Skip to content

Хасково Днес

Default screen resolution  Wide screen resolution  Increase font size  Decrease font size  Default font size 
Намирате се:    Начало

Вход

Игри

Нови обяви 
= Обявата е със снимка

Снимки от Галерия

Зам. министър Чавдар Георгиев ще се включи в почистването в Хасково
Оценка: / 0
Автор ХД   
24 April 2014
За трета поредна година МОСВ е ключов партньор на инициативата „Да изчистим България за един ден “. Всички регионални структури на министерството ще се включат в кампанията. Заместник- министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев  ще участва в почистването заедно със служителите на РИОСВ-Хасково на 26 април от 10.00 ч. Те ще чистят стария път Хасково- Пловдив в участъка от гробищен парк до картинг пистата.
 
Базар на книгата “Южна пролет”
Оценка: / 0
Автор www.haskovo.bg   
23 April 2014

“Южна пролет” бе открит официално днес от Председателя на Общински съвет-Хасково Иван Иванов. Базарът е традиционен за Хасково и ежегодно се посещава от голям брой почитатели на художествената и научна литература. Тази година двадесет от най-известните български издателства в продължение на три дни ще предложат на своите читатели над 3600 книги.
 
Международен ден на Земята- 22 април
Оценка: / 1
Автор ХД   
23 April 2014

За четвърта поредна година РИОСВ- Хасково организира конкурс по повод Деня на Земята на тема „Красотата на природата”. Над 150 ученици с 269 творби се състезаваха в разделите „Фотография” и „Презентация и видеоклип”. Компетентно жури оцени творбите, като за отличените бяха предвидени награди.
 
Да изчистим България- 2014г.
Оценка: / 0
Автор ХД   
23 April 2014
За трета поредна година ще се проведе инициативата „Да изчистим България за един ден”. Министър Искра Михайлова е изпратила писмо до кметовете на общините за съдействие и координация на дейностите по транспортиране на отпадъците по време на почистването. На Зеления телефон на Екоинспекцията в деня на почистването ще има дежурни експерти по управление на отпадъците за въпроси на гражданите.
 
Приключи Регионалният ученически фотоконкурс на РИОСВ- Хасково „Красотата на природата”
Оценка: / 1
Автор Администратор   
10 April 2014

Изложба с всички фотографии, участващи в Регионалния ученически конкурс "Красотата на природата", организиран от РИОСВ- Хасково ще бъде открита на 15.04.2014г., вторник от 15,00 ч. в зала "Слънце" на „Обединени Ученически Общежития" - гр. Хасково.
 
Министър Михайлова направи първа копка на депото в Гарваново
Оценка: / 0
Автор ХД   
08 April 2014

Министър Искра Михайлова днес направи първа копка на Регионална система за управление на отпадъците за регион Хасково. Церемонията се състоя на Депото за твърди битови отпадъци , с.Гарваново, община Хасково.
Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ и е на стойност 29,3 млн. лв.
 
“Дивият свят на Източните Родопи“ гостува на Хасково
Оценка: / 0
Автор ХД   
08 April 2014
От 7 до 12 април 2014 жители и гости на Хасково могат да видят изложбата “Дивият свят на Източните Родопи”, която представя уникалното биоразнообразие на Източните Родопи. 20-те снимки са изложени във сградата на Младежкия център в Хасково, бул. “България“ 41. Входът е безплатен, от 9 до 18 часа в работни и почивни дни. “
 
РИОСВ- Хасково обявява Регионален ученически конкурс „Красотата на природата”
Оценка: / 2
Автор ХД   
27 March 2014
„Красотата на природата” ще бъде темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за фотография и презентация/ видеоклип, организиран от РИОСВ- Хасково по повод Международния ден на Земята- 22 април. Конкурсът се провежда за четвърта поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване.
 
Световен ден на водата 2014- Вода и енергия
Оценка: / 0
Автор ХД   
20 March 2014
Световният ден на водата се провежда ежегодно на 22 март с цел световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода. Темата на Световния ден на водата през 2014 г. е «Вода и енергия» . А периодът 2005- 2015 г. е обявен от ООН за Международно десетилетие за “Вода за живот".
 
Национален събор на народното творчество “Китна Тракия пее и танцува"- 2014г.
Оценка: / 0
Автор ХД   
10 March 2014

Съборът на народно творчество “Китна Тракия пее и танцува“ тази година ще се проведе на 17 май 2014г.в местността “Кенана” край Хасково. В събора могат да участват любителски фолклорни колективи и индивидуални изпълнители. Крайният срок за подаване на заявки за участие е 1 май т.г., съобщават от Община Хасково.

 
Със сълзи от радост мама Руми благодари на добрите хора
Оценка: / 2
Автор moetodete.com   
09 February 2014
Днес успешно приключи кампанията на Национален форум "Моето дете" в помощ на Руми и малката й дъщеричка! Хора с добри сърца от Хасково и градовете София, Пловдив, Ст.Загора, Н.Загора, Варна, Сопот, Харманли, Твърдица и др. осигуриха близо 200 пакета с полезни неща от първа необходимост: дрехи и обувки за всички сезони на годината за майката и детето, спално бельо, домакински електроуреди и посуда, пакетирани хранителни продукти, памперси, играчки и др.
 
МОСВ и ПУДООС обявяват конкурс „За чиста околна среда– 2014 г.“
Оценка: / 1
Автор ХД   
06 February 2014

В конкурса с екопроекти могат да участват общини и кметства от цялата страна, както и училища, детски градини и обединени детски комплекси. За реализиране на всеки от класираните проекти от общини и кметства ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева . А за проекти от училища, детски градини, обединени детски комплекси- до 5 000 лева. Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда.
 
Хасковлии ще забиват рок с група COFEIN
Оценка: / 2
Автор ХД   
05 February 2014

Хасковлии ще забиват рок с пловдивската група "Кофейн" идната събота на 15-ти февруари. "Концертът е част от нашето турне, което правим за да популяризираме новия си видеоклип към песента "Never give up!". Турнето ще включва 12 града. Нашият стил се определя като "съвременно звучащ алтернативен рок/ метъл". На концерта ще свирим както наши парчета, така и кавъри...", сподели за "Хасково днес" Цветан Карабов- мениджър и китарист на групата.
 
Социално слаба самотна майка от Хасково има нужда от нашата помощ!
Оценка: / 7
Автор ХД   
30 January 2014

Румяна Георгиева и 2- годишната й дъщеричка живеят в малка постройка във вилна зона край Хасково при изключително тежки условия. Съдбата не е била благосклонна към нея, но чест й прави това, че е грижовна майка.Те оцеляват само със 135 лева на месец– от социални помощи и детски надбавки. Майката и детето имат нужда от всичко: дрехи, обувки, одеалца, чаршафчета, домакински посуда, тенджера, памперси, пакетирани храни, детски храни и плодове за детето...
 
Световен ден на влажните зони- 2 февруари 2014 г.
Оценка: / 0
Автор ХД   
30 January 2014
Всяка година на 2 февруари се отбелязва Световният ден на влажните зони. През 1971 г. на същата дата в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони – Рамсарска конвенция. 2014 г. е обявена от ООН за Международна година на фамилното земеделие. В тази връзка темата на кампанията за отбелязване на 2 февруари – Световния ден на влажните зони е „Влажни зони и земеделие: Партньори за растеж”. Влажните зони са екосистеми, в които водата е основният фактор, от който зависят екологичните условия и свързаните с тях животни и растения...
 
РИОСВ- Хасково ще сезира Окръжна прокуратурата за простреляните орли край Свиленград
Оценка: / 0
Автор ХД   
30 January 2014
С помощта на РИОСВ- Хасково и Общинска администрация Свиленград прострелян млад царски орел бе транспортиран и настанен в Спасителния център на Зелени Балкани в Стара Загора. Служители на Община Свиленград са подали сигнал до Спасителния център за диви животни- Ст.Загора за царски орел в безпомощно състояние около с. Райкова могила.
 
Приключи 38-мото преброяване на зимуващите водолюбиви птици при 16 януарски градуса
Оценка: / 0
Автор ХД   
22 January 2014

В периода 17-19 януари, успешно се проведе 38-мото преброяване на зимуващите водолюбиви птици, при необичайни за зимата положителни температури. Топлото време в страната доведе до отчитането на по-малко „северни” видове птици от обикновено. Поради високите температури, обичайно зимуващите у нас птици са предпочели да останат на север и да не прелитат по-далечните разстояния до нашата страна.
 
Григор Димитров - Почетен гражданин на Хасково
Оценка: / 1
Автор www.haskovo.bg   
21 January 2014

Със своя докладна от 20 януари 2014г. Кметът на Община Хасково Георги Иванов предлага на Общински съвет – Хасково да излезе с решение за удостояване със званието "Почетен гражданин на Хасково" на Григор Димитров. “Григор Димитров е най-изявеният български тенисист, доказал през последните години своя талант, амбиция и воля за успех...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 127 - 144 от 1492

Прогноза

Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
[Детайли]

Радио


Copyright vEsti24
Advertisement

Статистика

Потребители: 6052
Материали: 1815
Връзки: 49

Кой е тук?

Advertisement 
Google
Obrazec