Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Социално слаба самотна майка от Хасково има нужда от нашата помощ!
Оценка: / 7
Автор ХД   
30 January 2014

Румяна Георгиева и 2- годишната й дъщеричка живеят в малка постройка във вилна зона край Хасково при изключително тежки условия. Съдбата не е била благосклонна към нея, но чест й прави това, че е грижовна майка.Те оцеляват само със 135 лева на месец– от социални помощи и детски надбавки. Майката и детето имат нужда от всичко: дрехи, обувки, одеалца, чаршафчета, домакински посуда, тенджера, памперси, пакетирани храни, детски храни и плодове за детето...
 
Световен ден на влажните зони- 2 февруари 2014 г.
Оценка: / 0
Автор ХД   
30 January 2014
Всяка година на 2 февруари се отбелязва Световният ден на влажните зони. През 1971 г. на същата дата в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони – Рамсарска конвенция. 2014 г. е обявена от ООН за Международна година на фамилното земеделие. В тази връзка темата на кампанията за отбелязване на 2 февруари – Световния ден на влажните зони е „Влажни зони и земеделие: Партньори за растеж”. Влажните зони са екосистеми, в които водата е основният фактор, от който зависят екологичните условия и свързаните с тях животни и растения...
 
РИОСВ- Хасково ще сезира Окръжна прокуратурата за простреляните орли край Свиленград
Оценка: / 0
Автор ХД   
30 January 2014
С помощта на РИОСВ- Хасково и Общинска администрация Свиленград прострелян млад царски орел бе транспортиран и настанен в Спасителния център на Зелени Балкани в Стара Загора. Служители на Община Свиленград са подали сигнал до Спасителния център за диви животни- Ст.Загора за царски орел в безпомощно състояние около с. Райкова могила.
 
Приключи 38-мото преброяване на зимуващите водолюбиви птици при 16 януарски градуса
Оценка: / 0
Автор ХД   
22 January 2014

В периода 17-19 януари, успешно се проведе 38-мото преброяване на зимуващите водолюбиви птици, при необичайни за зимата положителни температури. Топлото време в страната доведе до отчитането на по-малко „северни” видове птици от обикновено. Поради високите температури, обичайно зимуващите у нас птици са предпочели да останат на север и да не прелитат по-далечните разстояния до нашата страна.
 
Григор Димитров - Почетен гражданин на Хасково
Оценка: / 1
Автор www.haskovo.bg   
21 January 2014

Със своя докладна от 20 януари 2014г. Кметът на Община Хасково Георги Иванов предлага на Общински съвет – Хасково да излезе с решение за удостояване със званието "Почетен гражданин на Хасково" на Григор Димитров. “Григор Димитров е най-изявеният български тенисист, доказал през последните години своя талант, амбиция и воля за успех...
 
Инж.Димитър Илиев е новият- стар директор на РИОСВ- Хасково
Оценка: / 1
Автор ХД   
03 January 2014
Конкурсът за длъжността „директор” на РИОСВ– Хасково е спечелен от инж. Димитър Илиев. Конкурсът премина на три етапа- по документи, разработване на концепция и интервю. Окончателните резултати са 89.4 точки за Димитър Илиев срещу 71.4 точки за Славея Стоянова- другият претендент за поста. В началото на месец август м.г. бяха освободени от длъжностите си всички директори на всички РИОСВ, Басейнови дирекции и Националните паркове в страната.
 
Голямо дарение и празнична програма зарадваха децата от ДМСГД в Хасково
Оценка: / 9
Автор ХД   
23 December 2013

Кампанията на Национален форум „Моето дете” и приятели "Коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково" приключи успешно. Инициативата се проведе за трета поредна година и бяха събрани над 1500 памперси, детски храни- лечебна хумана, пюрета, каши и лакомства, също така мокри кърпи, дрехи, обувки, много играчки, книжки за оцветяване, люлка, проходилка и други полезни неща в полза на децата от социалното заведение.
 
Първолаци дариха играчки на децата от ДМСГД
Оценка: / 1
Автор ХД   
18 December 2013

Днес деца от първи "А" клас с класен р-л г-жа Богдана Тенева на ОУ "Христо Смирненски"- Хасково се включиха в кампанията на Национален форум "Моето дете" и приятели за "Коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково". Децата лично донесоха своите дарения в пункта за събиране на дарения над магазина за прежди и парфюми до аптека "Петева- Табакова" срещу книжния пазар в центъра на града.
 
Коледен празник в Обединените ученически общежития - Хасково
Оценка: / 4
Автор Мариана Йорданова   
14 December 2013
С наближаването на Коледа в ОУО отново цари оживление. Всички знаят, че предстои традиционното коледно празненство, в което и ученици и възпитатели и гости посрещат Коледа с музика, песни и танци… В богатата палитра от изпълнения се представиха самодейните формации към Обединени ученически общежития– танцова формация”Арабик” с ръководител Рехан Али, вокалната група на Недялко Атанасов и групата за народни танци под ръководството на Мария Бялкова.
 
РИОСВ отличи 10 „Приятели на природата” за принос н опазването на околната среда
Оценка: / 2
Автор Администратор   
13 December 2013
РИОСВ- Хасково и тази година връчи 10 грамоти „Приятел на природата” за принос в опазването на околната среда през 2013 г. Регионалната екоинспекция отличи СОУ „В.Левски”- Хасково, ПМГ „Акад.Б.Петканчин”- Хасково, СОУ „Св.П.Хилендарски”- Хасково, ОУ „Л.Каравелов”- Хасково, Спортно училище „Ст.Караджа”- Хасково...
 
НФ „Моето дете” стартира кампанията „Коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково"
Оценка: / 6
Автор ХД   
10 December 2013

За трета поредна година Национален форум "Моето дете" организира коледна кампания за подпомагане на ДМСГД- Хасково, която ще се проведе от 1 до 20 декември т.г. В социалното заведение се отглеждат деца лишени от родителски грижи от 0 до 4 г., както и деца с увреждания до 7 г.. Домът се нуждае от памперси, детски храни и играчки.
 
Празнична програма на Община Хасково
Оценка: / 0
Автор www.haskovo.bg   
03 December 2013

Коледни и Новогодишни тържества

2 декември
17.30 Млaдежки център
Откриване на астрофотоизложба „Вълшебствата на светлината по небето и земята”

3 декември
10.00 РБ „Хр.Смирненски”
„Работилницата на Дядо Коледа”

 
Празник в Обединени Ученически Общежития
Оценка: / 2
Автор Хасково днес   
22 November 2013

Денят на християнското семейство- 21 ноември бе изпълнен с много вълнения, подготовка и трепетно очакване. В този ден ръководството на Обединени ученически общежития очакваше гости от цялата страна– директори от Сдружението на самостоятелните ученически общежития в страната от Ловеч, Шумен, Смолян, Кърджали, Пазарджик, Девин, Добрич, Плевен и Генерал Тошево.
 
Няма замърсяване на атмосферния въздух над Димитровград с азотни оксиди
Оценка: / 0
Автор haskovo.riosv.com   
11 November 2013

Няма замърсяване на атмосферния въздух в Димитровград с азотни оксиди, съобщават от РИОСВ- Хасково. Във връзка с подадени сигнали до Регионалната екоинспекция за изпускане на големи количества жълто- кафяв дим от комин на производствената площадка на „Неохим”АД- гр.Димитровград вчера е била извършена проверка на място.

 
Стоянова и Илиев с концепции за развитието на Екоинспекцията
Оценка: / 3
Автор rodopi24.blogspot.com   
30 October 2013
Бившият директор на ОЦК Славея Ангелова Стоянова подаде документи за шефското място в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Концепция как трябва да работи екоинспекцията ще бъде представена от Стоянова до 4-ти ноември. Тя и досегашният директор Димитър Цветанов Илиев са допуснати до втория кръг на надпреварата
 
Направиха първа копка на водния проект в Димитровград
Оценка: / 0
Автор haskovo.riosv.com   
24 October 2013
Първа копка на дейностите по проект„Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на град Димитровград- десен бряг” бе направена днес в гр.Димитровград от кмета на общината Иво Димов, директора на РИОСВ-Хасково инж. Димитър Илиев и представителят на консорциума- изпълнител на ремонтните дейности инж. Георги Станилов. Проектът е на стойност 13 274 503 лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на ЕС и Оперативна програма “Околна среда 2007– 2013г.”
 
Петър Вълчев от Хасково е носителят на първа награда от първия етап на конкурса "Млад автор"
Оценка: / 3
Автор ХД   
24 October 2013
Приключи първият етап от конкурса „Млад автор“ организиран от издателство Сиела и МОСВ на тема „Ако можеха да говорят … животните“. Наградени са трима млади автори:Първа награда - за разказа „Кучешки истории”, автор Петър Вълчев, 18 г., ученик от ПМГ "Акад. Боян Петканчин"- гр.Хасково. Темата на втория етап от конкурса е "Магията на чистата вода".
 
В Димитровград откриха първия Автоматизиран Рециклиращ център в България
Оценка: / 0
Автор ХД   
23 October 2013

На официалната церемония днес в Димитровград бе открит първия Автоматизиран Рециклиращ център за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. На събитието присъстваха експертите по управление на отпадъците от РИОСВ- Хасково и представители на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд, Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ) и Община Димитровград.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 145 - 162 от 1495

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1830
Връзки: 49

Кой е тук?

В момента 2 госта онлайн
 
Google
Obrazec