Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Със сълзи от радост мама Руми благодари на добрите хора
Оценка: / 2
Автор moetodete.com   
09 February 2014
Днес успешно приключи кампанията на Национален форум "Моето дете" в помощ на Руми и малката й дъщеричка! Хора с добри сърца от Хасково и градовете София, Пловдив, Ст.Загора, Н.Загора, Варна, Сопот, Харманли, Твърдица и др. осигуриха близо 200 пакета с полезни неща от първа необходимост: дрехи и обувки за всички сезони на годината за майката и детето, спално бельо, домакински електроуреди и посуда, пакетирани хранителни продукти, памперси, играчки и др.
 
МОСВ и ПУДООС обявяват конкурс „За чиста околна среда– 2014 г.“
Оценка: / 1
Автор ХД   
06 February 2014

В конкурса с екопроекти могат да участват общини и кметства от цялата страна, както и училища, детски градини и обединени детски комплекси. За реализиране на всеки от класираните проекти от общини и кметства ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева . А за проекти от училища, детски градини, обединени детски комплекси- до 5 000 лева. Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда.
 
Хасковлии ще забиват рок с група COFEIN
Оценка: / 2
Автор ХД   
05 February 2014

Хасковлии ще забиват рок с пловдивската група "Кофейн" идната събота на 15-ти февруари. "Концертът е част от нашето турне, което правим за да популяризираме новия си видеоклип към песента "Never give up!". Турнето ще включва 12 града. Нашият стил се определя като "съвременно звучащ алтернативен рок/ метъл". На концерта ще свирим както наши парчета, така и кавъри...", сподели за "Хасково днес" Цветан Карабов- мениджър и китарист на групата.
 
Социално слаба самотна майка от Хасково има нужда от нашата помощ!
Оценка: / 7
Автор ХД   
30 January 2014

Румяна Георгиева и 2- годишната й дъщеричка живеят в малка постройка във вилна зона край Хасково при изключително тежки условия. Съдбата не е била благосклонна към нея, но чест й прави това, че е грижовна майка.Те оцеляват само със 135 лева на месец– от социални помощи и детски надбавки. Майката и детето имат нужда от всичко: дрехи, обувки, одеалца, чаршафчета, домакински посуда, тенджера, памперси, пакетирани храни, детски храни и плодове за детето...
 
Световен ден на влажните зони- 2 февруари 2014 г.
Оценка: / 0
Автор ХД   
30 January 2014
Всяка година на 2 февруари се отбелязва Световният ден на влажните зони. През 1971 г. на същата дата в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони – Рамсарска конвенция. 2014 г. е обявена от ООН за Международна година на фамилното земеделие. В тази връзка темата на кампанията за отбелязване на 2 февруари – Световния ден на влажните зони е „Влажни зони и земеделие: Партньори за растеж”. Влажните зони са екосистеми, в които водата е основният фактор, от който зависят екологичните условия и свързаните с тях животни и растения...
 
РИОСВ- Хасково ще сезира Окръжна прокуратурата за простреляните орли край Свиленград
Оценка: / 0
Автор ХД   
30 January 2014
С помощта на РИОСВ- Хасково и Общинска администрация Свиленград прострелян млад царски орел бе транспортиран и настанен в Спасителния център на Зелени Балкани в Стара Загора. Служители на Община Свиленград са подали сигнал до Спасителния център за диви животни- Ст.Загора за царски орел в безпомощно състояние около с. Райкова могила.
 
Приключи 38-мото преброяване на зимуващите водолюбиви птици при 16 януарски градуса
Оценка: / 0
Автор ХД   
22 January 2014

В периода 17-19 януари, успешно се проведе 38-мото преброяване на зимуващите водолюбиви птици, при необичайни за зимата положителни температури. Топлото време в страната доведе до отчитането на по-малко „северни” видове птици от обикновено. Поради високите температури, обичайно зимуващите у нас птици са предпочели да останат на север и да не прелитат по-далечните разстояния до нашата страна.
 
Григор Димитров - Почетен гражданин на Хасково
Оценка: / 1
Автор www.haskovo.bg   
21 January 2014

Със своя докладна от 20 януари 2014г. Кметът на Община Хасково Георги Иванов предлага на Общински съвет – Хасково да излезе с решение за удостояване със званието "Почетен гражданин на Хасково" на Григор Димитров. “Григор Димитров е най-изявеният български тенисист, доказал през последните години своя талант, амбиция и воля за успех...
 
Инж.Димитър Илиев е новият- стар директор на РИОСВ- Хасково
Оценка: / 1
Автор ХД   
03 January 2014
Конкурсът за длъжността „директор” на РИОСВ– Хасково е спечелен от инж. Димитър Илиев. Конкурсът премина на три етапа- по документи, разработване на концепция и интервю. Окончателните резултати са 89.4 точки за Димитър Илиев срещу 71.4 точки за Славея Стоянова- другият претендент за поста. В началото на месец август м.г. бяха освободени от длъжностите си всички директори на всички РИОСВ, Басейнови дирекции и Националните паркове в страната.
 
Голямо дарение и празнична програма зарадваха децата от ДМСГД в Хасково
Оценка: / 9
Автор ХД   
23 December 2013

Кампанията на Национален форум „Моето дете” и приятели "Коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково" приключи успешно. Инициативата се проведе за трета поредна година и бяха събрани над 1500 памперси, детски храни- лечебна хумана, пюрета, каши и лакомства, също така мокри кърпи, дрехи, обувки, много играчки, книжки за оцветяване, люлка, проходилка и други полезни неща в полза на децата от социалното заведение.
 
Първолаци дариха играчки на децата от ДМСГД
Оценка: / 1
Автор ХД   
18 December 2013

Днес деца от първи "А" клас с класен р-л г-жа Богдана Тенева на ОУ "Христо Смирненски"- Хасково се включиха в кампанията на Национален форум "Моето дете" и приятели за "Коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково". Децата лично донесоха своите дарения в пункта за събиране на дарения над магазина за прежди и парфюми до аптека "Петева- Табакова" срещу книжния пазар в центъра на града.
 
Коледен празник в Обединените ученически общежития - Хасково
Оценка: / 4
Автор Мариана Йорданова   
14 December 2013
С наближаването на Коледа в ОУО отново цари оживление. Всички знаят, че предстои традиционното коледно празненство, в което и ученици и възпитатели и гости посрещат Коледа с музика, песни и танци… В богатата палитра от изпълнения се представиха самодейните формации към Обединени ученически общежития– танцова формация”Арабик” с ръководител Рехан Али, вокалната група на Недялко Атанасов и групата за народни танци под ръководството на Мария Бялкова.
 
РИОСВ отличи 10 „Приятели на природата” за принос н опазването на околната среда
Оценка: / 2
Автор Администратор   
13 December 2013
РИОСВ- Хасково и тази година връчи 10 грамоти „Приятел на природата” за принос в опазването на околната среда през 2013 г. Регионалната екоинспекция отличи СОУ „В.Левски”- Хасково, ПМГ „Акад.Б.Петканчин”- Хасково, СОУ „Св.П.Хилендарски”- Хасково, ОУ „Л.Каравелов”- Хасково, Спортно училище „Ст.Караджа”- Хасково...
 
НФ „Моето дете” стартира кампанията „Коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково"
Оценка: / 6
Автор ХД   
10 December 2013

За трета поредна година Национален форум "Моето дете" организира коледна кампания за подпомагане на ДМСГД- Хасково, която ще се проведе от 1 до 20 декември т.г. В социалното заведение се отглеждат деца лишени от родителски грижи от 0 до 4 г., както и деца с увреждания до 7 г.. Домът се нуждае от памперси, детски храни и играчки.
 
Празнична програма на Община Хасково
Оценка: / 0
Автор www.haskovo.bg   
03 December 2013

Коледни и Новогодишни тържества

2 декември
17.30 Млaдежки център
Откриване на астрофотоизложба „Вълшебствата на светлината по небето и земята”

3 декември
10.00 РБ „Хр.Смирненски”
„Работилницата на Дядо Коледа”

 
Празник в Обединени Ученически Общежития
Оценка: / 2
Автор Хасково днес   
22 November 2013

Денят на християнското семейство- 21 ноември бе изпълнен с много вълнения, подготовка и трепетно очакване. В този ден ръководството на Обединени ученически общежития очакваше гости от цялата страна– директори от Сдружението на самостоятелните ученически общежития в страната от Ловеч, Шумен, Смолян, Кърджали, Пазарджик, Девин, Добрич, Плевен и Генерал Тошево.
 
Няма замърсяване на атмосферния въздух над Димитровград с азотни оксиди
Оценка: / 0
Автор haskovo.riosv.com   
11 November 2013

Няма замърсяване на атмосферния въздух в Димитровград с азотни оксиди, съобщават от РИОСВ- Хасково. Във връзка с подадени сигнали до Регионалната екоинспекция за изпускане на големи количества жълто- кафяв дим от комин на производствената площадка на „Неохим”АД- гр.Димитровград вчера е била извършена проверка на място.

 
Стоянова и Илиев с концепции за развитието на Екоинспекцията
Оценка: / 3
Автор rodopi24.blogspot.com   
30 October 2013
Бившият директор на ОЦК Славея Ангелова Стоянова подаде документи за шефското място в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Концепция как трябва да работи екоинспекцията ще бъде представена от Стоянова до 4-ти ноември. Тя и досегашният директор Димитър Цветанов Илиев са допуснати до втория кръг на надпреварата
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 145 - 162 от 1497

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1835
Връзки: 49

Кой е тук?

 
Google
Obrazec