Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Национална петиция
Оценка: / 1
Автор Администратор   
15 September 2007

Национална петиция за промени в детското здравеопазване в Р.България

Интернет сайтът "Моето дете"-www.moetodete.com и Инициативата "Спаси, дари на..."http://www.save-darina.org/ подготвиха и разпространиха петиция за промени в детското здравеопазване http://www.bgpetition.com/detsko-zdraveopazvane/index.html. Към нея се присъединиха още десет електронни издания и организации. Петицията общо е подкрепена от 3700 родители и на 15 септември е изпратена до всички институции до които е адресирана.Основното искане е държавата да не се дистанцира, а изцяло да поема разходите по животоспасяващи операции на деца в чужбина, а не родителите сами да организират кампании по набирането на непосилни за тях суми. Инициативата е в памет на Дарина и всички онези дечица които вече не са между нас и то не защото медицината е била безсилна да се справи с проблема им, а защото не е имало пари за да продължат да се лекуват и живеят.

 
2287 са първокласниците
Оценка: / 0
Автор Администратор   
12 September 2007

2287 са първокласниците в областта тази година


963 са тези, които за пръв път ще прекрачат прага на училището за пръв път на 15 септември в Хасково. Значително е намалял броя им за града, коментираха от Регионалният Инспекорат по Образованието.
За областта се отчита повишение от 110 първоколасника, спрямо миналата година.


 
Започват мюсюлманските пости
Оценка: / 0
Автор Администратор   
12 September 2007

Започват мюсюлманските пости

Свещеният за мюсюлманите месец „Рамазан” започна днес. Това е деветият месец от мюсюлманският лунен календар, през който мюсюлманите спазват ежедневен строг пост от изгрев до залез слънце. От поста се освобождават болните, децата и бременните жени.

 
Новото кръгово кръстовище на бул. “Раковски”
Оценка: / 0
Автор Администратор   
12 September 2007

Новото кръгово кръстовище на бул. “Раковски” ще бъде готово до края на октомври

Бул. „Раковски” ще бъде затворен за движение, заради изграждането на новото кръстовище с кръгово движение в Хасково между бул.”Раковски” и улица „Ком” в квартал „Орфей”. Строителството му започна преди няколко дни и трябва да приключи до края на октомври. Строителните работи по кръстовището с кръгово движение на бул.”Раковски” и ул.”Ком” започнаха преди няколко дни.


 
Рекордна инфлация за август
Оценка: / 1
Автор Администратор   
10 September 2007

Рекордна инфлация за август – 3,1 на сто, отчете статистиката

Индексът на потребителските цени за м.август 2007 г. спрямо м.юли 2007 г. е 103.1, а инфлацията е 3.1 на сто, съобщиха от Националния статистически институт. Средното относително нарастване на потребителските цени от началото на годината (м.август 2007 г. спрямо м.декември 2006 г.) е 7.5 на сто, а за периода м.август 2007 г. - м.август 2006 г. - 12.0 на сто. Инфлацията за периода януари-август 2007 г. спрямо същия период на миналата година е 6.3 на сто.


 
Празниците на Хасково приключиха
Оценка: / 0
Автор Администратор   
09 September 2007

Празниците на Хасково приключиха

Хасково отпразнува Рождество на Света Богородица на 8 септември В събота Света литургия за благоденствие отслужи пловдивският митрополит Николай. Церемонията се състоя пред символът на града- статуята на Божията Майка, закрилница на Хасково. През целия ден в града имаше тържества по случай деня на Хасково, а кулминацията бе церемонията по отличаване на почетните граждани за 2007-ма година.


 
Разделно събиране на отпадъци
Оценка: / 0
Автор haskovodnes.moetodete.com   
09 September 2007

В гр.Хасково започна разполагането на контейнери за разделно събиране на отпадъци. Проблемът е, че тези контейнери почти не се ползват. Причината: Роми и клошари предварително прибират хартията и металните отпадъци. Домашните кошчета за боклук не са разделни и не е възможно боклукът да се сортира при изхвърлянето му, част от отпадъците са хранителни. На този етап този проект трудно би проходил у нас, поради ниската култура на българина и купищата боклуци в околоблоковите пространства и по улиците.


 
Хасковски сайт за родители успешно зае своето място в интернет пространството!
Оценка: / 5
Автор haskovodnes   
01 July 2007

Интервю с Мариана Чомпалова- администратор на Национален форум "Моето дете"

От 25 април 2006 година с успех в интернет- пространството се ползва хасковският сайт за родители Национален Форум "Моето дете". Сайт за настоящи и бъдещи родители и педагози, всичко за развитието и възпитанието на детето, място за подбрани статии, специализиран форум, актуална информация и професионални съвети.


 
Деца подаряват радост на деца
Оценка: / 1
Автор Администратор   
01 June 2007
Деца подаряват радост на деца

Децата от детската формация при Фолклорен Ансамбъл "Златна Тракия" с художествен ръководител Златка Тимонова  изнесоха концерт на децата отглеждани в ДМСГД- Хасково. Музикалният подарък е по случай 1 юни- Международния ден на детето. Инициативата е по идея на Национален Форум "Моето дете".


 
НФ "Моето дете" на 1 година
Оценка: / 0
Автор Ева Иванова   
25 April 2007

Сайт-Национален Форум "Моето дете" от 0 до 18г. на 25 април навърши 1 година и успешно зае своето място в интернет- пространството. По повод рождения ден на сайта екипът организира своята първа среща на която присъстваха лекари, психолози, педагози, журналисти, родители и приятели.

 
Дамите от ГЕРБ с първа благотворителна изява
Оценка: / 0
Автор Администратор   
05 April 2007
Дамите от ГЕРБ с първа благотворителна изява

Необходими и ценни подаръци получиха днес децата от ома за медико социални грижи “Майка и дете” в Хасково. Изненадата бе подготвена от дамския клуб в партия ГЕРБ. Това е и първата обществена изява на дамите от партията. В Дом Майка и Дете днес имаше повече усмивки, отколкото през обикновените дни. Още от сутринта тук посрещаха гости- най- чакани бяха актьорите Янко Митев и Силвия Предова.

 
<< Първа < Предишна 81 82 83 Следваща > Последна >>

Резултати 1477 - 1487 от 1487

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1806
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec