане на еднократна целева помощ на семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавнo или общинско училище започна през септември в Хасково.Закъснението в нашия град се дължало на липсата на формулярите, които родителите ще трябва да попълват, уточниха от Дирекция "Социално подпомагане".


 
90% от учителите ще стачкуват ефективно
Оценка: / 0
Автор Администратор   
18 September 2007

90% от учителите ще стачкуват ефективно, прогнозира Янка Такева


"Настояваме увеличението на заплатите да бъде извършено поетапно, още от 1"Сто процента увеличение на заплатите за работещите в средното образование и пет процента от брутния вътрешен продукт за образование са исканията на националния стачен комитет и на комитетите на общинско и на училищно равнище." Това обяви пред журналисти председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.


 
Учителите са готови за ефективна стачка от 24 септември
Оценка: / 0
Автор Администратор   
17 September 2007

Учителите са готови за ефективна стачка от 24 септември

Христов бе категоричен, че синдикатите ще настояват за среща с министър-председателя

Над 90% от учителите са готови за безсрочни стачни действия от 24 септември, съобщи днес в Хасково президентът на КНСБ д-р Желязко Христов. Той заедно с председателя на СБУ Янка Такева присъстваха на едночасовия протест на преподавателите в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково. Синдикалистите ще връчат жълта тиква с лентичка "Стачка" на директора на училището в село Книжовник Слави Джуров, който според тях е социален партньор на министър Даниел Вълчев, след като е изказал разбиране за увеличението на заплатите на учителите.


 
В страната се провеждат молебени за спасението на средното образование
Оценка: / 0
Автор Администратор   
17 September 2007

В страната се провеждат молебени за спасението на средното образование


Молебени за здравето и благоденствието на работещите в системата на средното образование, на учениците и техните родители, за спасението на българското образование се проведоха днес в страната
Молебени за здравето и благоденствието на работещите в системата на средното образование, на учениците и техните родители, за спасението на българското образование се проведоха днес в страната, съобщиха от КНСБ. Молебени е имало в София, Сливен, Плевен, Хасково, Бургас, Търговище, Пазарджик, Видин.


 
Между 67% и 80% са стачкувалите училища
Оценка: / 2
Автор Администратор   
16 September 2007

Между 67% и 80% са стачкувалите училища в страната


Според заместник-председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Стефан Вълков на 15 септември до 10.00 часа 67% от училищата в страната са провели едночасов протест.Според Крум Крумов, председател на Синдикат образование към КТ "Подкрепа", досега са стачкували 80% от училищата в страната. Той даде за пример Благоевград, където според него в едночасовия протест са се включи 84%, в Бургас пък всички училища. Стачкували са учителите в Хасково, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Русе, Плевенско, Благоевград, Търговище, Старозагорско, Бургаско, София град и др.


 
Национална петиция
Оценка: / 1
Автор Администратор   
15 September 2007

Национална петиция за промени в детското здравеопазване в Р.България

Интернет сайтът "Моето дете"-www.moetodete.com и Инициативата "Спаси, дари на..."http://www.save-darina.org/ подготвиха и разпространиха петиция за промени в детското здравеопазване http://www.bgpetition.com/detsko-zdraveopazvane/index.html. Към нея се присъединиха още десет електронни издания и организации. Петицията общо е подкрепена от 3700 родители и на 15 септември е изпратена до всички институции до които е адресирана.Основното искане е държавата да не се дистанцира, а изцяло да поема разходите по животоспасяващи операции на деца в чужбина, а не родителите сами да организират кампании по набирането на непосилни за тях суми. Инициативата е в памет на Дарина и всички онези дечица които вече не са между нас и то не защото медицината е била безсилна да се справи с проблема им, а защото не е имало пари за да продължат да се лекуват и живеят.

 
2287 са първокласниците
Оценка: / 0
Автор Администратор   
12 September 2007

2287 са първокласниците в областта тази година


963 са тези, които за пръв път ще прекрачат прага на училището за пръв път на 15 септември в Хасково. Значително е намалял броя им за града, коментираха от Регионалният Инспекорат по Образованието.
За областта се отчита повишение от 110 първоколасника, спрямо миналата година.


 
Започват мюсюлманските пости
Оценка: / 0
Автор Администратор   
12 September 2007

Започват мюсюлманските пости

Свещеният за мюсюлманите месец „Рамазан” започна днес. Това е деветият месец от мюсюлманският лунен календар, през който мюсюлманите спазват ежедневен строг пост от изгрев до залез слънце. От поста се освобождават болните, децата и бременните жени.

 
Новото кръгово кръстовище на бул. “Раковски”
Оценка: / 0
Автор Администратор   
12 September 2007

Новото кръгово кръстовище на бул. “Раковски” ще бъде готово до края на октомври

Бул. „Раковски” ще бъде затворен за движение, заради изграждането на новото кръстовище с кръгово движение в Хасково между бул.”Раковски” и улица „Ком” в квартал „Орфей”. Строителството му започна преди няколко дни и трябва да приключи до края на октомври. Строителните работи по кръстовището с кръгово движение на бул.”Раковски” и ул.”Ком” започнаха преди няколко дни.


 
Рекордна инфлация за август
Оценка: / 1
Автор Администратор   
10 September 2007

Рекордна инфлация за август – 3,1 на сто, отчете статистиката

Индексът на потребителските цени за м.август 2007 г. спрямо м.юли 2007 г. е 103.1, а инфлацията е 3.1 на сто, съобщиха от Националния статистически институт. Средното относително нарастване на потребителските цени от началото на годината (м.август 2007 г. спрямо м.декември 2006 г.) е 7.5 на сто, а за периода м.август 2007 г. - м.август 2006 г. - 12.0 на сто. Инфлацията за периода януари-август 2007 г. спрямо същия период на миналата година е 6.3 на сто.


 
Празниците на Хасково приключиха
Оценка: / 0
Автор Администратор   
09 September 2007

Празниците на Хасково приключиха

Хасково отпразнува Рождество на Света Богородица на 8 септември В събота Света литургия за благоденствие отслужи пловдивският митрополит Николай. Церемонията се състоя пред символът на града- статуята на Божията Майка, закрилница на Хасково. През целия ден в града имаше тържества по случай деня на Хасково, а кулминацията бе церемонията по отличаване на почетните граждани за 2007-ма година.


 
Разделно събиране на отпадъци
Оценка: / 0
Автор haskovodnes.moetodete.com   
09 September 2007

В гр.Хасково започна разполагането на контейнери за разделно събиране на отпадъци. Проблемът е, че тези контейнери почти не се ползват. Причината: Роми и клошари предварително прибират хартията и металните отпадъци. Домашните кошчета за боклук не са разделни и не е възможно боклукът да се сортира при изхвърлянето му, част от отпадъците са хранителни. На този етап този проект трудно би проходил у нас, поради ниската култура на българина и купищата боклуци в околоблоковите пространства и по улиците.


 
Хасковски сайт за родители успешно зае своето място в интернет пространството!
Оценка: / 5
Автор haskovodnes   
01 July 2007

Интервю с Мариана Чомпалова- администратор на Национален форум "Моето дете"

От 25 април 2006 година с успех в интернет- пространството се ползва хасковският сайт за родители Национален Форум "Моето дете". Сайт за настоящи и бъдещи родители и педагози, всичко за развитието и възпитанието на детето, място за подбрани статии, специализиран форум, актуална информация и професионални съвети.


 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 Следваща > Последна >>

Резултати 1477 - 1494 от 1497

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1833
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec